Після кризи в галузі будівництва великі компанії, що пропонують дорогий ремонт "під ключ", не користуються популярністю серед населення. Найбільш затребуваними є невеликі фірми, що надають ремонтні роботи в різних цінових діапазонах: від економ-варіанту до люкса. Саме цю схему пропонується взяти за основу для організації бізнесу з ремонту приміщень.

На додаток до основних послуг пропонуйте:

  • Встановлення пластикових вікон;

  • Послуги зі створення дизайн-проектів;

  • Покупку і доставку будівельних матеріалів;

Ці послуги принесуть додатковий прибуток.

Витрати і прибуток

Для початку бізнесу з ремонту приміщень потрібно вкласти кошти в розмірі приблизно 440.000 гривень, які складаються з:

  • Реєстрації ТОВ - 5.000 гривень;

  • Придбання обладнання та витратних матеріалів - 370.000 гривень;

  • Реклами - 15.000 гривень;

  • Зарплати персоналу - 50.000 гривень;

Разом - 440.000 гривень.

Невід'ємна частина бізнес-плану - щомісячні витрати. Їх облік допоможе розрахувати прибуток від наданих послуг. У нашому випадку до щомісячних витрат належать:

  • Витрати на обслуговування і ремонт обладнання - 2.000 гривень;

  • Зарплата персоналу - 50.000 гривень;

  • Реклама - 5.000 гривень;

  • Непередбачені витрати - 10.000 гривень;

  • Транспортні витрати - 1.500 гривень;

  • Податки - 3.000 гривень;

Разом - 71.500 гривень.

Дозволи та документи

Якщо ви збираєтеся зайнятися серйозним бізнесом, перед початком діяльності подбайте про оформлення:

Документів про офіційну реєстрацію ТОВ або ФОП. Перший варіант кращий, оскільки з'являється можливість працювати з юридичними особами та брати участь у тендерах.

Відповідно до чинного Законодавства України юридична особа, яка має намір займатись будівельною діяльністю повинна отримати ліцензію на ведення господарської діяльності пов’язаної із створенням об’єктів архітектури.

В Україні ліцензуванням господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури займається Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Що необхідно?

Для того щоб отримати ліцензію необхідно подати або надіслати поштою заяву про видачу ліцензії, в якій має вказуватись: назва юридичної особи, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, банківські реквізити та номер телефону, за наявності у заяві потрібно вказати наявність філій за місцезнаходженням яких буде проводитись будівельна діяльність.

До заяви потрібно додати:

  • витяг з ЄДРПОУ (копія засвідчена нотаріально або органом який видав довідку);

  • витягу з ЄДРПОУ філії, яка буде проводити будівельну діяльність (копія);

  • відомості про:

    1. склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем;

    2. виробничо-технічну базу;

    3. технологію виробництва;

    4. інформаційно-правове, нормативно-технічне забезпечення;

    5. наявну систему контролю якості виконання робіт;

    6. виконані заявником будівельно-монтажні роботи за формою, яка визначається ліцензійними умовами провадження будівельної діяльності.

В свою чергу орган ліцензування впродовж десяти днів з дня подачі розглядає подану заяву та надсилає її до ліцензійної комісії.

Комісія впродовж десяти днів встановлює відповідність поданих документів та готує висновок. На підставі висновку ліцензійної комісії орган ліцензування протягом семи днів приймає рішення про видачу ліцензії (з додатком переліку робіт), про що письмово має попередити заявника.

Якщо ліцензія отримується вперше, строк її дії не перевищує три роки, після продовження строк її дії становить п’ять років. Після отримання ліцензії Ваше підприємство має право здійснювати будівельну діяльність.

Вибір приміщення

Для надання ремонтних послуг офіс не потрібен. Потрібно складське приміщення, де зберігатимуться інструменти, додаткове обладнання та матеріали. З метою економії бюджету перший час за наявності вільного місця всі речі можна зберігати вдома або в гаражі.

Докладний перелік документів, обладнання та витратних матеріалів

Розглянемо докладно список необхідного обладнання та витрат на нього:

  • Оформлення документів на ТОВ - 2.000 гривень;

  • Б/в автомобіль типу "Газель" - 160.000 гривень;

  • Інструменти для бригади фахівців (перфоратор, дриль, лобзик, електроверстат, компресор, рівні, шпателі тощо) - 120.000 гривень;

  • Витратні матеріали (відра, рукавички, драбини, пензлі, шурупи, спецодяг тощо) - 5.000 гривень;

  • Амортизація і ремонт обладнання - 2.000 гривень;

  • Реклама - 15.000 гривень;

Разом - 304.000 гривень.

Як вибрати постачальника

Для якісного виконання ремонту кожному фахівцеві потрібно видати відповідне обладнання. Воно має бути якісним і відповідати всім вимогам для проведення робіт у приміщенні. Про вибор постачальника обладнання подбайте заздалегідь, оскільки працювати з інструментами доведеться довгий час.

Для перевезення обладнання, будівельних матеріалів та інструментів для роботи, а також для вивезення сміття потрібен автомобіль. Якщо його немає, потрібно обов'язково його купити перед початком робіт. Для економії коштів розгляньте варіант купівлі вживаного автомобіля. Пошук почніть в інтернеті на сайтах з оголошеннями і тематичних форумах. Орієнтовна вартість машини з невеликим фургоном типу "Газель" становить від 100.000 грн.

У процесі пошуку постачальника обладнання звертайте увагу на:

  1. Якість продукції, що підтверджується сертифікатами.

  2. Репутацію постачальника.

  3. Репутація виробника обладнання.

  4. Відгуки фахівців, які вже використовували інструменти в роботі.

  5. Рівень цін і можливість знижок постійним покупцям.

У разі купівлі автомобіля, обов'язково проведіть його повну діагностику перед покупкою, щоб переконатися в робочому стані, відсутності несправностей і проблем із законом.

Персонал

Чим якісніше буде виконано ремонт, тим більше буде задоволений замовник. Відповідно, він охочіше порекомендує фірму з ремонту друзям і знайомим, що принесе нові замовлення. Щоб схема працювала, важливо знайти професіоналів своєї справи, які відповідально підходять до роботи.

Для надання ремонтних послуг, у штаті фірми має бути постійна будівельна бригада і фахівці, які працюватимуть відрядно, під певне замовлення. При цьому у постійної бригади має бути заміна на випадок непередбачених ситуацій. Рекомендується скласти базу фахівців, до яких можна буде звертатися в разі потреби.

Склад постійної бригади:

  1. Виконроб (цю функцію може виконувати власник бізнесу, якщо має потрібний досвід)

  2. Плиточник

  3. Оздоблювач

  4. Електрик

  5. Бухгалтер

Склад фахівців, які працюватимуть відрядно:

  1. Сантехнік

  2. Спеціаліст зі стель

  3. Тесляр

  4. Маляр

  5. Штукатур

  6. Дизайнер

Як рекламувати бізнес

Для пошуку перших клієнтів скористайтеся відразу кількома каналами для просування послуг.

По-перше, рекламою на листівках і флаєрах, на дошках оголошень у новобудовах і в сусідніх районах міста. Орендуйте рекламні білборди поблизу будівельних магазинів і розмістіть там рекламу про себе.

По-друге, рекламою в інтернеті. Замовте сайт з актуальними розцінками і прикладами виконаних проєктів, щоб клієнт зміг оцінити якість і зробити вибір на вашу користь. Запустіть контекстну рекламу, створіть акаунти в соцмережах, щоб використовувати можливості інтернету по максимуму.

Не скидайте з рахунків ефект "сарафанного радіо". Послуги мають бути якісними і виконуватися з дотриманням термінів. Задоволені клієнти будуть раді рекомендувати фірму друзям, які планують ремонт. Не забудьте залишити їм візитки після завершення всіх робіт.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

615KПрочитань
11Автори
461Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається