10 найцікавіших репозиторіїв для JavaScript розробників

GitHub містить численні ресурси та репозиторії, які можуть значно допомогти на шляху оволодіння JavaScript. Нижче наведено 10 репозиторіїв на GitHub, які охоплюють широкий спектр тем JavaScript від основ до просунутих концепцій, включаючи найкращі практики, патерни, фреймворки тощо.

Алгоритми та структури даних JavaScript

Репозиторій: trekhleb/javascript-algorithms

Опис: репозиторій містить приклади на JavaScript багатьох популярних алгоритмів та структур даних. Кожен алгоритм та структура даних має свій власний README з поясненнями та посиланнями для подальшого читання (включаючи відео на YouTube). Більше того: автор репозиторію українець, який зараз проживає в Амстердамі.

You Don’t Know JS

Репозиторій: getify/You-Dont-Know-JS

Опис: це серія книг з JavaScript, яка має на меті просвітити вас щодо основних механізмів мови JavaScript. Це глибоке занурення в те, як насправді працює JavaScript. Написано Кайлом Сімпсоном, одним з найкращих освітян у галузі.

JavaScript30

Репозиторій: wesbos/JavaScript30

Опис: репозиторій надає 30-денний виклик з програмування на чистому JS. Створіть 30 додатків протягом 30 днів за допомогою 30 уроків. Без фреймворків, компіляторів, бібліотек та навіть бойлерплейтів.

Node.js Best Practices

Репозиторій: goldbergyoni/nodebestpractices

Опис: найбільший список найкращих практик для Node.js. Цей репозиторій охоплює найкращі практики для побудови та програмування додатків на Node.js.

Clean Code JavaScript

Репозиторій: ryanmcdermott/clean-code-javascript

Опис: Цей репозиторій адаптує принципи книги Роберта С. Мартина "Чистий код" для JavaScript. Він надає посібник з написання зрозумілого, повторно використовуваного програмного забезпечення на JavaScript.

Посібник зі стилю JavaScript коду від Airbnb

Репозиторій: airbnb/javascript

Опис: Дуже популярний посібник зі стилів JavaScript коду та лінтер. Цей репозиторій допомагає розробникам надати єдиний стиль коду, який є послідовним та легким для читання у межах їх команди.

Functional Light JS

Репозиторій: getify/Functional-Light-JS

Опис: репозиторій мають на меті представити світ функціонального програмування JavaScript розробникам. Підходить для тих, хто є новачком у цій концепції, вона має на меті поліпшити програмування на JavaScript за допомогою функціональної парадигми.

33 JS Concepts

Репозиторій: leonardomso/33-js-concepts

Опис: кожен JavaScript розробник повинен знати ці 33 концепції. Це великий ресурс для поглиблення знань JavaScript, вивчаючи механіку, концепції та трюки.

Сучасний шпаргалка з JavaScript

Репозиторій: mbeaudru/modern-js-cheatsheet

Опис: посібник з JavaScript, включаючи сумісність та введення функцій, що повинна дозволити розробникам використовувати JS ефективно.

Awesome JavaScript

Репозиторій: sorrycc/awesome-javascript

Опис: це список чудових бібліотек, ресурсів та блискучих речей за участю спільноти. Він включає фреймворки, інструменти, посібники та багато іншого, щоб допомогти розробникам будь-якого рівня вдосконалити свої знання та навички JavaScript.

Висновок

Ці репозиторії пропонують різноманітні шляхи навчання, від читання матеріалів, практичних проєктів до найкращих практик і стилів коду, кожен з яких відіграє важливу роль у володінні JavaScript. Обов'язково досліджуйте кожен з них відповідно до вашого особистого стилю навчання та потреб розвитку!

Підтримати автора можна зареєструвавшись на сайті Whitebit за реферальним посиланням https://whitebit.com/referral/6f7c7706-ec7d-4a60-8021-adf88b3a9559

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Crypto blogger
Crypto blogger@crypto_blogger

340Прочитань
3Автори
6Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається