Бізнес із виготовлення та продажу одягу, напевно, один із найстаріших на планеті. І століття від століття вбрання тільки ускладнюються, а вимоги до них - зростають. Якісні тканини, зручність, гарний силует і відповідність модним тенденціям - сьогодні і цього часто виявляється недостатньо. Люди хочуть більшого. Наприклад, багатьом подобається виглядати стильно не тільки на самоті. Закохані пари, мами з діточками, цілі сім'ї все частіше вибирають одяг в одному стилі.

При цьому магазинів і марок, що шиють одяг для всієї родини в однаковому стилі, не так вже й багато. Особливо порівняно з брендами, які пропонують жіночий, дитячий та чоловічий одяг окремо. Тому тим, хто хотів би зайнятися бізнесом у сфері одягу, варто звернути свою увагу на виготовлення парних і сімейних нарядів в одному стилі.

З чого почати?

Без сумніву, головне для одежної марки - це сам одяг. Тому бізнес у цій сфері потрібно починати не з реєстрації ФОП або пошуку інвестора, а з розробки моделей. Добре, якщо у вас є маса ідей, ще краще, якщо ви самостійно можете опрацювати колекцію одягу в усіх деталях. Але якщо потрібних навичок у вас немає, ставити хрест на своєму задумі не варто, адже можна об'єднатися з дизайнером одягу і розподілити ролі в бізнесі: на партнері - створення колекцій, на вас - організація бізнес-процесів.

Інша обов'язкова для старту умова - проведення дослідження ринку і з'ясування переваг покупців.

Також для одежного бізнесу вкрай важливий брендинг. Адже ви хочете, щоб саме вашу марку можна було виділити з-поміж інших.

Ну і звичайно, ніякого бізнесу не буде, якщо не пошити першу колекцію одягу. Тому необхідно знайти постачальників, закупити у них тканини і швейне обладнання, набір якого залежатиме від того, що саме ви збираєтеся шити: домашній трикотаж, верхній одяг, одяг для виходу у світ тощо.

Усі етапи запуску вимагають залучення персоналу. Зокрема, вам знадобляться маркетолог, аналітик, проджект-менеджер, менеджер з продажу, дизайнер одягу та швачки.

Власний бренд одягу - не найдешевший бізнес. На проведення маркетингових досліджень, брендинг марки, найм необхідного персоналу і пошиття першої колекції у вас піде не менше ніж 500 тисяч гривень.

Фінанси

Важливий момент, який необхідно продумати, запускаючи одежний бізнес, - це продаж одягу. І тут потрібно визначитися з форматом торгівлі: інтернет-магазин, ательє-бутік або класичний бутик. Запуск інтернет-магазину, як правило, обходиться дешевше, ніж формат звичної офлайнової торгівлі. Останній вимагає додаткових витрат на оренду, ремонт, торговельне обладнання та продавців.

Незалежно від обраного формату також доведеться регулярно витрачатися на рекламу і підтримання стосунків із клієнтами, закупівлю тканини та витратних матеріалів, персонал і оренду. А ось прибутковість бізнесу може бути дуже різною.

На практиці виручка безпосередньо залежить від трьох головних чинників:

  • Вибору рекламних каналів;

  • Способів роботи і мотивації аудиторії на покупки;

  • Вартості пошиття колекцій за одну одиницю товару.

Мінімальний плановий прибуток становить близько 400 тис. гривень на рік. Але потрібно врахувати, що це за умови тільки продажів і без витрат, пов'язаних із виробництвом одягу.

Реклама і тонкощі бізнесу

В цій сфері вкрай важливо стежити за потребами покупців, які постійно оновлюються, особливо мам і малюків. Якщо одяг не влаштовуватиме покупців, його просто не купуватимуть.

Сфера одягу щільно пов'язана із сезонними коливаннями: мало хто купує пальта влітку чи сарафани взимку.

Якщо хочете, щоб продажі не залежали від сезону, варто працювати з широким асортиментом і регулярно оновлювати колекції.

Не менш важлива й реклама. Основні канали просування бренду, це інтернет, соціальні мережі та "сарафанне радіо" від клієнтів. Але є і специфічні для одежної сфери способи, такі, як участь у модних показах. Вони, звісно, не впливають безпосередньо на кількість продажів, але роблять марку ще більш впізнаваною.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

389.4KПрочитань
10Автори
358Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається