Як заробити на World of Warcraft від $1000 на місяць?

Зміст

Скільки і на чому заробляють гравці WoW:

Якщо не враховувати великі команди з автоматизованим софтом, налагодженими каналами збуту ігрових предметів і десятків ПК для автофарму, то середній гравець у WoW може отримувати від $30 до $100 за 10-12 годин робочого часу, але все залежить від наявності софту, прокачування персонажа, навичок, активних клієнтів та інших чинників.

Деякі фармери WoW розповідають, що можуть заробляти від $1000 на день, якщо софт працює без помилок, а модерація не блокує акаунти.

Але давайте розберемося докладніше. Відкриваємо майданчик Funpay, у якому користувачі продають акаунти та надають свої послуги в онлайн-грі, у меню World of Warcraft є 17 розділів із надання послуг і продажу ігрових цінностей.

Які послуги та товари пропонують фармери WoW:

Продаж золота. Основний і найпростіший спосіб заробітку на грі. Ігрову валюту можна фармити як вручну, так і софтом. За 1 000 золота на Funpay запитують у середньому 0,30 євро. Як стверджують гравці, які активно заробляють на фармі, за 12-годинний день 1 людина може заробити таким шляхом від 50 до 100 доларів - рівень залежить від знань локацій, кількості персонажів, наявності софту, ринкової ціни золота тощо.

Акаунти. Деякі гравці продають свої акаунти, у які вкладали гроші та час, інші ж спеціально створюють твінк-профілі, прокачують їх до певного рівня, а після продають за встановлений прайс. Також акаунти можуть робитися на замовлення за бажанням замовника.

Середній прайс на акаунти становить від 50 до 500 доларів, але можуть бути і значно дорожчі варіанти:

Рейди та підземелля. За допомогу в проходженні рейдів гравці запитують від $10 до $100. Але тут криється складність: для проходження рейдів (підземель) необхідно мати прокачаних персонажів специфічного класу, які не підходять для звичайного фарма голди. Таким чином, для заробітку на рейдах доведеться витратити зусилля і викачати складного персонажа.

Прокачування. Як правило, це автоматизоване прокачування за допомогою софта або інших сильніших персонажів і використання ігрових особливостей. Оплата стягується за 1 годину гри. У середньому на автоматичне прокачування йде від 3 до 8 годин. За годину своїх послуг геймери запитують у середньому 10 євро. У реального гравця без софта на максимальне прокачування рівня може піти кілька місяців активної гри. Тож, очевидно, простіше заплатити 50 євро і заощадити собі місяці однотипного геймінгу і виконання завдань.

Прокачування і передача екіпіровки може коштувати від 10 до 100 євро залежно від побажань замовника.

PvP. За набивання очок PvP без участі гравця запитують від 10 до 30 євро.

Прокачування професії до максимального рівня коштує близько 10 євро. Прокачування репутації обходиться від 15 до 30 євро. Проходження квестів обійдеться в 5-10 євро. Вартість допомоги в отриманні досягнень варіюється від 5 до 10 євро. Є комплексні пропозиції ціною 60-80 євро.

Продаж предметів і ресурсів має великий ціновий розкид і залежить від цінності предмета. Ціна може коливатися від кількох євро до кількох тисяч і навіть більше.

За навчання грі на різних класах можна просити від 7-10 євро на годину.

Перепродаж ключів (цифрових кодів) для купівлі свіжого оновлення 2023 року обійдеться до 50 євро за 1 одиницю.

Донат-послуги та інше: зміна регіону акаунта, софт для автофарму, ігрові послуги, продаж розширених версій гри тощо.

Фактори, від яких залежить рівень заробітку на WoW:

Сервер і регіон. Оскільки в СНД частіше грають у піратські версії гри, роздобути ігрові цінності та досягнення простіше. Отже, платні послуги не користуються популярністю - всього можна домогтися ігровим шляхом за короткий час або ж купити за незначну суму. Рекомендую обирати офіційні сервери з європейськими та американськими ігровими світами. Жителі країн tier-1 більш забезпечені, а досягнення на офіційних серверах досягаються порядком складніше.

Сфера діяльності. Найпростіший спосіб заробітку - це фарм золота. Найскладніший - рейди, підземелля, прокачування, навчання. Чим вищий ваш персональний навик гри і внутрішньоігрові досягнення, тим більше ви зможете заробляти.

Наявність клієнтів і рейтинг продавця. Новачкам без рейтингу на сервісах на кшталт Funpay складно отримати перші замовлення і навіть продати перше золото. Доводиться звертатися до перекупників і набивати рейтинг дешевими замовленнями.

Наявність команди. У команді працювати простіше: замовлень більше, є софт і обладнання, видаються витратні матеріали, акаунти, підписки.

Наявність автософту - якщо він є, залишається тільки стежити за прогресом виконання завдань. Якщо немає, доводиться все робити руками і витрачати більше зусиль/часу.

Конкуренція - чим її більше, тим нижчі ціни.

Особисті навички та швидкість роботи - якщо знаєш особливості гри і лайфхаки, виконувати багато завдань стає простіше.

Вихід нових оновлень/патчів. Коли виходить нова версія гри, всі переходять на неї, а отже, ціна на послуги та валюту минулих патчів знижується.

Бани акаунтів. Адміністрація бореться з продавцями ігрової валюти та акаунтів, щоб не давати переваги недобросовісним гравцям і не порушувати дружню атмосферу. Якщо акаунт блокується, то безповоротно зникають усі персонажі, створені на ньому, оплачена підписка, всі ігрові цінності та досягнення. Доводиться створювати новий акаунт, заново прокачувати персонажа тощо.

Як працювати з акаунтами WoW:

Акаунти основні витратні матеріали під час заробітку на World of Warcraft. Якщо ваш попередній акаунт забанили, доведеться:

Оплатити підписку - 12 євро на місяць. Якщо оплатити підписку на 6 місяців, буде знижка - 2 євро на місяць.

Оплатити ключ останнього оновлення, який коштує в офіційному магазині 50 євро. Можна грати безкоштовно (тільки з підпискою) на попередніх версіях гри, але там вища конкуренція і нижчий прайс.

Заново качати персонажа. Якщо використовувати автософт, загальний траст акаунта буде нижчим. Адже, погодьтеся, буде дуже підозріло, що ви прокачалися до максимального рівня за день, тоді як іншим для цього потрібні місяці. Можна купити готовий акаунт, але досвідчені фармери знають, що краще створювати персонажа під себе.

Змінити платіжку. Прямої кореляції між дублюванням платіжки і банами акаунтів немає, але досвідчені фармери не рекомендують дублювати платіжки після заблокованих акаунтів кілька разів - спалять.

Якщо плануєте працювати з мультиакаунтингом, потрібно робити кілька акаунтів (1 акаунт - 1 персонаж).

Автософт vs ручна робота:

Відразу варто зазначити, що вручну на WoW можна заробляти хороші гроші на навчанні, рейдах і підземеллях. Для фарма хороших обсягів золота одного акаунта буде недостатньо, а робити ботоферму - загрожує банами.

Мінімальна ботоферма для заробітку хоч якоїсь кількості голди на день, достатньої для прожитку, має такий вигляд: 2 ПК із різними ip і софтом, завдяки якому з одного заліза можна фармитися на 4 акаунтах одразу. Але важливо розуміти: якщо через скарги або підозри модерації забанять 1 акаунт, то полетять і решта 3, які фармлять на одному залізі.

Є інший варіант: орендувати виділений сервер із віддаленим доступом до більш-менш потужних ПК і розподіляти їх так: 1 ПК - 1 акаунт - 1 персонаж. Але через скарги гравців боти все одно будуть видалятися, тож регулярно доведеться робити нових, а це витрати як часові, так і фінансові.

В одному з кейсів фармер-ботовод розповів, як створив 30 віддалених ПК, на яких сумарно одночасно фармилися 150 ботів.

При цьому дохід веб-майстра досягав $1000 на день. Але тут, крім банів і необхідності стежити за величезною кількістю віддалених ПК і акаунтів, а також мати спеціальний софт, криється інша проблема - куди збувати так багато ігрової валюти в короткий термін? Адже якщо заробити багато золота і забути про акаунт, його можуть забанити - і голда пропаде. Варіанта, по суті, два:

  • Збувати валюту оптом перекупникам, які перепродують голду дешево і в роздріб.

  • Продавати голду вроздріб самостійно, але для цього потрібно регулярно перекидати золото з персонажа на персонажа, мати постійних покупців і хороший рейтинг продавця, а також виконувати багато рутинної роботи.

Як почати заробляти на фармі голди:

Щоб почати заробляти на самостійному фармі голди в WoW, вам знадобиться:

  1. Переконатися, що ваш ПК потягне гру. WoW невимоглива, але щоб грати в кілька вікон останньої частини гри (Dragonflight), знадобляться вимоги, зазначені як на скріншоті.

  1. Придбати цифровий ключ на останню версію гри та оплатити підписку на місяць - $60. Цифровий ключ (доступ) купується 1 раз для 1 акаунта. Якщо профіль заблочать, ключ доведеться купувати повторно.

  2. Прокачати персонажа до максимального рівня або купити акаунт. Вигідніше купувати - це обійдеться у 1000-1500 гривень. Потрібні тільки фарм класи, наприклад маги.

  3. Почати фармити голду по 10-12 годин на день. Як саме це зробити, розповім далі.

  4. Знайти перших покупців - підійдуть ігрові форуми (Funpay, G2G), оголошення на онлайн-дошках (про них теж поговоримо далі).

  5. Якщо все вийшло, масштабуємося: купуємо софт (ціна софту для одного вікна - $30-50 і більше), орендуємо сервери, фармимо з декількох ПК одночасно і так далі.

Разом:

Для старту нам знадобиться приблизно $80. Якщо говорити про масштабування, то до цієї суми потрібно приплюсувати оплату ключа доступу до софту - $30-50 за можливість автофарму в додатковому вікні. Один персонаж нам обійдеться мінімум у $110, можна прокачувати магів самостійно, але вигідніше заплатити 1500 грн, ніж тиждень мінімум качатися по 12 годин на день.

Окупність одного персонажа/акаунта - приблизно 2 місяці, якщо раніше не прилетить бан. Також важливо враховувати можливий вихід нових версій гри і знецінення валюти в поточному.

Фармити голду можна різними шляхами: банально набивати її, вбиваючи сильних монстрів в особливих локаціях, ходити в рейди, якщо у вас є гільдія (за 3 години роботи кожен член гільдії, що складається з 10 осіб, може заробити по $25-30), допомагати гравцям, використовуючи професію персонажа, продавати бафи, телепортувати героїв у важкодоступні місця, допомагати набивати очки PvP, навчати інших геймерів і так далі.

Способів багато, але найпростіший - це монотонне вбивство монстрів.

Вакансії з фарму в інтернеті:

На дошках оголошень в інтернеті можна знайти багато вакансій з фарму голди в WoW. Умови, які пропонують роботодавці, мало чим відрізняються від тих, що пропонують арбітражні команди штатним фармерам. На OLX пропонують роботу фармером - усього навчають і видають готові схеми фарма.

Обіцяють від 200$ до 2000$ на місяць залежно від обсягів поставок.

Умови скрізь ідентичні, тому не обов'язково намагатися фармити самому і з нуля, ризикуючи грошима. Можна набратися досвіду в безкоштовній версії гри, щоб потім влаштуватися в команду.

Висновок:

World of Warcraft - не просто гра, в якій можна провести час із друзями і розслабитися після робочого дня. Це ще й потужний інструмент для заробітку, за умови, що ви володієте посидючістю і певними навичками в грі.

Якщо прокачати навички гри і своїх персонажів, поліпшити їхню амуніцію, вступити в гільдію і потім спробувати потрапити у фарм-команду - то WoW зможе приносити вам $1000 на місяць і навіть більше!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

614.7KПрочитань
11Автори
461Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • 5 способів як заробити гроші в інтернеті?

    Зараз, у 2024 році, існує низка різноманітних можливостей заробітку в онлайні. Вибір конкретного способу залежить від вашого навичок, інтересів та ресурсів, доступних у вашому розпорядженні.Важливо не слухати інших, вибирати те, що вам подобається і те, що вам по душі.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • Як заробити на тапалках, фармілках і майнерах в Telegram

    Заробіток в інтернеті набуває все більшої популярності, і одним із зручних способів отримання додаткового доходу є використання тапалок, фармілок і майнерів у Telegram. Ці інструменти дозволяють автоматизувати певні процеси і отримувати винагороду за виконання простих дій.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • Notcoin 2 фаза: що робити і як грати

    З'явилася друга фаза NotCoin 2.0, на яку ми так довго чекали. Давайте розберемося, як прокачуватися в нашому улюбленому боті, щоб заробляти більше ноткоїнів.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • 5 способів як заробити гроші в інтернеті?

    Зараз, у 2024 році, існує низка різноманітних можливостей заробітку в онлайні. Вибір конкретного способу залежить від вашого навичок, інтересів та ресурсів, доступних у вашому розпорядженні.Важливо не слухати інших, вибирати те, що вам подобається і те, що вам по душі.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • Як заробити на тапалках, фармілках і майнерах в Telegram

    Заробіток в інтернеті набуває все більшої популярності, і одним із зручних способів отримання додаткового доходу є використання тапалок, фармілок і майнерів у Telegram. Ці інструменти дозволяють автоматизувати певні процеси і отримувати винагороду за виконання простих дій.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • Notcoin 2 фаза: що робити і як грати

    З'явилася друга фаза NotCoin 2.0, на яку ми так довго чекали. Давайте розберемося, як прокачуватися в нашому улюбленому боті, щоб заробляти більше ноткоїнів.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток