Актуальність бізнес-ідеї

Згідно зі статистикою, ринок продажу автомобілів виріс на 7% порівняно з минулим роком. Чим більше бажаючих придбати транспортний засіб, тим більше можливостей для розвитку бізнесу з виїзної діагностики. Ця ідея не втратить своєї актуальності, доки автомобільний ринок зростає.

Перед покупкою машини люди стикаються із необхідністю її перевірки. Суть ідеї — допомога покупцеві автомобіля у пошуку несправностей і проведеного ремонту, а також можливих прихованих дефектів.

Додатковий прибуток можна отримувати від:

  • Діагностики окремих частин чи систем автомобіля

  • Консультування з окремих питань

  • Ремонт транспортних засобів

  • Надання послуг з підбору авто за певними параметрами

  • Приймання авто від дилера

Витрати та прибуток

Початкові вкладення становлять 131 000 грн для Києва і складаються з:

  • Оформлення ФОП 1000

  • Придбання обладнання 90 000

  • Реклами 10 000

  • Заробітної плати 30 000

Щомісячні виплати:

  • Паливні витрати та амортизація авто 4 000

  • Заробітна плата 30 000

  • Реклама 4 000

  • Додаткові витрати 3000

  • Податки 2000

Дозволи та документи

Перед запуском бізнесу подбайте про оформлення:

1. Документи про реєстрацію ФОП

2. Договори на купівлю обладнання та ПЗ, сертифікати якості та гарантії

3. Договори з персоналом

4. Водійські права категорії "В" у співробітників, які займатимуться виїзною діагностикою

Вибір приміщення

Оренда офісу непотрібна, так як усі роботи виконуються на виїзді до клієнта. Це знижує загальні витрати на організацію бізнесу.

Вибір постачальника

Для роботи потрібне професійне обладнання для проведення діагностики. На просторах інтернету можна зустріти пропозиції за кілька тисяч гривень – портативні варіанти, зроблені у Китаї. Працювати з таким обладнанням не рекомендується через його недовговічність та ненадійність. Обладнання купуйте у постачальника, що зарекомендував себе, який дасть гарантію. Середня вартість обладнання становить від 45 000 до 200 000 грн. Вартість залежить від продуктивності та кількості опцій для діагностики.

Персонал

Щодо персоналу, то тут можливі варіанти. У випадку, якщо у підприємця є необхідні навички для роботи і він зможе оцінювати результати перевірки, можна обійтися без персоналу. Прийом дзвінків, виїзд до клієнта та ведення бухгалтерії підприємець може виконувати самостійно.

Якщо потрібних знань немає, але є бажання розпочати бізнес, то прийміть на роботу майстра, який діагностуватиме автомобілі на виїзді. Обов'язкова вимога до співробітника – досвід роботи з діагностичним обладнанням та у сфері ремонту транспортних засобів. Середня зарплата такого фахівця у м. Київ становить 25 000 грн.

Для ведення звітності буде потрібно бухгалтер. Він може працювати віддалено і коштуватиме 1500-3000 грн.

Як рекламувати бізнес

Клієнти не дізнаються про послуги, якщо ви про них не розкажете. З огляду на те, що автомобілі часто шукають через інтернет, то й послуги для їх перевірки шукатимуть там же. Тому зробіть сайт-візитку про ваші послуги, просуйте його, замовте контекстну рекламу. Крім того, розмістіть рекламні оголошення на різних дошках оголошень, форумах та каталогах. Якщо дозволяє бюджет, скористайтеся просуванням за допомогою зовнішньої реклами: розмістіть банер поблизу авторинку або автозаправки, роздрукуйте та роздайте листівки.

Якщо у вас є три складові успіху цієї бізнес-ідеї: особистий автомобіль, досвід роботи та невеликий бюджет, то цей бізнес для вас. Ризики тут мінімальні, а прибутки стабільні.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

429.4KПрочитань
11Автори
377Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Як люди заробляють понад $15 000 за допомогою Pinterest

    У той час як Instagram і TikTok часто називають головними платформами для монетизації соціальних мереж, Pinterest залишається потужним, але недооціненим каналом для отримання доходів.

    Теми цього довгочиту:

    Заробіток З Нуля
  • ТОП 70 інструментів криптана-початківця

    Сьогодні розберемо базові інструменти для різних напрямків діяльності, які зроблять криптовалюти зручнішими, а також підвищать ефективність та зручність роботи. Матеріал буде корисний як новачкам, так і тим, хто вже освоює конкретний тип активностей.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається