2REP

2й REP (régiment étranger de parachutistes. укр: іноземний полк парашутистів) створений в 1955 році і входить до складу 11 парашутної дивізії. дислокований на острові Корсика у місті Кальві. Полк вважається фактично найелітнішим підрозділом французької армії. Потрапити туди мріють всі, хто намагається стати легіонером, проте це вдається лише одиницям.

Певною мірою 2REP виконує роль сил швидкого реагування і буде розгорнутий у гарячій точці найпершим. Тож не дивно, що розповсюджуючи ІПСО про французьку армію в Україні, більшість тг-каналів, в тому числі українських, вказували саме 2REP.

Бойова слава полку:

Полк з моменту створення прийняв участь в усіх операціях французької армії. Перше його бойове хрещення відбулося під час війни в Алжирі.

Свою славу полк здобув у 1978 році, під час проведення успішної десантної операції в Заїрі. Тоді, Катагнські повстанці в кількості 3000-4000 осіб захопили близько 2000 єропейських заручників. Після прохання президента Заїру про допомогу, 18 травня о 4:30 весь 2REP був піднятий по тривозі, тоді ж розпочалося транспортування десантників до Кіншасі, звідки і здійснювалося десантування.

Мапа ДР Конго

О 10:30 легіонери здійснили успішне десантування біля Кольвезі з новими американськими парашутами, отримавши інструкцію з користування за кілька годин до стрибка. На в'їзді в місто легіонери знайшли декілька транспортних засобів, що покращило пересування по місту. 3тя рота отримала завдання захопити важливий міст та залізничну станцію, проте основним завданням було взяти готель “Імпала” де розташовувався штаб терористів. 1ша рота мала захопити міський ліцей, а друга міську лікарню. Бій між легіонерами і сепаратистами розпочався одразу після входу в місто, і тривав до 17:45, бій завершився повною перемогою парашутистів. Проте уночі, терористи спробували контратакувати, але зазнавши значних втрат, були змушені відступити. У цей час у Корсиці готувалася друга хвиля десанту, для підкріплення легіонерів бронетехнікою та мінометами. 20го травня 1,2,3 рота і новоприбувша 4та отримали повний контроль над Колвезі. Заручники, звільнення яких було першочерговим завданням операції врешті були передані бельгійським десантникам. Увечері, розгорнувся запеклий бій між 4ю ротою в селі Метал-Шаба, коли понад 100 добре оснащених терористів спробували увірватися в місто, після перестрілки, бійці 4ї роти вимушено покинули свої позиції, на допомогу їм була відправлена 2га рота та мінометний взвод, тож до світанку понад 80 терористів було вбито. 21 травня відбулося кілька перестрілок, внаслідок чого загинуло 2є легіонерів, проте тоді ж прибула перша бронетехніка з Корсики. Тоді 2REP остаточно закріпився в Колвезі, а 22 травня битва офіційно завершилася.

Полк також приймав активну участь і у інших операціях французької армії у різних країнах: Малі, Афганістан, ЦАР, Буркіна-Фасо

Структура та оснащення полку:

Командир полку: полковник Томас Батист

Гасло: "More majorun (укр: шляхом предків)

Чисельність: ~1310 осіб

Всього 2REP складається з 8ми рот, а саме:

CAS (Compagnie d'Administration et de Soutien)-буквально, рота адміністрації, котра виконує життєвоважливу підтримку полку.

CCL - Compagnie de Commandement et de Logistique-рота командування та логістики.

1 CIE-1 рота, предназначена для нічних операцій та боїв у місті. У свій час, перша рота складається з 4 відділень по 30 легіонерів кожне. Бійці носять зелений колір берету.

2 CIE-2 рота, створена для виконання задач в гірських умовах. Друга рота також складається з 4 відділень по 30 легіонерів. Бійці носять червоний колір берету

3 CIE-3 рота, виконує амфібійні задачі. Третя рота також складається з 4 відділень по 30 чоловік. Бійці носять чорний колір берету.

Бойові плавці 2REP

4 CIE-4 рота, основна задача-диверсійно-підривна діяльність. В т.ч в цій роті знаходиться взвод снайперів озброєних гвинтівками PGM калібру 12,7мм. Решта бійців розподілені у 3 “підривні” взводи. Бійці носять сірий колір берету.

5 CIE-5 рота, виконує завдання з матеріально-технічної підтримки. Бійці носять пісочний колір берету. В своєму складі також має 4 відділення по 30 легіонерів

6CIE-6 рота, резервна рота, постійно дислокується на Корсиці.

навчання взводу протитанкістів на Корсиці

CEA (Compagnie d’Eclairage et d’Appui)- рота вогневої підтримки. Варто зазначити, що на плечах цієї роти також лежить і протиповітряна оборона полку за допомогою ПЗРК Mistral. Має одне мінометне відділення, та 3 відділення протитанскістів оснащених ПТРК Milan та ММР, а також ПЗРК “Mistrale”. Бійці носять фіолетовий колір берету.

Полк переважно використовує легкі транспортні засоби, котрі здатні виконувати аеромобільну функцію, також, деякі роти оснащені бронетрнаспортерами VAB (близько 20 бронетранспортерів на полк) та бронеавтомобілями VBL (близько 60 на полк). Решта підрозділів оснащена легкими позашляховиками Peugot P4. У зв'язку з переозброєнням французької армії, 2REP став одним з перших полків, який перейшов з FAMAS на HK416, та масово отримує протитанкові ракети ММР, полк також один з небагатьох, який має власну протиповітряну оборону, яка представлена 9ма ПЗРК “Mistrale”.

Бронетранспортер VAB у шірській місцевості
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
F
Forces_armees_francaises@F.A.F

21Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 13 серпня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається