6 ідей бізнесу на домашніх тваринах - вигул, перетримка, грумінг та інші способи заробітку

Зміст

Кому підходить бізнес на домашніх тваринах

Перша і головна умова для початку роботи в цій сфері - любити тварин і знати, як з ними поводитися. Хвостаті клієнти бувають примхливими і складними в побуті, вони можуть боятися або хворіти, до особливостей їхнього характеру доведеться підлаштовуватися, що не завжди легко, адже тварини не розуміють людської мови.

Друга важлива умова - готовність домовлятися з господарями. Тут вам знадобиться дипломатичність, здатність дохідливо пояснювати те, що потрібно донести до клієнта, і нескінченне терпіння. Багато власників тварин настільки трепетно ставляться до своїх улюбленців, що будь-яка нестандартна ситуація здатна вибити їх з колії. Ви маєте вміти заспокоїти не тільки тварину, а й її власника

Бізнес на тваринах іноді вимагає спеціальних навичок або навіть освіти - наприклад, ветеринарної чи кінологічної. Звісно, завжди можна заздалегідь повністю укомплектувати штат, щоб не надавати послуги особисто, але специфіка роботи в будь-якому разі вимагатиме від вас щільного знайомства з питанням.

Якщо ви готові до всіх особливостей роботи з домашніми улюбленцями і знаєте, як справлятися з труднощами, більша частина варіантів, викладених у цій статті, вам підходить. Часто бізнес на тваринах передбачає гнучкий графік і можливість дистанційного керування процесами, тож якщо у вас обмежена можливість виходу з дому (наприклад, декрет), це не стане на заваді. Головне, що потрібно - вміти вникати в матеріал і приділяти бізнесу достатньо уваги.

Безсумнівно, ваш бізнес на домашніх тваринах почнеться з малих і простих послуг. Незважаючи на велику кількість пропозицій у цій сфері бізнесу, хороший фахівець завжди буде затребуваний. Домашні тварини для власників за своєю суттю - маленькі діти, і відповідно господарі бажають для них найкращого. Тварин не можна обдурити, вони відповідають тільки на доброту, ласку і любов. Якщо ви надаватимете свої послуги, згадуючи про це, то ви швидко обзаведетеся базою постійних клієнтів і з'явиться можливість розширення бізнесу. Для цього вам потрібно буде постійно працювати над собою, підвищувати рівень своїх знань, умінь і навичок, удосконалювати свій досвід з догляду за домашніми тваринами, шукати нові шляхи для просування свого бізнесу. Не забувайте про те, що ваша основна мета - це отримання прибутку, проте не забувайте і про моральні аспекти вашого бізнесу.

Заробіток на вигулі домашніх тварин

Що потрібно знати житомирянам про вигул тварин: правила, штрафи,  конфіскація : 10:06:2021 - 20 хвилин Житомир

Ця ідея підходить усім тим, хто любить гуляти. Зазвичай, послугу з вигулу замовляють власники собак, дуже рідко, власники кішок. Однак кошатники часто потребують фахівців, які можуть посидіти вдома з їхнім пухнастим вихованцем - погодувати, прибрати, погратися. Цю бізнес-ідею описано нижче. Робота з вигулу собак підходить для молодих хлопчиків і дівчаток від 16 років. Звичайно, з великими собаками найлегше впораються молоді хлопці. Але й дівчатка із задоволенням гуляють із вівчарками.

Собак слід вигулювати 2-3 рази на день. Вартість однієї прогулянки від 200 гривень (залежно від розміру собаки). Прогулянка триває від 30 до 80 хвилин. Пам'ятайте, що в цю вартість входить і прибирання продуктів життєдіяльності собак. Обговорюйте окремо цей пункт з кожним власником, оскільки з одного боку, не прибираючи за тваринами - ви можете отримати штраф, з іншого боку, прибирання вимагає невеликої вправності та спеціального інвентарю (простий поліетиленовий пакет), що має оплачуватися зверху вартості прогулянки.

Додаткові послуги оплачуються окремо. Які це можуть бути послуги? Найрізноманітніші. Миття лап або собаки цілком після прогулянки. Вичісування шерсті, годування тощо.

Якщо ви будете займатися вигулом собак за гроші, продумайте процедуру оплати і розписки. Залишайте своїм замовникам, в "обмін" на собаку свої паспортні дані. Гроші найкраще брати авансом. Якщо ваша послуга сподобається власникам ваших підопічних, то постійні замовлення не змусять вас довго чекати, і вам будуть гарантовані 2-3 замовлення на день, щодня. Що, в перекладі на місячний заробіток - до 10-15 тисяч гривень.

Плюсів у цієї роботи не мало:

  • Працювати можна в будь-який зручний час.

  • Необов'язково мати досвід.

  • Можна працювати в парі з приятелем або подругою.

  • Можна поєднувати з навчанням.

До речі, після пандемії, послуга з вигулу стала дуже затребуваною. Так у США вигульники отримують по 7000$ на місяць.

Бізнес на перетримці котів і собак

гостиница для собак киев

Існують моменти, коли власникам і їхнім улюбленцям доводиться розлучитися на невеликий період часу. У такі моменти господарі віддають своїх вихованців знайомим або родичам. Якщо такі є. Якщо ні - є послуги від різних ветеринарних клінік і притулків. Однак, умови утримання в них далекі від домашніх. І часто власники вихованців обирають приватну послугу з перетримки свої підопічних.

Якщо ви можете цілодобово доглядати за собаками або кішками, у вас є окрема житлоплоща (квартира або приватний будинок), то ви можете спробувати себе в цьому бізнесі. Вартість послуги з перетримки - від 200 гривень за добу. Окремо оплачуються послуги, якщо вони необхідні, з вигулу та перевезення тварин (якщо господарі не можуть привезти і забрати тварин самостійно). Корм власники привозять свій.

Перед тим як взяти тварину на перетримку, обговоріть із власниками розпорядок дня - години годування, вигулу, звички, особливості. Візьміть заставу втричі більшу за обговорений термін, різницю ви повернете. Напишіть розписку.

Середній термін, на який залишають тварин - до 5 днів. Відповідно на тиждень, мінімальний заробіток складе - 1400 гривень. Загальний заробіток за місяць від 10 тисяч гривень.

Послуги з догляду за домашніми тваринами: грумінг, хендлінг і дресирування, приватний ветеринар

Якщо ви вважаєте, що послуги з догляду за домашніми тваринами обмежуються вигулом і перетримкою - ви помиляєтеся. Навпаки, послуги з догляду за улюбленцями - самостійна і прибуткова сфера бізнесу. У якій постійно з'являються нові послуги.

Деяких послуг доведеться навчитися, але, не переживайте, існує безліч курсів, на яких вас навчать усього необхідного.

Грумінг і миття кішок і собак, як спосіб заробітку

Грумінг - у тварин, це активне очищення поверхні тіла і шерсті. Найпростіший приклад грумінгу - "умивання" у кішок. Нині грумінг - це комплексні послуги з догляду за кішками і собаками. Наприклад, грумінг кішки містить у собі: модельну або гігієнічну стрижку типу вичісування підшерстя, гігієнічний манікюр, купання, вичісування, обробку кігтів, чищення вух. Для багатьох людей, які ніколи не тримали кішок, процес грумінгу тварини здається занадто складним. Або, навпаки, вони вважають, що досить вимити кішку, витерти, і вона готова. Але це не так. Кішка як і людина потребує комплексного догляду. Тому грумер повинен володіти необхідними знаннями і досвідом. Такими, як - анатомія кішки, структура її шерсті і психологія чотириногого вихованця. Правильно підібраний інструмент, допоможе виконати грумінг швидко і якісно.

Кожна послуга оплачується окремо, залежно від бажання власника. Вартість кожної послуги варіюється від розміру тварини і становить - від 100 до 20000 гривень. Для кожної послуги існують свої косметичні засоби та інструменти.

Ветеринарної освіти не потрібно (хоча бажано), достатньо пройти кілька навчальних курсів і отримати відповідні сертифікати.

Головне в цьому бізнесі - постійне навчання і дотримання тенденцій, оскільки найпопулярніший напрямок грумінгу - модельна стрижка тварин, вона і найдорожча, але і найскладніша, оскільки ви маєте знати сучасні модні тенденції стрижок у тварин і розумітися на стилях за породами. Вартість послуги для однієї тварини від 1000 до 10000 гривень.

Хендлінг собак як бізнес

Один із найскладніших видів бізнесу на домашніх тваринах. Хендлінг - з англійської handling - управління. Найближче визначення поняття - мистецтво показу собак на виставках. Відповідно, людей, які займаються хендлінгом, називають хендлерами. В Україні поки не склалося чіткого уявлення про те, як і чим повинен займатися хендлер. У кожного хендлера своя точка зору. Чим займається хендлер? Це не просто показ собаки на виставці. Це ще й допомога в дресируванні, допомога у виборі цуценяти, у підготовці до виставок, а також у розв'язанні проблем, що виникають у процесі вирощування і виховання собаки. Як правило, хендлери працюють з декількома породами одночасно. Але у кожного хендлера є головна специфікація - головна порода, про яку він знає все.

В Україні ця професія відносно молода, але, тим не менш, уже налічує кілька поколінь фахівців, які досконало оволоділи своїм мистецтвом. При цьому багато хто з них продовжують удосконалювати його, створюючи свої власні авторські методики. Найголовніше - це те, що хендлер - це не просто людина, яка показує собаку на рингу, а й є провідником до професійного світу собаківників-заводчиків, він допомагає знайти ту найкращу собаку, якою і буде пишатися заводчик. У професійному світі собаківників хендлери не тільки виступають за заводчика, а й є його радниками і помічниками в розведенні та вирощуванні цуценят.

Сама послуга, як прийнято вважати, зародилася в США. Сучасний хендлінг поєднує в собі грумінг і дресуру тварини. Завдання хендлера - показати собаку на виставці так, щоб приховати його недоліки і, в ідеалі, довести його до переможного результату. Тому робота такого фахівця схожа на роботу художника. Кожен хендлер має свій неповторний стиль, досвід і репутацію.

Найкраще почати займатися хендлінгом з юних років (з 7-9 років) і стати хендлером-юніором (9-12 років). Хоча, в цей бізнес можна прийти і в більш старшому віці.

Звісно, існують курси хендлінгу, на яких ви можете дізнатися ази цієї професії, але власний стиль, прийоми та роботу вам доведеться створювати самостійно.

Професія хендлера дуже затребувана, бо серед заводчиків чемпіонів зараз стоїть дуже жорстка конкуренція. Отже, на різноманітних виставках і конкурсах з'являються все більше і більше достойних собак і часто трапляється так, що собака "вилітає" з показу через непрофесійний вихід, бо власники вирішили зробити вихід самостійно, відмовившись від послуг хендлера, тим самим "оголивши" всі недоліки собаки.

Вартість послуг хендлера договірна.

Бізнес на послугах приватного ветеринара - як відкрити приватну ветеринарну клініку

МИ ЦЕ БАЧИЛИ: домашні тварини - на операційному столі. ІНТЕРВ'Ю.ФОТО

Якщо у вас є ветеринарна освіта, то ви можете надавати платні ветеринарні послуги з виїздом до замовника.

Послуги приватного платного ветеринара і порядок надання послуг регулюються Законом України про приватну ветеринарну практику.

Оформлення та обслуговування акваріумів

Виготовлення акваріума на замовлення під ключ

Акваріумістика - бізнес, пов'язаний із моделюванням екосистеми в замкнутій водоймі. Це дуже серйозний бізнес на рибках.

Захоплення екзотичними рибками, рослинами і акваріумами зростає з кожним роком. Великі акваріуми з красивими і незвичайними рибками зараз є не тільки елементом інтер'єру, а й ключовим моментом у побудові простору приміщення, організації офісів, торгових центрів і житлових приміщень.

Самостійно доглядаючи за акваріумами, власники стикаються з безліччю проблем - хвороби, адаптація, мутація, несумісність і багато іншого, що неможливо вирішити без допомоги професіоналів.

Якщо ви захоплюєтеся акваріумістикою, знаєте що таке аквадизайн і побудова внутрішнього простору акваріума - це ваш бізнес.

Ви можете надавати різні послуги - від абонентного утримання акваріумів, до постачання риб, рослин та інших водних живих організмів, заміну техніки, запуск і перезапуск акваріума, переїзд акваріума, доставка корму і ліків.

Працюючи безпосередньо з оптовими постачальниками, ви можете запропонувати своїм клієнтам різну флору і фауну для їхніх акваріумів, так, наприклад, зараз дуже модно стало утримувати в акваріумі кальмарів або восьминогів, а ось де їх взяти, як за ними доглядати і як годувати - це і буде вашим прибутковим бізнесом.

Висновок

Бізнес на домашніх тваринах набагато ширший, ніж можна вмістити в одній статті. Як будь-яка жива екосистема - цей бізнес розвивається, живе, з'являються нові напрямки, забуваються класичні. Ми навмисне не стали розглядати в цій статті такі види бізнесу - як розведення домашніх тварин, організація приватної ветеринарної клініки, відкриття салону грумінгу та інше-інше. Оскільки це вже приватні напрямки позначених вище бізнес-ідей. А такі напрямки ви повинні вибрати самі, оскільки ви самі хочете займатися бізнесом на домашніх тваринах.

Ось ще кілька бізнес-ідей, пов'язаних із домашніми тваринами, які легко розпочати без стартового капіталу:

  • Дресирування та навчання домашніх тварин.

  • Послуги зоотаксі.

  • Навчання власників по догляду за тваринами.

Більше бізнес-ідей ви знайдете у нашому телеграм-каналі
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

608.9KПрочитань
11Автори
458Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається