14 "свіжих" і перспективних напрямів у бізнесі

Зміст

У бізнесі найважливіше - що? Правильно! Головне - вловити момент і потрібну хвилю, щоб відкрити свою справу саме тоді, коли є всі передумови для її успішного просування. Для цього необхідно проаналізувати кон'юнктуру ринку глобально, обравши конкретний період і врахувавши безліч чинників: поточний стан справ, економічні прогнози на майбутнє, рівень конкуренції, попит і пропозицію.

Інтернет-бізнес: ідеї для 2024 року

У 2024 році інтернет-бізнес залишиться такою ж прибутковою нішею, як і раніше, зрозуміло, якщо вкладати в нього весь свій час і сили. Старань "наполовину" бізнес в Інтернеті не прощає. Подібний робочий ритм - прямий шлях до зливу своїх грошей. Пам'ятайте про це і починайте знайомитися з найбільш прибутковими бізнес-ідеями для Інтернету.

Арбітраж трафіку

Це чистої води саме бізнес, оскільки сенс полягає в тому, щоб "дешевше купити - дорожче продати". Що виступатиме товаром? Як ви зрозуміли - трафік, тобто відвідувачі для певного ресурсу за добу часу. Трафіку потребують усі сайти. Навіть дуже розкручені, оскільки що вища відвідуваність сайту - то більше прибутку він приносить. Так ось, у 2024 трафік буде потрібен, як і колись, але головне те, що саме арбітраж трафіку - як напрямок в інтернет-бізнесі поки що недостатньо зайнятий. Конкуренція тут не така висока, як, скажімо, серед тих, хто займається продажем одягу через інтернет-магазини, або тих самих копірайтерів, які буквально б'ються за кожного замовника.

Схема такого бізнесу не така складна, як може здатися: ви купуєте (або залучаєте безкоштовно) трафік - знаходите того, хто вигідно його купить - зливаєте трафік на ресурс покупця.

Далі отриманий трафік потрібно вигідно перепродати, щоб покрити свої фінансові витрати (якщо ви його купували) або тимчасові (якщо "добували" його безкоштовно). Платять за трафік "партнерки" або партнерські програми, які можна вільно знайти в інтернеті. Чим більше їх буде - тим краще. Платять усі по-різному, але можна вивести приблизну формулу, яка відобразить ваш можливий дохід: вкладену суму грошей в арбітраж сміливо множте на два - ось і той прибуток, який можна отримати з цього бізнесу.

Дропшиппінг

Відкрий інтернет-магазин без товару і складу. Дропшиппінг являє собою прямі поставки від виробника до покупця, при тому, що ви будете виступати між ними посередником. Посередництво полягає в:

  • створенні (або оренді) торгової платформи;

  • оформленні замовлень;

  • консультуванні клієнтів.

Виходить, що бізнесмен не купує товар за свої гроші і не шукає склад. Товар проходить ніби "повз нього", але за те, що він допоміг оформити угоду купівлі/продажу, він отримує різницю між тією ціною, що встановив виробник, і ціною, за якою товар продається на його платформі.

Знайти постачальника для свого магазину не проблема - існують цілі бази даних постачальників, які вже навіть пропонують використовувати готові платформи.

Напевно, ви хочете отримати відповідь на животрепетне питання - скільки приносить дропшиппінг на місяць? Якщо брати не конкретний приклад, а ситуацію загалом, то є магазини, що приносять мільйон і більше на місяць, а є ті, що не приносять прибутку взагалі. І останніх - 80%. Тому відкрити онлайн-шоп за системою дропшиппінг - це ще не гарантія стабільного заробітку. Мало його відкрити - потрібно його ще розкрутити і завоювати собі базу клієнтів.

Що продавати, щоб отримати дохід?

Прогрес не стоїть на місці, тому стаття починалася з найбільш прогресивних бізнес-ідей, реалізувати які можна через Інтернет. Зараз же поговоримо про класику жанру в бізнесі - продажі. Ця ніша буде прибутковою завжди, оскільки люди постійно щось продають-купують. Мінус продажів у тому, що на цьому терені велика конкуренція. Але можна знайти такий "незаїжджений" асортимент, який не матиме конкурентів (ну, а точніше, майже не матиме, адже конкуренція є завжди і скрізь, а монополії - давно канули в небуття). Також можна підібрати актуальний товар для 2024 року, який буде особливо цікавий. Нижче вам пропонуються якраз такі варіанти.

Продаж електронних сигарет

За останній рік стався справжній бум, який пов'язаний з тим, що люди масово стали відмовлятися від сигарет і кальянів на користь електронних сигарет. Ба більше - сьогодні це престижно і модно. Якщо ти куриш електронну сигарету - ти в тренді. Для молоді наявність цього аксесуара свідчить про те, що ти крутий і презентабельний. Хоча справа не тільки в "крутизні" - багатьом ця штука просто подобається, тому вони не відмовляють собі в задоволенні. Зрештою, електронні сигарети курять ті, хто хоче кинути палити, бо вони не містять нікотину.

Найкраще робити акцент на незвичайний (навіть сувенірний) асортимент:

  • вайпери (сигарети на пару);

  • електронні сигарети з ініціалами та іншими написами;

  • курильні флешки - чудовий подарунок для офісного працівника, який кидає палити.

Вайпери сьогодні - "понад" ходовий товар. Щоб відкрити магазин для їхнього продажу, знадобиться в районі від 60 тис. до 80 тис. грн. Окупиться така бізнес-ідея за 2-4 місяці. У перші місяці "брудний" дохід за місяць складе близько 60 тис. грн. З нього віднімайте собівартість товарів - залишиться десь половина чистого доходу. Якщо ви найняли продавця й орендуєте площу, то ще відніміть із суми, що залишилася, і ці витрати. Але якщо продовжувати в тому ж дусі, то ще через якийсь період дохід може скласти вдвічі більше. Погодьтеся, що 100 з чимось тисяч гривень - непоганий дохід на місяць?

Налагоджуємо постачання фруктів із Південно-Східної Азії

Чомусь такі фрукти на прилавках наших супермаркетів (мається на увазі рядових) - велика рідкість, хоча їхня собівартість не така висока. Найімовірніше, дефіцит таких фруктів викликаний тим, що складно налагодити прямі поставки, оскільки здебільшого тайці (здебільшого фрукти імпортують із Таїланду) працюють із тоннажними перевезеннями, вантаж яких починається від 1 тонни і більше.

Ви можете спробувати домовитися з ними і про більш дрібні поставки. Якщо вдасться - ви будете на коні! Як варіант, можете спробувати, закуповувати фрукти і ягоди у В'єтнамі. Місцеві фермери менше розпещені увагою іноземних інвесторів (тобто вас) і навіть звичайних туристів, можливо з ними буде простіше домовитися.

Ви можете пропонувати покупцям такі види фруктів:

  • паттайю;

  • рамбутан;

  • кокос;

  • мангостин;

  • дуріан;

  • манго;

  • папайю;

  • памелу тощо.

Усе це - стандартний набір на місцевих ринках, який завжди є в наявності. Вартість цих фруктів за 1 кг у Південно-Східній Азії варіюється від 15 до 50 грн. Погодьтеся, це не так багато.

Навіть якщо ви збільшите ціну продукції вдвічі, а потім ще додасте до неї вартість перевезення й оплату праці вашому посередникові, це буде однаково вигідніше, ніж злітати туди-назад, і точно приємніше - ніж купувати обвітрені фрукти в дорогих супермаркетах.

Бізнес-ідеї у сфері розваг

Що далі - то більше людям хочеться "хліба і видовищ"... Що більш облаштоване в них життя, то більше вони готові витрачати на розваги. У принципі, незважаючи на всі прогнози, які було зроблено після початку повномасштабного вторгнення, економіка продовжує розвиватися, а масового зубожіння населення не спостерігається. Тому люди і в 2024 році будуть готові платити за свято та відпочинок. У зв'язку з цим, зверніть увагу на бізнес-ідеї у сфері розваг.

Відкриття Vape бару

Хоча законом не заборонено паління електронних сигарет, зокрема й вейпів, у громадських місцях, все ж періодично виникають проблеми у їхніх власників. Наприклад, не у всіх закладах бажання подиміти зустрінуть на "ура". І це цілком зрозуміло:

  • це може не сподобатися комусь із відвідувачів, тож заклад через вас може втратити клієнта;

  • замість того, щоб, приміром, покурити кальян - ви, можна сказати, приходите зі своїм курильним інструментом, знову ж таки - заклад у збитках.

Ось тому актуальною бізнес-ідеєю стане відкриття вейп-бару, куди б відвідувачі могли приходити зі своєю електронною цигаркою та насолоджуватися атмосферою вашого затишного бару, попиваючи водночас чай або щось міцніше, або навіть ще крутіше - могли б приходити, щоб узяти у вас вейп напрокат.

Поки що ця ніша в бізнесі вільна. Приклад реалізації такої бізнес-ідеї можна поки що зустріти тільки в великих мыстах, тому можливий прибуток буде наведено, ґрунтуючись на показниках, так би мовити, столичних закладів.

Організація квестів на вулиці і в кімнаті

Це цікава бізнес-ідея, до того ж багатообіцяюча - кіно і ресторани давно набридли людям, їм хочеться активного і непересічного відпочинку. Можна відкрити квест-кімнату у вигляді кімнати страху, місця розслідування злочину, місця зустрічі з паранормальними явищами або просто кімнату-камеру, з якої "не вибратися". Як альтернативу квесту в закритому приміщенні, можна організовувати квести на вулиці.

Щоб відкрити квест-кімнату у великому місті, знадобляться фінансові вливання в районі приблизно 300 000 гривень. Це якщо ви затіяли самостійний бізнес. Відкриття квестів за франшизою коштуватиме від 50 000 до 200 000.

Повернення вкладених грошей можливе за період від 1 до 4 місяців. У кращому разі ваш місячний дохід складе 250 000 тисяч грн.

Клуб настільних розваг

Якщо квест-кімнати розраховані більше на публіку від 16 до 30 років, то в такий заклад приходитиме ширша аудиторія. А значить відвідувачів буде більше - тут і бабусі/дідусі з онуками, і батьки з дітьми, і просто цілі студентські або шкільні компанії.

Усе, що вам треба - це:

  • Знайти приміщення;

  • Стилізувати його під ігрову кімнату (ненудний дизайн, яскраві кольори, зручні меблі);

  • Купити настільні ігри (монополію, футбол, хокей, еліас, твістер, мафію, лото тощо).

Стартовий капітал залежить від "розмаху" клубу і міста. Якщо це столиця, то це може бути і 150 000 гривень, а якщо менше місто- то і 30 000 гривень. Один відвідувач приноситиме вам близько 500-1000 гривень на місяць за мірками Києва і 200-300 гривень за мірками маленького міста. Кількість відвідувачів на місяць залежатиме від вашої реклами, тому далі місячний дохід ви можете порахувати самі.

Проведення виставок

Чудовою бізнес-ідеєю стане організація таких виставок, на яких люди зможуть когось знайти або щось купити.

Наприклад, у великих містах ресторатори стикаються з ідеєю пошуку хороших кухарів. Ви можете влаштувати своєрідну виставку майстер-класів, на яких кухарі готуватимуть при глядачах і потенційних роботодавцях свої шедеври, а ви за організацію цього шоу отримаєте непоганий дохід. Який саме?

Він складатиметься з кількох складових:

  • участь кухарів у виставці може коштувати від 1000 до 2000 гривень;

  • глядацькі "квитки" - 200-400 гривень;

За один такий захід можна заробити 50-100 тис. гривень. Але тільки врахуйте, що спершу ще потрібно буде знайти облаштоване приміщення і прорекламувати шоу.

Аналогічні виставки можна робити серед перукарів, рукодільниць, флористів тощо. Таким чином, ви виступатимете посередником між роботодавцем і його майбутнім працівником, а також - даватимете можливість відвідувачам отримати естетичне задоволення.

Антикафе

Сенс антикафе в тому, що тут люди платять не за куплені їжу і напої, а за проведений час. По суті частування надається безкоштовно.

В антикафе проводять поетичні вечори, ігри в Мафію, різні майстер-класи, заняття йогою, перегляди фільмів, уроки малювання та інше.

Попит на антикафе в останні роки зростає. Не стане винятком і 2024 рік. Навіть у великих містах їх поки що не так багато, що вже казати про маленькі... Якщо ви відкриєте одне антикафе на невеличке містечко, то воно, безсумнівно, принесе чималий прибуток!

Прокат велосипедів

Одразу варто зазначити, що це бізнес сезонний, проте... Популяризація здорового способу життя робить свою справу - сьогодні охочих пересісти з автомобіля або громадського транспорту на справжнісінький велотренажер дуже багато. У 2024 році їх точно не поменшає... Тож починаючи, десь із травня (а краще заздалегідь - квітня), ви можете зайнятися підготовкою до реалізації бізнес-ідеї під назвою "велопрокат". Що вам знадобиться?

  • Велосипеди;

  • Амуніція;

  • Гараж;

  • Персонал, що обслуговує техніку.

Місце відправної точки, де будуть зосереджені велосипеди, має розташовуватися на просторій і зручній для пересування площі: сквер, парк, набережна, площа, великі торгові центри. Розташовуйте свої велосипеди там, де любить відпочивати молодь, бо саме це і є ваша цільова аудиторія.

Поговоримо про витрати. Мінімальна ціна велосипеда для дорослих, який не розвалиться на ходу, - 10 000 гривень. В ідеалі - набагато дорожче. Якщо починати з мінімуму - то необхідно хоча б 6 одиниць техніки. Плюс додайте до цього оренду гаража і зарплату працівникам, якщо їх наймаєте. Це ваші витрати.

Тепер про доходи. Якщо вартість години катання - 100-150 гривень, а на добу - десь 500-800, то ваш прибуток може становити за місяць від 50 до 100 тис гривень.

Сфера послуг: найприбутковіші ідеї 2024 року

Бізнес-ідеї 2024 року не можуть залишитися без варіантів бізнесу у сфері послуг. З одного боку - це більш дорогий бізнес, оскільки крім матеріалів, приміщення, обладнання, доведеться платити ще й персоналу. З іншого боку - попит на послуги не вичерпується ніколи (вони набагато потрібніші, ніж розваги), особливо на ті, про які піде мова нижче.

Пункт видачі замовлень

Сенс у тому, що ви укладаєте договір з інтернет-магазином, а він доставляє у ваше приміщення замовлення для своїх клієнтів, звідки ті їх потім забирають. Краще розташовувати свій офіс у спальних районах - саме там найзручніше забирати людям свої посилки. Як правило, товар у ваш пункт доставляється "силами" партнера і за його ж гроші.

Крім власне видачі ви ще можете запропонувати клієнту такі послуги:

  • пакування посилки;

  • обмін і повернення товару;

  • доставка додому.

З цього ви матимете додатковий прибуток, крім того відсотка, який погодиться вам платити інтернет-магазин.

Усе, що вам буде потрібно для реалізації цієї бізнес-ідеї - це:

  • приміщення;

  • стелажі;

  • комп'ютер з інтернетом;

  • касовий апарат.

У середньому це вийде вам у 150 000 гривень. Хорошим доходом для новачка можна вважати 30 000 гривень. Що довше функціонуватиме ваш пункт, що більше ви вкладетеся в рекламу - то прибутковішою буде ця бізнес-ідея.

Нейл бар

Сучасні бізнес-леді завжди зайняті, але попри це примудряються мати чудовий вигляд. Зокрема, їм у цьому допомагають експрес-манікюрні салони або нейл-бари, як їх ще називають. Зазвичай вони розташовуються у великих ТЦ і мають такий вигляд - за барною стійкою сидить манікюрниця і приймає клієнток без запису. Такі "острівці" краси в ТЦ вельми відвідувані, тому що ніколи не знаєш, коли у тебе видасться вільна хвилинка... а коли навіть вона з'являється - не завжди є можливість у майстра прийняти вас саме в цей час. Тому нейл бари довели свою спроможність і перспективність як бізнес-ідеї за останні кілька років.

На відкриття такого манікюрного бару вам знадобиться в районі 400 000 гривень (це з матеріалами, обладнанням, орендою та оплатою праці персоналу). Дохід становитиме від 30 до 60 тис гривень на місяць.

Фарбування автомобіля рідкою гумою

В Україні технологія фарбування рідкою гумою набирає популярності, проте поки що її мало хто може надати населенню. Відповідно, конкуренція в цьому сегменті низька, а значить і ви зможете встигнути зайняти в ній своє місце у 2024 році.

Головна перевага бізнес-ідеї - невеликий стартовий капітал. Це десь 50 тис. гривень (рідка гума коштує недорого - 1 000 - 3 000 гривень за 5 л).

Вашому клієнту послуги з фарбування середнього за розмірами авто обійдуться в межах від 10 тис до 15 тис гривень. Беріть калькулятор і підраховуйте свій можливий прибуток.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

624.2KПрочитань
11Автори
464Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається