5 великих ризиків, на які пішли WWE у 1990-х роках і які окупилися (і 5, провалилися)

1990-ті були часом змін і ризику для WWE, оскільки їм довелося прориватися в кілька різних епох. Різні загрози, такі як WCW, судовий процес щодо стероїдів та старіння зірок Золотої Ери, призвели до того, що Вінс МакМехон відчував, що ризик потрібен тут і зараз. Існують як позитивні, так і негативні історії, які показують, чому згаданий ризик пов'язаний з цими рішеннями. WWE були свідком найкращих прикладів, які допомагали реслерам досягти ще більшого успіху і зробити щось таке, що захоплювало подих глядачів. На жаль, бувало й навпаки, коли деякі з цих ризиків призводили до абсолютної катастрофи для всіх. Ми порівняємо найбільші ризики WWE 1990-х років, які виправдали себе або призвели до зворотного ефекту.

10 Окупилося: Знайомство з персонажем Кейна

Багато фанатів забувають, що дебют Кейна як персонажа був величезною авантюрою, щоб додати страшного брата з надприродними здібностями на тлі Андертейкера. WWE пережило багато невдач, коли дебютували персонажі-монстри або їх зіштовхували з легендами. Кейн довів, що всі, хто сумнівався, помилялися, чудово дебютувавши і розвиваючись далі. Вже за перший рік Кейн став головною зіркою, в яку глядачі почали вкладати гроші. Андертейкер теж ризикував, оскільки його персонаж був повʼязаний, і він зробив усе можливе, щоб перевершити Кейна.

9 Зворотній Ефект: Відпустити Халка Хогана

Ситуація де Халк Хоган покидає WWE здавалось неможливим сценарієм, поки це не сталося, оскільки він був обличчям компанії протягом усього часу її існування. Різноманітні розбіжності між Хоганом та Вінсом МакМехоном призвели до того, що останній пішов на найбільший ризик, відпустивши Халка. WWE отримала довгострокову вигоду від створення нових зірок, але перехід Хогана до WCW повністю змінив ландшафт. WCW стала реальною загрозою для WWE одразу після того, як Хоган став їхньою головною зіркою і випередив їх більш ніж на рік під час «Понеділкових війн».

8 Окупилося: Розпад Рокерів

Одним із перших творчих ризиків 1990-х став розпад Рокерів, коли Шон Майклз викинув Марті Джаннетті у вікно. Це було ризиковано, оскільки в той час команди рідко мали драматичні розриви. Рокери навіть відчували, що їм ще багато чого треба було досягти, оскільки до цього моменту вони не мали справжнього тайтл рейну. Зрештою, WWE окупило ризик, оскільки Майклз став великою зіркою всіх часів і народів. Особисті проблеми Дженнетті, що зруйнували його кар'єру незабаром після цього, також допомогли WWE розлучити їх.

7 Зворотній ефект: Мейбл стає Королем Рингу

Турнір "Король Рингу" завжди здавався WWE ідеальною ситуацією для створення нової зірки. Такі імена, як Стів Остін, Тріпл Ейч, Курт Енгл та Едж зробили величезні кроки у своїй кар'єрі, вигравши цей турнір. На жаль, не всі претенденти на корону мали такий же успіх. Вінс МакМехон пішов на ризик, пропушивши Мейбла на перемогу в Королі Рингу одразу після завершення свого забігу в команді. Король Мейбл був невдалим експериментом, адже він постійно ворогував з Андертейкером і Дизелем, що призвело до травм обох. Через кілька місяців WWE відмовилася від цього експерименту і більше ніколи не пушили Мейбл з такою силою.

6 Окупилося: Дебют Кріса Джеріко

Кріс Джеріко мав недооцінену кар'єру в WCW, яка добре тримається і сьогодні, але коли WWE підписали його, він був далеко не топ-зіркою. Більшість глядачів WCW не включили б Джеріко до десятки найважливіших виконавців шоу на його піку, оскільки тогочасне керівництво ніколи не пушили його так сильно. Однак WWE вирішила поставитися до Джеріко так, ніби він був справжньою зіркою, створивши епічний дебютний сегмент Y2J. Це залишається золотим стандартом для всіх великих дебютів WWE. Джеріко відчув себе більшою зіркою за лічені секунди своєї кар'єри в WWE, ніж за весь час виступів у WCW.

5 Зворотній ефект: Розкриття вищої сили Вінса МакМехона

Неможливо говорити про плани WWE, які обернулися проти них, не згадавши про Вищі Сили. Фанати місяцями чекали, щоб дізнатися, хто ж ця таємнича постать, яка доручила Андертейкеру мучити Стіва Остіна, Вінса МакМехона та сім'ю МакМехонів. Всі стогнали, коли Вінс, як Вища Сила, обдурив власну сім'ю, щоб підставити Остіна. Багатообіцяючий поворот впав зі стелі, а решта ворожнечі відчувалася як застаріле продовження попередньої ворожнечі Остіна проти МакМехона.

4 Окупилося: Фейстерн Менкайнда

Мік Фоулі повністю сприйняв новий садистський гіммік Менкайнда, щоб зробити його величезним хітом, який вистрелив на противагу Андертейкеру. WWE могли би назавжди залишити Менкайнда в якості хіла, і фанати погодилися б з цим, оскільки Фоулі дуже добре зображував цю темну сторону. Однак бажання показати реальні проблиски особистості Фоулі призвело до того, що WWE показала його підліткові відео з дворового реслінгу. Чим більше фанати дізнавалися про Фоулі, тим більше WWE усвідомлювали, що потрібен фейстерн. Щоб стати ще більшою зіркою, Фоулі зазнав певних змін в образі.

3 Зворотній ефект: Дизель WWE чемпіон

У Вінса МакМехона виникла цікава ідея зробити Дизеля чемпіоном WWE через кілька днів після того, як він став фейсом, кинувши Шона Майклза. Цей крок був ще більш ризикованим, оскільки Дизель переміг Боба Беклунда на домашньому шоу всіх подій у Медісон-сквер-гарден. WWE сподівалися, що Дизель стане топ-зіркою, а фанати були б у захваті від такої несподіваної появи нової зірки. На жаль, Дизель був одним з найменш рейтингових чемпіонів WWE всіх часів і все ще відчував себе другорядним по відношенню до Брета Харта і Шона Майклза, хоча і володів головним трофеєм.

2 Окупилося: Подвійний терн Брета Харта та Шона Майклза

WWE пішли проти всієї попередньої логіки, змусивши Брета Харта хілтернутись, коли він говорив слушні слова, а Стіва Остіна - фейстернутись, коли він все ще бунтував, як бунтує хіл. Суспільство змінювалося, відтінки сірого ставали частиною того, чого хотіла аудиторія в поп-культурі. На РеслМанії 13 відбувся небувалий ризик з шокуючим подвійним терном. Остін став найгарячішим фейсом в індустрії, а Брет зіграв твіннера, якого ненавиділи в Сполучених Штатах, щоб залучити значні інвестиції натовпу. WWE замахнулися не на жарт і влучили в ціль з такою багатошаровою розповіддю.

1 Зворотній ефект: Турнір «Бійка для всіх»

Турнір Brawl for All був дітищем Вінса Руссо, що мав на меті створити несценарний набір боїв між реслерами з відповідним бекграундом, який би допоміг їм вистояти. Доктор Смерть Стів Вільямс повинен був виграти все це і отримати пуш, але він був нокаутований талантом з нижчого «рангу» Бартом Ганном. Весь турнір був гарячою сумішшю з багатьма іменами, які отримали травми, і атмосферою бою в боксерських рукавичках, яка здавалася дивною у світі реслінгу. WWE навіть обрали найгіршого з можливих переможців, щоб не отримати жодної вигоди, оскільки Барт ніколи б не отримав серйозного пушу.

Автор: Joey Haverford

Переклад: Volodya Lysyuk

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
WWE Looks
WWE Looks@thewwelooks

Ті самі WWE Looks / Лукс

5.3KПрочитань
0Автори
17Читачі
На Друкарні з 5 липня

Більше від автора

  • Історія Командного чемпіонства SmackDown

    На нещодавньому щотижневому шоу SmackDown чергове чемпіонство WWE «завершило» свій цикл. Саме так, йдеться про командне чемпіонство синього бренду, яке відтепер називається «командним чемпіонством WWE». У звʼязку з цим пропоную швидко пробігтися по цій версії командних титулів.

    Теми цього довгочиту:

    Wwe
  • Історія Командного чемпіонства RAW

    На нещодавньому щотижневому шоу RAW чергове чемпіонство WWE «завершило» свій цикл. Саме так, йдеться про командне чемпіонство червоного бренду, яке відтепер називається «Світовим командним чемпіонством». У звʼязку з цим пропоную швидко пробігтися по цій версії командних титулів.

    Теми цього довгочиту:

    Wwe
  • Поєдинки РеслМанії 40, до яких WWE може прокладати шлях після Королівської Битви

    Королівська Битва - одне з найяскравіших шоу у календарному графіку WWE через свою непередбачуваність, а також тому, що воно відкриває шлях до РеслМанії. Поки Коді та Бейлі вже забронювали собі місця в карді Філадельфійського шоу, WWE, як це часто буває, дражнять фанатів

    Теми цього довгочиту:

    Wwe

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається