10 фільмів про шлях успіху відомих брендів

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

1. Аутсайдери

Спортивна драма «Аутсайдери» (або «Ford проти Ferrari») — фільм про суперництво між двома легендарними автомобільними виробниками, яке призвело до найзахопливіших перегонів у світі. Стрічка показує, що навіть найбільші виклики можна подолати за допомогою спільної роботи. Чи довелося лідеру Феррарі пасти задніх, після того, як Форд почав активну роботу над новим авто та запросив до змагань талановитого пілота? Дізнайтеся після перегляду. 

2. Air: Великий стрибок

Фільм «Air: Великий стрибок» — це мотиваційна історія про те, як люди можуть йти на шалені ризики задля розвитку компанії. Так, продавець взуття Nike Сонні Ваккаро і співзасновник компанії Nike Філ Найт хотіли підписати контракт із Майклом Джорданом, щоб створити новий бренд кросівок Air Jordan. На той час Майкл був перспективним спортсменом, але чи вдасться підприємцям домовитися про співпрацю?

3. Стів Джобс

У біографічній стрічці «Стів Джобс» розповідається про життя американського підприємця, засновника корпорації Apple Стіва Джобса. Фільм складається з трьох умовних частин — етапів у житті бізнесмена, які пов’язані з розробкою його основних продуктів: комп’ютерів Macintosh, NeXT та iMac. Як позначаються ці знакові події на успіху винахідника? 

4. Соціальна мережа

Фільм «Соціальна мережа» — це історія створення соціальної мережі Facebook Марком Цукербергом та його друзями Едуардо Саверіном, Андрю МакКоллумом та Дастіном Московіцем. Чи зможуть молоді бізнесмени пройти разом підприємницький шлях без конфліктів та руйнування дружби? Фільм змушує задуматися над важливістю довіри та етики в бізнесі під час ухвалення важливих рішень, а також над наслідками неконтрольованого прагнення до успіху без компромісів.

5. Дуель братів. Історія Adidas i Puma

«Дуель братів» — це німецький документальний фільм про двох братів, Адольфа та Рудольфа Дасслерів. Спочатку вони виготовляли взуття для футбольних гравців разом, але посварившись почали вести справи окремо. Рудольф заснував компанію Puma, тоді як Адольф — Adidas. Їх конфлікт став символічним у бізнесі та спортивній індустрії, адже саме завдяки суперництву обидва бренди досягли визнання та успіху.

6. Коко до Шанель

«Коко до Шанель» — біографічний фільм про дизайнерку Габріель Шанель. Ви побачите, як дівчина-сирота, яка виховувалась в притулку, стала революціонеркою у світі моди з власною модною імперією. Тут про шлях від швачки та танцівниці кабаре до еталона сучасної елегантної жінки й вічного символу успіху, свободи та стилю. Надихніться сміливістю Габріель, адже вона перша одягнула жінку у чоловічий костюм і придумала маленьку чорну сукню, як універсальний жіночий одяг на будь-який захід.

7. БлекБеррі

Сатирична стрічка «БлекБеррі» розповідає про тернистий шлях канадського технологічного стартапу BlackBerry, який спочатку перетворився на багатомільярдного гіганта індустрії, а потів стрімко зазнав краху. Коли троє винахідників об’єдналися, щоб створити перший смартфон, вони не здогадувалися, що невдовзі їм доведеться боротися за першість, адже з’явиться iPhone. 

8. Засновник

Біографічна драма «Засновник» — це історія про шлях 52-річного Рея Крока від етапу, коли він був невдахою-комівояжером, до етапу, коли він став власником відомої мережі фастфуду у світі — McDonald's. Фільм надихає на те, що маючи наполегливість і віру у свою ідею, можна перетворити скромний заклад в потужний міжнародний бренд з колосальними прибутками. Навіть ризикуючи своїми заощадженнями, навіть коли все здається неможливим.

9. На низькому старті: Битва за Uber

Серіал «На низькому старті: Битва за Uber» — це історія компанії UBER, яка запустила застосунок для замовлення таксі та доставки їжі. Тут про злети та падіння, про культуру та конкуренцію, обвинувачення та боротьбу, які вплинули на шлях компанії до всесвітнього успіху. До чого призведуть надмірні амбіції молодого підприємця?

10. Ламборґіні: людина легенда

Фільм «Ламборґіні: людина легенда» — це історія про Ферруччо Ламборгіні, який вирішує спробувати себе в галузі виробництва автомобілів. Він прагне створити найкращий спортивний автомобіль, щоб конкурувати з відомим Енцо Феррарі. Подорож цього винахідника переповнена випробуваннями, помилками, але й безмежним натхненням та працьовитістю. Після перегляду ви дізнаєтеся, наскільки вдалим буде новий суперкар.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Джерело

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ідеї для Вашого Бізнесу
Ідеї для Вашого Бізнесу@ua_bizidea

Канал №1 для підприємців

562Прочитань
1Автори
6Читачі
На Друкарні з 8 квітня

Більше від автора

  • 5 бюджетних ідей для літнього бізнесу

    Проведення екскурсій містом або країною влітку може бути вигідним та цікавим бізнесом. Якщо вам подобається відвідувати нові місця і спілкуватися з людьми, найімовірніше, ця ідея вас надихне.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 5 популярних ідей онлайн-бізнесу

    Відкрити власний бізнес онлайн, частіше за все, набагато простіше: не треба витрачати кошти на оренду приміщень, можна працювати з клієнтами з усього світу й заробляти більше, адже споживачі все довше сидять онлайн.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Бренд і брендинг: що це таке та яка користь для бізнесу

    Бренд — це більше, ніж просто логотип чи назва компанії. Це сукупність вражень, які люди отримують про продукт, послугу, компанію або особистість. Створюючи бренд компанії, ми визначаємо її ідентичність, цінності, стиль та способи комунікації з клієнтами.

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається