Звідки креативнику черпати натхнення? Поради, креативні кейси та коментарі випускниці ННІЖ

Авторки: Анастасія Козмінчук та Олександра Корецька

Іноді просто немає настрою, щоб написати щось варте уваги цільової авдиторії. Де шукати натхнення? Якими кейсами надихатися для створення чогось нового? Відповіді на ці запитання ти знайдеш в нашому матеріалі, тож мерщій читати і надихатись на створення крутих ідей.

Порада 1. Створи папку «натхнення» в телефоні чи ноутбуці

Кожного разу, коли бачиш якусь цікаву ідею — роби скрін і додавай в папку. Коли у тебе закінчиться натхнення ти завжди можеш відкрити папку і переглядаючи цікаві кейси надихнутись, щось між собою згрупувати, придумати. 

Якщо потрібно написати класний текст — надихайся iryna_pobidash (https://www.instagram.com/iryna_pobidash?igsh=cWh6NG9jeHg5bHd5)

Якщо треба ідеї для Reels та TikTok — welcome to Інстаграмівка (https://t.me/instagramivka)

Порада 2. Слухайте експертів 

Обирай для себе якісний контент. Наповнюйся думками інших. Переглядай відео/інтерв’ю з різними людьми, які досягли успіху завдяки ідеям, що виникали в їхній голові. Пам’ятай, ідея породжує ідею.

Кілька блогів для натхнення:

https://www.instagram.com/annushkkina?igsh=MWJmb29xbjdnc2NjZw== 

https://www.youtube.com/@FEDORIVVLOG/videos 

https://www.youtube.com/@ForbesUkraine/videos 

https://www.instagram.com/kirilllenka_?igsh=MWlzeGQ5M215c2ZoNA== 

Порада 3. Шукай натхнення в тиші

Чи задумувався ти колись, чому саме перед сном наш мозок генерує купу різних думок та сценаріїв? Тому що в цей час він вільний від клопотів, які виникали у тебе в голові впродовж дня. Часом щоб прийшла нова ідея потрібно не наповнювати голову новим, а навпаки звільнити розум та створити місце для тиші. Для цього ідеально підійдуть легкі фізичні вправи, розтяжка, медитації. 

Порада 4. Подорожуйте

Однією з порад щодо пошуку натхнення, в інтерв’ю, поділилась випускниця ННІЖ, копірайтерка Ольга Олтаржевська

« — Де Ви зазвичай черпаєте натхнення для написання текстів? 

— Загалом — це подорожі. Тому що глибина думки залежить від ширини світосприйняття. Тому за останній рік я відвідала 8 країн і зараз поїхала на навчання до Данії. 

— Які країни вразили Вас найбільше?

— Норвегія, Фінляндія. Тут легко тримати мозок "в холоді", генерувати думки, почувати спокій, баланс, гармонію і захищеність.»

Порада 5. Кейси кейси і ще раз кейси! Шукайте бізнеси які небанально подають банальні речі. 

Існує чимало сфер, в яких важко створювати креативні кейси та зацікавлювати авдиторію.  Але одним з яскравих прикладів хорошої комунікації в ніші, де здавалося б немає місця креативу є приклад комунікації мережі супермаркетів «Сільпо». Тільки погляньте, як вони вміють обіграти звичайні продукти харчування.

Перший приклад вдалого кейсу вони продемонстрували на День закоханих. Креативники “Сільпо” створили опитування, в якому потрібно було до кожного продукту обрати пару. Наприклад, треба було обрати про кого мріє печиво, про склянку молока чи горнятко чаю. Так само було з хлібцем та пончиком. Далі вони створили пару з продуктів, які набрали найбільше голосів та написали “Не розбивайте серденька - беріть двох”. Таким чином “Сільпо” намагалось залучити авдиторію та нагадати про себе і звичайно, цей кейс може збільшити продажі продуктів, які згадувались в сторіс. 

Взято з Instagram @silpoua
Взято з Instagram @silpoua

Другий приклад вдалого кейсу також був створений на День закоханих. Креативники запустили сайт знайомств від Сільпо. Тут пари відбирались за смаками у їжі, тобто тобі потрібно було відповісти на 7 запитань, наприклад, “Що перекусити перед побаченням?”, після проходження тесту ти отримуєш фото та соціальні мережі потенційної пари, яка обрала такий самий варіант як у тебе або схожий. Споживачів дуже зацікавила така ініціатива і вони активно брали участь, оскільки Сільпо пообіцяли, що сумісність вийде не менше ніж на 70%. 

Взято з Instagram @silpoua

Дуже важко бути креативним, коли від тебе цього вимагають, але ти просто “не в ресурсі”. Ми сподіваємось, що наші поради надихнули тебе створити щось цікаве для свого продукту, а наші приклади довели, що бути оригінальним та цікавим можна в будь-якій сфері. Не бійся креативити, в тебе все вийде!   


Цей матеріал є частиною проєкту UA Creatives, створеного студентами Навчально-наукового інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Більше за посиланням: http://labs.journ.knu.ua/creatives/

 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександра Корецька
Олександра Корецька@VvKlIzOvDhnjhk_

44Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 24 травня

Вам також сподобається

Коментарі (8)

Візьму на замітку, дякую за небанальні поради🔥

Вам також сподобається