Як заробити на опитуваннях - вигідні сайти для анкет

Зміст

Проходження опитувань не може слугувати основним джерелом доходу, але його можна використовувати як додаткове - кілька тисяч гривень на місяць за опитування цілком реально отримати, і при цьому витратити на них досить мало часу.

Щоб заробіток на опитуваннях в інтернеті був вищим, потрібно зареєструватися не на одному сайті, який пропонує їх проходити, а відразу на безлічі - що більше, то краще.

Водночас, щоб баланс заробітку і витраченого часу був на вашу користь, варто уважніше ставитися до варіантів і обирати тільки найвигідніші сайти.

Як заробляти на опитуваннях і робити це ефективно - ось про що піде мова, буде розібрано багато важливих деталей, наприклад, скільки платять за одне опитування і скільки опитувань можна пройти в одній компанії.

Як заробляти на опитуваннях

Платне опитування дає можливість заробити, просто відповідаючи на найрізноманітніші запитання - від того, якому ви надаєте перевагу хлібу та напої з яким смаком більше любите, до особливостей релігійних поглядів. Звісно, просто за ваші відповіді ніхто б не платив, гроші сайти заробляють на тому, що надають послуги різним компаніям, які замовляють ці опитування, щоб краще вивчити вподобання аудиторії та вибудувати маркетингову стратегію. Таким чином, проходячи опитування, ви не просто заробляєте, а ще й можете на щось трохи вплинути - насамперед на те, які товари лежатимуть на полицях магазинів.

Респондентів для опитувань потрібно спеціально підбирати - адже компанії цікавить думка їхньої цільової аудиторії, а не просто будь-якої людини. Тому, коли ви будете реєструватися на сайті-опитувальнику, то знадобиться пройти найперше опитування - заповнити анкету, і велику.

Потрібно буде вказати про себе різні відомості, наприклад, чи є у вас досвід використання певних товарів. Заповнення анкети дуже важливе - за нею визначатиметься, в яких опитуваннях ви зможете брати участь. Це потрібно мати на увазі й одразу націлюватися на те, щоб вам пропонували більше опитувань - для цього потрібно розповісти багато відомостей про себе і потрапити в цільову аудиторію якомога більшої кількості компаній.

Крім відповідей на запитання з анкети, знадобиться вказати особисту інформацію та паспортні дані, щоб мати можливість виводити кошти.

Нижче є список найкращих сайтів, що пропонують заробіток грошей на опитуваннях онлайн - всі вони себе зарекомендували.

Після того, як ви заповните анкету на одному з цих майданчиків, потрібен час на її перевірку - залежно від сайту, вона триває від півгодини до кількох днів. Якщо ваш профіль буде схвалено, то ви почнете отримувати запрошення на опитування - вони відображатимуться на сайті, також їх зазвичай можна отримувати на електронну пошту. Після того, як завершите реєстрацію, процес потрібно буде повторити ще 10-20 разів, тому що на одному сайті багато не заробити.

Як збільшити кількість доступних опитувань

Анкету варто іноді оновлювати - деякі сервіси автоматично пропонують зробити це раз на рік, в інших оновлення здійснювати доведеться вручну. Робити це можна і частіше - раз на півроку на найкращих сервісах.

Якщо ви отримали якийсь новий досвід, варто це зазначити в потрібному розділі - можливо, так ви відкриєте доступ до більшої кількості опитувань.

Не варто використовувати для реєстрації основну поштову скриньку - краще заведіть нову спеціально для цього.

Листів від сайтів онлайн-опитувань приходитиме багато, тож вони заважатимуть потім, якщо ви припините займатися опитуваннями. Крім того, дані цієї скриньки швидше за все рано чи пізно витечуть, і на неї посиплеться чимало іншого спаму.

Ви зареєструвалися і почали отримувати запрошення на опитування - тут є пара моментів, на які варто звернути увагу:

  • Замовник збирає респондентів із різних сегментів аудиторії за певними ознаками. Ви можете підходити тільки за частиною ознак і, якщо хтось заповнить потрібний сегмент раніше за вас, запрошення перестане діяти. Тому варто намагатися відгукуватися на запрошення швидше.

  • Деякі опитування загальні, а інші більш конкретизовані, наприклад, вони можуть бути орієнтовані на певний товар. У цьому разі, якщо перші кілька відповідей будуть незадовільними - покажуть, що ви не розумієте, про що йдеться, і не зможете дати цінні коментарі щодо товару, опитування закінчиться завчасно і ви нічого не отримаєте.

Обидві ці деталі варто мати на увазі - виходить, що не кожне запрошення на платне опитування зрештою принесе вам гроші, у середньому отримати їх вдається в половині випадків.

Як не втрачати розпочате опитування

Варто розібрати детальніше другий момент - яким чином опитування може "зірватися", і як заробити на опитуваннях більше завдяки тому, що це відбуватиметься рідше.

Зриваються опитування з кількох причин:

  • Та сама компанія може проводити опитування з приводу іншого продукту. Наприклад, вас запитують про те, які сорти сиру ви купували останнім часом, ви обирали тверді та все було гаразд, але цього разу анкета про м'які - оскільки їх ви не обрали, то отримуєте відмову після кількох запитань. Щоб уникнути цього потрібно обирати більше варіантів.

  • Каверзні запитання. Наприклад - чи вважаєте ви небезпечним лазити по дахах. Здавалося б, природно відповідати "так", але може виявитися, що опитування було орієнтоване на руферів, тому після такої відповіді воно завершиться без оплати. Коли вам трапляються такого роду запитання, варто думати не про те, яка відповідь буде більш прийнятною з погляду безпеки тощо, а чому це запитання взагалі ставлять - так ви втрачатимете менше можливостей.

  • Запитання про досвід і роботу теж можуть призвести до того, що за певним критерієм ви будете "забраковані" і не отримаєте виплату. Тут варто насамперед мати на увазі, що анкетування відкидає маркетологів, соціологів і представників схожих професій.

Якщо за проходження опитування обіцяна велика сума, це часто означає, що запитання будуть каверзні і досить високий шанс у підсумку опинитися ні з чим, або ж що запитань багато і відповідати на них доведеться досить довго. Фактор часу важливий - якщо проходити опитування надто довго, то необхідну кількість відповідей можуть набрати перш, ніж ви з ним закінчите, в результаті ви залишитеся без грошей.

Тому пообідати посеред опитування - не найкраща ідея, водночас і ставити галочки як доведеться, не читаючи, тільки щоб пройти швидше, теж не варто.

Іноді трапляються запитання-пастки - наприклад, у найпростішому варіанті пропонується поставити галочку, наприклад, у третій пункт, і якщо ви, не читаючи, поставите її в інший, то опитування буде провалено. Завершення опитування без оплати може статися і в разі, якщо було обрано всі варіанти, коли цього робити не потрібно, або навпаки зазначено занадто малу кількість.

Тож вчитуватися варто - до того ж, якщо ви надто часто провалюватимете опитування, то їх стануть надсилати менше, оскільки сайт вважатиме, що ви сумнівний респондент. Першими зазвичай відпадають найкращі опитування.

Здогадатися про те, які пункти найцікавіші для замовника, а значить над ними варто подумати найкраще, можна за кількістю тексту. Що важливіше питання, то його більше. Крім того, особливо важливими є перші запитання - саме вони зазвичай використовуються як фільтр.

Коли опитування завершується, додаток може вивести віконце з проханням поставити йому оцінку. Це варто зробити, а також написати коментар, якщо передбачено поле для нього - сайти для заробітку на опитуваннях враховують це, запрошення починають приходити частіше.

Нюансів чимало, але, якщо з ними розібратися - а зробити це можна досить швидко, особливих складнощів із проходженням більшості опитувань не виникне.

Скільки заробляють на опитуваннях

За одне опитування зазвичай заробити можна від 10 до 100 гривень, а його проходження може займати від 2 до 30 хвилин. Зазвичай заробіток і тривалість пов'язані, але не завжди безпосередньо, тому ваше завдання - шукати, де можна більше заробити за менший час. Рідко трапляються і більш грошові опитування - на 200, 300, і навіть 500 гривень, хоча вони зазвичай і займають більше часу, але майже ніколи тривалість опитування не перевищує години.

Важливий аспект - як сайти працюють із виплатами. Щоб здійснювати платежі потрібно підключати сторонні сервіси, що додає проблем, і не всі сайти взагалі мають варіанти з виведенням на карту або іншим зручним для вас способом. Іноді замість цього використовуються інші способи оплати:

  • Нарахування балів - їх потім можна буде витратити на покупки або знижки на партнерських ресурсах або щоб взяти участь у розіграшах призів. До балів потрібно ставитися уважно, у багатьох випадках використовувати їх непросто і в кінцевому підсумку проходити опитування з оплатою балами менш вигідно, ніж зі звичайною оплатою грішми. Але є й винятки, тож одразу викреслювати сайти з системою балів зі списку не варто.

  • Бартер - за анкетування платять товарами, подарунковими картками, сертифікатами. Як основний спосіб оплати використовується рідко, але як доповнення до балів або оплатою грошима - буває, і іноді виявляється навіть вельми вигідним.

У будь-якому разі оплата грошима простіша, особливо якщо це гривні. Їх можна просто вивести і вже робити з ними що завгодно. Хоча способи виведення теж бувають різні, особливо багато складнощів з іноземними сайтами і платежами.

Ще одна важлива деталь - мінімальна сума для виведення.

Це може бути 100 гривень, 500, 1000 тощо, хоча є й сайти, що дають змогу виводити будь-які суми. Поріг в 1 000 гривень і навіть більше може здаватися не таким вже й високим, але заробити стільки на одному сайті в підсумку, можливо, просто не вийде, а значить ви нічого не виведете. І навіть якщо ви зробите виведення раз, інший, на третій щось доведеться залишити - це незручно. Розумний поріг - не вище 500 гривень, краще якщо його взагалі немає.

Заздалегідь перевірте, якими способами можна вивести гроші, найкраще якщо доступні вивід на гривневу карту або гаманець PayPal.

Є кілька не надто чесних, але активно використовуваних способів підвищити заробіток на анкетах:

  • Під час заповнення анкети створити собі образ багатої людини, у якої є кілька машин (наприклад, позашляховик і седан у дружини), безліч гаджетів від різних компаній, діти з різних вікових груп. Що більше всього у вас є, і найрізноманітнішого, то більше опитувань ви будете отримувати. Під час проходження опитувань потрібно враховувати все те, що вказали в профілі.

  • Застосовувати VPN. Жителі США, Великобританії, Німеччини можуть заробити на проходженні опитувань більше, і VPN допоможе "опинитися" в цих країнах.

Надійні сайти для заробітку на опитуваннях

Заробляти на опитуваннях без вкладень можна на безлічі різних майданчиків. Ось перевірені варіанти з опитуваннями українською мовою:

1) Kantar Panel Ukraine – чудовий сайт-опитувальник для жителів України. Реєстрація на сайті досить проста, ви точно розберетеся. Далі ваша задача давати відповіді на питання і отримувати оплату за це. Зароблені гроші можна вивести на банківську картку будь-якого українського банку.

Самі анкети будуть з’являтися в розділі «Поточні дослідження». На цьому сайті платять в балах. 1 000 балів – це 10 грн. Як правило, за 1 анкету можна заробити 40 гривень.

Зароблені гроші виводяться на рахунок мобільного телефону. Мінімалка складає 100 гривень.

2) Opinion – один із кращих сайтів в своїй ніші. В опитуваннях просять поділитися досвідом користування деякими товарами. Дуже цікаво, що послугами платформи користуються такі відомі фірми як «Borjomi», «Danone», «Kitekat» та інші.

Спочатку потрібно зареєструватись на сайті. А далі вам запропонують заповнити анкету своїми даними. За проходження одного опитування платять 10-100 гривень. Що досить непогано.

Мінімальна сума для виведення складає 50 гривень. Гроші виводять на рахунок мобільного або на гаманець Globalmoney. Кожну виплату потрібно підтверджувати через електронну пошту.

3) Mobrog – цікавий проект, який проводить дослідження по багатьом країнам світу через мобільний додаток. Тому потрібно буде встановити додаток, висловлювати свої думки і отримувати за це гроші.

Всі запрошення приходять на E-mail. В запрошені буде вказано скільки часу займе заповнення опитування і який розмір оплати.

Самі опитування невеликі. За заповнення однієї анкети платять 5-30 грн., а мінімалка складає 5$. Гроші можна вивести на гаманець PayPal, а з нього на банківську картку.

4) TGM Panel – класний проект, який проводить опитування споживачів великих брендів. Після реєстрації потрібно буде заповнити власні дані.

В анкетах опитувальника частіше всього зустрічаються питання щодо ставлення до здорового способу життя, проведення вільного часу, про захворювання, роботу та ін.

TGM Panel має свою партнерську програму і тому ви може взяти своє реферальне унікальне посилання, щоб запрошувати друзів і заробляти відсоток з їхнього доходу в системі.

Оплата здійснюється в євро. За одне опитування платять близько 42 грн.

Мінімальна сума для виведення грошей – 325 гривень. Гроші виводяться через PayPal, а з цього гаманця на банківську карту.

5) Myiyo.com – загалом хороший сайт з опитуваннями за гроші, але я поки що на ньому не набрав достатню суму для виведення грошей. Не часто з’являються нові опитування.

Перераховані сайти здебільшого українські, оплата на них зазвичай скромніша порівняно із західними.

Найбільш популярні іноземні сайти для заробітку на опитуваннях:

  1. Ipsos iSay. У середньому отримати можна 0,5-1 долар.

  2. Survey Harbor. Оплата - 1-2 долари.

  3. ySense. Один із провідних сервісів у світі, середня нагорода - 1-1,5 долара.

  4. Swagbucks. На цьому сервісі можна не тільки проходити опитування, а й виконувати інші завдання. У середньому за опитування отримати можна 1-1,5 долара.

  5. Uniwox Community. Платформа пропонує дуже багато платних опитувань із середньою вартістю 0,5-1 долар.

  6. Marketagent. Платять 1-1,5 євро за одне опитування в середньому, багато анкет німецькою мовою.

  7. Panel Station. Індійський сервіс, оплата в балах, але їх можна поміняти на гроші. За одне опитування в середньому платять еквівалент 40-50 гривень.

  8. e-Research-Global. Багато великих і складних опитувань з вартістю до 2 доларів. Кошти виводити можна тільки на гаманець PayPal.

  9. Inbox Dollars. Дозволяє заробити в середньому від 0,5 до 1 долара за опитування.

  10. Cointiply. Крім опитувань пропонує й інші завдання, оплата - в біткоїнах або іншій криптовалюті. За годину отримати можна еквівалент 1 долара.

  11. LifePoints. У середньому за опитування пропонується 0,7-1 долар, іноді до 3.

  12. Grabpoints. Близько 1 долара за завдання, іноді 2-3.

  13. Toluna. Немає можливості прямого виведення коштів, замість цього пропонується купувати товари на сайті партнера сервісу. За опитування платять у середньому еквівалент 1-1,5 долара.

  14. Survey Club. Майданчик не проводить власні опитування, а виступає як посередник, пропонуючи пройти опитування з інших сайтів і забираючи собі частину нагороди. Зате він дає змогу заощадити час - не потрібно шукати опитування для проходження на інших сайтах.

Сайтів безліч, що саме відповідає на питання, чи можна заробляти на опитуваннях - цілком можна. Це заняття досить одноманітне, і заповнення анкет цілими днями може швидко втомити, але якщо не надто старатися і витрачати на них по 2-3 години на день, то заробіток на опитуваннях цілком може стати одним із кількох струмочків, що приносять вам гроші.

Є ще один варіант заробітку на опитуваннях - записатися на дослідження, яке проводить якась компанія, тобто без посередництва таких сайтів.

Це може бути не тільки онлайн-опитування, але ще й:

  • Фокус-група - вас запросять до офісу разом із ще 8-10 учасниками для обговорення якогось товару.

  • Хол-тест - вас також запросять в офіс, але опитуватимуть без групи.

  • Візит додому або спільний похід у магазин.

Найкраще оплачуються візити додому і походи в магазин, за них можна отримати 2 000-5 000 гривень, але і займає це кілька годин.

За участь у фокус-групі або хол-тесті заплатити можуть 1 000-3 000 гривень, а за опитування онлайн або телефоном від 100 до 1 000 гривень.

Хоча участь у такому дослідженні приносить значно більше грошей за раз, занадто часто їх проходити не можна - компанії стежать за цим, зазвичай узяти участь у дослідженні можна за півроку після попереднього.

FAQ

Де заробити на опитуваннях?

Насамперед - на численних сайтах, орієнтованих на їхнє проведення або на видачу завдань узагалі. Краще зареєструватися одразу на 10-20 таких сайтах щоб мати постійний потік завдань.

Скільки платять за проходження опитувань?

Залежить від обсягу. За проходження невеликого опитування можна отримати 10-20 гривень, а якщо воно буде більшим і складнішим - 50-150. Західні сайти в середньому платять більше.

Скільки можна заробити в гугл-опитуваннях?

Google Opinion Rewards дає змогу отримати від 0.1 до 1 долара за пройдене опитування. Але варто мати на увазі, що вивести гроші на карту не вийде - їх можна буде витратити в Google Play.

Як виводити гроші за опитування?

Майданчики пропонують різні способи виведення - деякі дають змогу зробити переказ на банківську картку або електронний гаманець, працювати з іншими не так зручно, тому що доступні тільки екзотичні варіанти виведення, треті взагалі пропонують замість грошей бали, які можна витратити на якісь покупки. Насамперед перед реєстрацією варто дивитися саме на способи виведення та обирати тільки ті ресурси, де доступні зручні для вас.

Як правильно заповнити анкету?

Потрібно вказати якомога більше відомостей про себе. Бажано, щоб зміст анкети був правдивим, але в деяких випадках можна і прикрасити, щоб отримувати більше запрошень.

Скільки можна заробляти на місяць на онлайн-опитуваннях?

Скільки можна заробити на опитуваннях на місяць залежить від того, який час ви готові на них витрачати. Якщо займатися ними відносно небагато - по парі годин на день, може набратися близько 3 000-4 000 гривень.

Заробіток на опитуваннях без вкладень - досить просте заняття, а якщо використовувати деякі хитрощі, то можна його збільшити. Цей ринок продовжує зростати і на ньому є навіть повноцінна робота - не обов'язково весь час проходити опитування, можна почати створювати їх.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

612.8KПрочитань
11Автори
459Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Всем удачи!

Вам також сподобається