Останні роки вейпи стали користуватися дедалі більшою популярністю. Вони являють собою аналог сигарети, в якому відсутній нікотин. І зараз на відкритті вейп шопа можна зробити непоганий бізнес, заробляючи до 100 тисяч на місяць.

Але варто розуміти, що це специфічний бізнес. Це означає, що доведеться враховувати безліч різних особливостей, вивчити різні аксесуари та витратні матеріали. Самі вейп-шопи являють собою одночасно клуб і магазин. У ньому можна придбати електронні сигарети та розкурити їх. Тому відкривати заклад варто там, де сильна ця субкультура. Найпростіше це зробити у великому місті, але з урахуванням того, що поблизу немає конкурентів.

Обов’язково підпишітся на наш телеграм-канал щоб не пропустити важливі оновлення та завжди першими отримувати нові ідеї для швидкого та простого заробітку!

Основні особливості бізнесу

Наразі за неофіційною статистикою вейпи в Україні курять близько 800 тисяч осіб. Усі ці люди не відмовляються від куріння, але не завдають шкоди своєму здоров'ю, як у випадку з класичними сигаретами. Саме тому кількість вейперів зростає з кожним роком. До них приєднуються ті, хто намагається відмовитися від нікотинової залежності і навіть ті, хто ніколи не курив раніше.

У середньому сам пристрій для розкурювання може коштувати від 700 до 1500 гривень. Крім того, до нього необхідно купувати ароматизатори, акумулятори та інші витратні матеріали. Тому крім самого вейпа курці додатково витрачають близько 300-400 гривень щомісяця.

Цільовою аудиторією вейп-шопів вважаються молоді люди віком від 18 до 37 років. Це потрібно враховувати при виборі місця для закладу. В асортименті вейп-шопа має бути представлено все не тільки для професіоналів, а й для новачків, які тільки починають знайомство з цією субкультурою.

Інвестиції та прибуток

Для відкриття вейп-шопу необхідно знайти приміщення площею не менше 25 квадратних метрів з усіма необхідними комунікаціями. Залежно від розташування точки за її оренду доведеться платити в середньому 10 тисяч гривень. Крім того, доведеться витратитися на відповідне дизайнерське оформлення. Також, потрібно враховувати такі витрати:

  • Ремонт - 20 тисяч гривень.

  • Касове обладнання - 10 тисяч.

  • Меблі - 20 тисяч.

  • Рекламна кампанія - 20 тисяч гривень.

Разом доведеться вкласти на початковому етапі не менше 100 тисяч гривень. Крім того, потрібно враховувати щомісячні витрати на оренду, рекламу, закупівлю товарів. У підсумку за перший рік роботи вейп-шопа можна заробити близько 2 мільйонів гривень, а чистий прибуток складе до мільйона. Якщо бізнес буде успішним, то з кожним роком розмір прибутку збільшуватиметься.

Де придбати товари для вейп-шопа

На ранньому етапі планування бізнесу вже варто потурбуватися пошуками постачальників. Це можуть бути українські або китайські компанії. Закупівлі слід здійснювати на місяць плюс відсотків 15 непередбаченого запасу. Для зберігання товару варто організувати окреме приміщення.

Рекламна кампанія

Рекламувати свій бізнес можна різними способами, але варто розуміти, що цільова аудиторія - це молодь. Тому найкраще займатися просуванням в інтернеті, включно із соціальними мережами. Також, можна роздавати флаєри та листівки. Ефективно діє і сарафанне радіо. Адже вейпери добре знайомі один з одним і з радістю розповідатимуть про нове гарне місце.

Вейп-шоп стане чудовим бізнесом для молодого підприємця, особливо, якщо він сам є вейпером і прихильником цієї субкультури. Але варто розуміти, що тут важливо завжди бути в тренді та стежити за новими тенденціями. Також слід постійно моніторити ринок на предмет появи новинок і вчасно пропонувати їх своїм клієнтам.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

780.1KПрочитань
11Автори
597Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається