Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Віртуальний дизайн інтер’єру

Сучасні замовники послуг дизайнерів можуть побачити, яким буде конкретне приміщення після ремонту. У цьому допомагають технології 3D-моделювання та VR.

Вигоди. Великі перспективи для масштабування на міжнародний ринок. Згідно з дослідженням компанії Mordor Intelligence, до 2029 року ринок послуг з дизайну інтер’єру зросте приблизно до 177 мільярдів доларів США порівняно з майже 138 мільярдами доларів у 2023 році. Візуалізація дизайн-проєкту робить процес узгодження ідей простішим, а результат ремонту співпадає з очікуваннями клієнтів.

Ризики:

  • Потрібні інвестиції в обладнання та розроблення програмного забезпечення.

  • Віртуальні технології постійно змінюються, тому доведеться постійно оновлювати знання та навички.

  • Головну роль грає ефективна комунікація. Треба переконати цільову аудиторію в перевагах візуалізації й пояснити, чому за це треба платити.

В Україні вже є успішні компанії, які створюють VR-дизайн інтер’єру. Можна орієнтуватися на їх досвід у розвивати цей ринок послуг.

Виробництво прототипів та малосерійних деталей

Лиття з пластмас, фрезерування, 3D-друк — ці та інші технології підходять для виготовлення унікальних деталей і готових виробів. Це можуть бути прототипи серійної продукції, невеликі тиражі сувенірів та інші предмети.

Вигоди. Виготовлення прототипів — важливий етап процесу розроблення нових продуктів у багатьох галузях промисловості, що забезпечує стабільний попит на такі послуги.

Ризики:

  • Високі витрати на обладнання, налагодження технологічних процесів.

  • Результат залежить від компетенцій команди: інженерів та операторів обладнання.

  • Кожне замовлення унікальне, що робить процес дорогим і звужує коло потенційних клієнтів.

Послуги нутриціолога

Тренд на здорове харчування серед населення продовжує набирати обертів. Водночас багато людей не розуміє, які продукти безпечно купувати, і як налагодити раціон. Вони — потенційні клієнти консультанта. Здобути освіту нутріціолога просто, адже ця професія не потребує медичного диплому.

Вигоди. Потенційно високий попит серед платоспроможної категорії населення. Можливість самостійно формувати графік. Цікава та перспективна ніша, у якій можна вирости до експерта.

Ризики:

  • Необхідність відповідати клієнтським очікуванням, і водночас підтримувати реалістичні цілі. Багато людей сприймають нутріціологів як «гуру зі схуднення», тому у них невиправдано високі очікування.

  • Брак лікарської освіти заважатиме консультувати людей з певними захворюваннями. Доведеться відмовляти їм або ж працювати у тандемі з професійним гастроентерологом.

Виробництво нішевих парфумів

Доступ до якісної сировини дає можливість спробувати себе у ролі парфумера та створити духи чи парфумовану воду. Ексклюзивну продукцію краще просувати через соціальні мережі, акцентуючи на унікальності, високій якості й доступній вартості.

Вигоди. Можливість реагувати на тренди та зміну сезонів, створювати продукти та мініколекції, присвячені конкретним визначним подіями, датам. Нішева парфумерна продукція має попит, адже її протиставляють занадто стандартизованим та універсальним масмаркет-парфумам.

Ризики:

  • високі початкові витрати;

  • треба багато вкласти у рекламу та розкрутку бренду;

  • мінливість вподобань цільової аудиторії.

Вести такий бізнес можна в соціальних мережах. Зокрема, в Instagram нішові виробники парфумів збирають досить велику аудиторію.

Мінікінотеатр

Перегляд фільмів в камерному середовищі: у затишній невеликій кімнаті, у зручних кріслах-мішках, з комфортним доступом до смаколиків. Можливість піти у кіно лише зі своєю компанією. Приватні кіносеанси. Артхаус та інші жанри, які зазвичай не показують у мережеві кінотеатри. Ця ідея справді перспективна.

Вигоди. Можливість залучити молодь, поціновувачів некомерційного кіно. Хороша окупність завдяки невеликій кількості місць. Додатковий прибуток через продаж напоїв та закусок, а також організацію тематичних вечорів, мистецьких заходів.

Ризики:

  • Якщо ви плануєте демонструвати комерційні фільми, доведеться конкурувати з великими кінотеатрами.

  • Необхідність відповідати ліцензійним вимогам та віддавати вагому частину прибутку дистриб’юторам.

  • Високі інвестиції в обладнання та ремонт приміщення.

  • Нестабільний попит, який залежить від сезону, погоди, новинок кіноіндустрії та інших факторів.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

2.3KПрочитань
1Автори
27Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • 20 ідей з вкладеннями до 10 000$

    Відкрити свою справу під час війни? Можна й потрібно. Не буде моменту краще, ніж зараз. А якщо говорити про насущне, саме малий бізнес – це підтримка державної економіки та робочі місця для українців.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 10 ідей для бізнесу в невеликому місті

    Якщо ви серйозно замислились про власний бізнес, пропонуємо добірку ідей для бізнесу в маленькому місті, що не вимагають великих вкладень.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається