Засновник Телеграм Павло дуров був затриманий

Павел Дуров задержан в аэропорту Ле Бурже, у него идут обыски — EADaily —  Арест Павла Дурова. Дуров. Павел Дуров. Павел Дуров знал. Дуров арест. За  что арестовали Дурова? За что арестовали

Засновник компанії Telegram Павло Дуров був затриманий у суботу ввечері, 24 серпня, в аеропорту Ле-Бурже у Франції, куди він прибув на своєму приватному літаку. Про затримання засновника компанії, яка створила однойменний месенджер, повідомили кілька ЗМІ, зокрема французький телеканал TF1.

Згідно з інформацією TF1, Дуров прибув до Франції з Азербайджану разом з невідомою жінкою та охоронцем. Передбачається, що після затримання Дуров найближчим часом постане перед слідчим суддею.

Дурова підозрюють у пособництві злочинцям у Telegram. Павло Дуров нещодавно був оголошений у розшук у Франції, повідомляє TF1. Точна дата створення відповідного запиту щодо російського мільярдера не вказується.

За даними ЗМІ, причиною ордера стало відмову Дурова співпрацювати з правоохоронними органами країни, а також недостатня модерація контенту в Telegram. Через це Дуров є підозрюваним у співучасті в незаконній діяльності, що відбувається в месенджері, зокрема в наркоторгівлі, тероризмі, розповсюдженні дитячої порнографії, шахрайстві та інших сферах злочинності.

"На своїй платформі він дозволяв здійснювати безліч злочинів і правопорушень і нічого не робив для співпраці в цьому питанні", - заявив джерело TF1.

За словами співрозмовника телеканалу, справа проти Дурова має кілька цілей: вплинути на злочинців, які організовують діяльність у Telegram, а також сприяти посиленню законодавчих заходів на рівні ЄС щодо зашифрованого обміну повідомленнями підозрюваних у тероризмі. Дурова неодноразово критикували в Євросоюзі за відмову у співпраці з спецслужбами в цій сфері.

У Дурова є французьке громадянство, яке він отримав у 2021 році. Основи його натуралізації не розголошуються. За даними TF1, Дуров у останні роки уникав візитів до Франції та інших країн Європи саме через побоювання можливого переслідування в країнах, де у спецслужб є претензії до Telegram.

На фоні арешту Дурова курс криптовалюти TON впав. Криптовалюта Toncoin, яка використовується в Telegram як внутрішній засіб розрахунку, швидко втратила в ціні після новин про арешт Павла Дурова.

На момент 0:20 по київському часу TON торгувався на біржі OKX по ціні шість доларів — курс криптовалюти впав щонайменше на 15 відсотк
ів.

Слідкуйте за оновленнями в нашому ТГ-каналі, щоб бути в курсі останніх новин і перспективних проєктів!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
КриптоПанда
КриптоПанда@cryptoPanda

Офіційний акаунт каналу

16KПрочитань
2Автори
24Читачі
На Друкарні з 26 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається