Як відкрити перспективний бізнес у мобільній охороні здоров'я

Зміст

Технології мобільного зв'язку все більше впроваджуються в наше життя, захоплюючи всі його сфери. Сьогодні ми вже не уявляємо свого життя без смартфонів, планшетів і різних мобільних застосунків, які допомагають нам швидко орієнтуватися в сучасному світі й одержувати потрібну інформацію. Останніми роками в Україні з'явився новий напрямок - мобільна охорона здоров'я, яка дає змогу одержати консультацію лікаря телефоном або через інтернет. Це швидко, зручно і порівняно недорого.

У багатьох великих містах уже діють комерційні сервісні центри, завдяки яким клієнти можуть проконсультуватися у лікаря-фахівця телефоном.

Хоча за кордоном, особливо в США, "mobile health-care" - мобільна охорона здоров'я вже давно користується попитом, а у світі створено сотні проектів з мобільної охорони здоров'я, у нашій країні ця ніша все ще розвивається, тому це непогана бізнес-ідея.

Мобільний лікар: з чого почати бізнес

Починаючи бізнес, потрібно визначитися, як саме ви хочете консультувати пацієнтів: телефоном або через сайт. Але найкращий спосіб - це комбінування консультацій на сайті та консультацій телефоном. Тим паче, якщо ви хочете розвивати бізнес, сайт вам все одно буде потрібен. Тож насамперед потрібно буде зробити сайт, купити телефонний номер, бажано короткий, і пакет дзвінків.

Чи потрібен дозвіл для відкриття бізнесу в мобільній охороні здоров'я

Бізнес у сфері медицини вимагає ліцензії, але цей вид можна розглядати як надання консультаційних послуг, у цьому разі ліцензія не потрібна.

Які документи потрібні для відкриття бізнесу в мобільній охороні здоров'я

Бізнес найвигідніше зареєструвати як ФОП. Для цього потрібен стандартний пакет документів і оплата податків.

Яке вибрати приміщення та обладнання для відкриття бізнесу в мобільній охороні здоров'я

Для того, щоб відкрити свою справу у сфері мобільної охорони здоров'я, можна буде орендувати невелике приміщення під офіс і придбати необхідне обладнання: столи, стільці, комп'ютер, телефон, оргтехніку. Але перший час реально обійтися і без оренди. Єдине, що вам потрібно робити - налагодити переадресацію дзвінків, що надходять, фахівцям.

Можна додатково випустити мобільний додаток.

Скільки грошей потрібно для старту бізнесу і скільки можна заробити

Скільки саме грошей треба вкласти, щоб стартувати в галузі мобільної охорони здоров'я, однозначно сказати важко. Потрібно буде підрахувати витрати

  • на оренду приміщення;

  • купівлю пакетів дзвінків;

  • оплату лікарям, які вестимуть консультації;

  • на рекламу.

Для самого старту занадто великих вливань не знадобиться, але, щоб розкрутити і підтримувати бізнес, найімовірніше, потрібно буде не менше 100 000 гривень.

Часто лікарі й самі пацієнти віддають перевагу особистому спілкуванню, а не консультуванню телефоном. Але перспективи у бізнесу є, і на ньому можна непогано заробити, нехай навіть він буде окупатися протягом 4-6 місяців. Одна п'ятнадцятихвилинна консультація, залежно від регіону, коштує від 250 до 500 гривень, а річна підписка до 5000 гривень.

Технології не стоять на місці, вже зараз у домашніх умовах можна робити аналіз крові, ЕКГ та інші аналізи. Тож майбутнє за мобільною охороною здоров'я.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

453KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається