Анонімна соціальна мережа

Привіт. Я програміст, знаю мову python та вивчаю C++. Це мій щоденник, не знаю, чи буде це комусь цікаво, веду його для себе, а там побачимо)

Вже дуже давно я роздумував над анонімністю в інтернеті (та й не тільки в інтернеті, буквально кожен наш крок і дія відслідковується, контролюється), і мені спало на думку створити свою соціальну мережу- ніякої реєстрації по номеру чи пошті, ніякого відслідковування ваших дій поза додатком чи в додатку. Повідомлення в переписках шифруються на пристрої користувача і потрапляють на сервер в зашифрованому вигляді, звідки передаються іншому користувачу, де й розшифровується. Ніякого перегляду ваших повідмлень мною, ніяких перехоплень повідомлень третіми особами (все що вони побачать- це купку незрозумілих символів, розшифрувати які- абсолютно не можливо, якщо не має доступу до пристрою користувача).


Тепер трішки про технічну частину- розроблятись додаток буде спочатку виключно для Windows. Використовувати хотів мову програмування С++, але поки що зупинився на Python- легкість програмування на ньому все ж перемагає над перевагами «плюсів»)

Ну і крім того, швидкодія плюсів мені тут не потрібна- додаток максимально простий і всі операції будуть виконуватись із достатньою швидкістю і на пайтоні.

На данний момент є тільки початкове вікно входу/реєстрації, і те написане на плюсах, тому можна сказати, що відсоток прогресу дорівнює нулю. Але це не біда- сервер я вже зробив, потрібно до нього додати базу данних, її резервне копіювання та отримання всіх необхідних данних від клієнта.

Що ж, на сьогодні все. Коли буде наступний допис? Не можу знати) Це може бути як завтра, так і через тиждень, все залежить від мого прогресу в цьому проекті)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Inokentyi Bandera
Inokentyi Bandera@globi_fusion

133Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 28 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (8)

Режструэш нову пошту, без вказування своїх персональних даних, реєструєшся на тому ж реддіті на цю пошту, більше ніде її не використовуєш - профіт.

Стосовно шифрування повідомлень - це непогано, але у реальності непотрібно 99% користувачів

Вам також сподобається