20 найкращих шрифтів серед дизайнерів

Sans Serif

#1. Gotham

Жодної дурниці, мінімалістична та неймовірна читабельність. Натхненний архітектурними знаками 20-го століття, Gotham — це геометричний шрифт без засічок із достатньо хорошою висотою, що забезпечує хорошу читабельність.

Завантажте сімейство шрифтів Gotham із Cufon Fonts.

#2. Proxima Nova

Один із універсальних і добре відомих шрифтів Moser, Proxima Nova, однаково підходить як для друку, так і для використання в Інтернеті. Proxima Nova поєднує геометричні форми з сучасними пропорціями та знаходить широке використання як для відображення, так і для основного тексту.

Завантажте сімейство шрифтів Proxima Nova з Adobe Fonts.

#3. Lato

Спочатку розроблений для корпоративного використання, Lato має елегантний нейтральний вигляд, що робить його ідеальним для основного тексту. У той же час він зберігає частину оригінальності і форм при використанні великих літер і великих розмірів, надаючи йому гармонійний вигляд.

Завантажте сімейство шрифтів Lato з Google Fonts.

#4. Avenir Next

Avenir Next — один із найпопулярніших геометричних шрифтів без зарубок, а оригінальний Avenir був розроблений як справжня альтернатива, здавалося б, жорсткому Futura (ще одному всюдисущому шрифту). Згодом ваги та стилі були розширені разом із додатковими змінами для оптимізації шрифту для різних інтерфейсів. Він однаково успішний як для екранних, так і для друкованих додатків, а Avenir Next Pro — останній шрифт у серії.

Завантажте сімейство типів Avenir Next з Cofonts.

#5. Source Sans Pro

Source Sans Pro, розроблений як перший шрифт Adobe з відкритим вихідним кодом, призначений для використання в проектах інтерфейсу користувача. Шрифт має високий ступінь розбірливості, а також добре підходить для великого вмісту.

Завантажте сімейство типів Source Sans Pro з Fontsquirrel.

#6. Open Sans

Open Sans є другим за популярністю шрифтом у Google Fonts, і це не дарма. Його класифікують як гуманістичний шрифт, який має нейтральний, але дружній вигляд. Він може похвалитися відмінною читабельністю в друкованих, веб-інтерфейсах і мобільних інтерфейсах.

Завантажте сімейство типів Open Sans із Google Fonts.

#7. Roboto

Якщо ви дизайнер, ви знаєте Roboto. Розроблений Google у 2011 році для використання в ОС Android, неважко зрозуміти, чому це вбивчий шрифт для цифрових інтерфейсів користувача. Досі він залишається стандартним шрифтом для Android.

Завантажте сімейство шрифтів Roboto з Google Fonts.

#8. Nunito

Збалансований шрифт без засічок, Nunito використовує закруглені кінці символів і спочатку був розроблений для використання як текст для відображення. Також доступна незаокруглена термінальна версія Nunito Sans.

Завантажте сімейство типів Nunito з Google Fonts.

#9. IBM Plex Sans

Він намагається знайти ретельний баланс між людиною та машиною, природним та створеним.

Завантажте сімейство типів IBM Plex Sans із Google Fonts.

#10. Exo

Розроблений як сучасний геометричний шрифт без засічок, Exo надає персонажам футуристичний/технічний вигляд.

Завантажте сімейство шрифтів Exo з Google Fonts.

#11. Ubuntu

Як випливає з назви, Ubuntu є шрифтом за замовчуванням в ОС Ubuntu і вперше був використаний у 2010 році. Шрифт був розроблений в основному для використання на цифрових екранах, а інтервали та кернінг оптимізовані вручну для використання як основного тексту. У ньому використовуються заокруглені кінці літер і він має виразний сучасний стиль.

Завантажте сімейство типів Ubuntu із Google Fonts.

#12. SF Pro Display

SF Pro Display найбільш помітний тим, що Apple використовує його в macOS та iOS. Цей нейтральний і універсальний шрифт без засічок має дев’ять щільностей. Це змінний шрифт, який включає змінну ширину в поєднанні з вагою та оптичними розмірами.

Завантажте сімейство типів дисплеїв SF Pro від Cufon Fonts.

#13. Corbel

Вперше випущений у 2007 році Corbel — це гуманістичний шрифт без зарубок, спеціально розроблений з урахуванням інтерфейсу користувача.

Завантажте сімейство типів Corbel від Dafont.

#14. TT Norms Pro

Це, мабуть, найсучасніший шрифт (за датою випуску) у цьому списку. Натхненням для дизайнерів було створення чогось, що було б надзвичайно універсальним для різних застосувань і використовувало б класичні характерні пропорції, зберігаючи при цьому стильний, сучасний і нейтральний вигляд.

Завантажте сімейство типів TT Norms Pro з Cufon Fonts.

#15. Montserrat

Я навмисно залишив Montserrat наостанок. Шрифт, який полюбився багатьом моушн, граф, веб дизайнерам і не тільки. Його я бачу всюди, навіть там де він повинен бути але чомусь не стоїть.

Завантажте сімейство типів Montserrat із Google Fonts.

Serif

Незважаючи на те, що вони відносно менш поширені в Інтернеті, ніж їхні аналоги без засічок (особливо в програмах), популярність шрифтів із засічками на веб-сайтах повільно повертає популярність. Ось мої 5 найкращих варіантів (без особливого порядку).

#16. Playfair Display

Завантажте сімейство дисплеїв Playfair із Google Fonts.

#17. Merriweather

Завантажте сімейство шрифтів Merriweather із Google Fonts.

#18. Libre Baskerville

Завантажте сімейство шрифтів Libre Baskerville із Google Fonts.

#19. PT Serif

Завантажте сімейство шрифтів PT Serif із Google Fonts.

#20. Lora

Завантажте сімейство шрифтів Lora з Google Fonts.


🖤Дякую за увагу!

Блог Motion Richy — Створюй інакше!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мам! Я моушн-дизайнер
Мам! Я моушн-дизайнер@motionrichy

3.5KПрочитань
0Автори
28Читачі
На Друкарні з 30 квітня

Більше від автора

  • 10 сайтів безкоштовних ілюстрацій

    У цій статті, я зібрав для вас 10 веб-сайтів, які вам точно стануть у нагоді, отож не шкодуйте часу і пристигайте ремені.

    Теми цього довгочиту:

    Ілюстрації
  • Правило банана в UX/UI дизайні

    «Правило банана» в дизайні UX/UI — це простий, але потужний принцип, який може допомогти переконатися, що веб-сайт або додаток є простими для розуміння та використання.

    Теми цього довгочиту:

    Дизайн
  • Закон читабельності: проектування типографіки

    Щодня ми стикаємося з сотнями текстів, навіть не усвідомлюючи складного процесу, який стоїть за ними, щоб здаватись читабельним.

    Теми цього довгочиту:

    Ui-ux

Вам також сподобається

Коментарі (2)

PT Serif це Паратайп, вони минулої осіні дуже раділи «новим територіям» прямо у відкритому чаті в Телеграмі.

Вам також сподобається