Бізнес-ідея: сонячні панелі для опалення

За 6 років повноцінного функціонування умов Зеленого тарифу, ідея «заробітку» на сонячній енергії стала звичним та надійним інвестиційним інструментом для більш ніж 40 тисяч українців.

В свою чергу і технології не стоять на місці і пропонують для клієнтів ще більше ноу-хау для підвищення продуктивності сонячних електростанцій.

Якщо використання світла можна звести максимально нанівець, використанням енергозберігаючих ламп та економією, то з опаленням житла, на жаль, буде складніше, адже замерзати взимку з метою економії дуже не хочеться.

Відмінним рішенням, яке допоможе значно знизити споживання електроенергії, а точніше отримувати свою безкоштовну електроенергію, можуть стати сонячні батареї.

У більшості країн, де більшість дня є сонячною, отримання електроенергії від сонячних батарей використовуються повсюдно. Існують навіть невеликі поселення, де за допомогою такої електрики вдалося взагалі відмовитися від купівлі електроенергії у держави.

Ми ж не будемо повністю залежати від сонячних батарей, однак використовуватимемо сонячні батареї для опалення будинку або дачі. Іншими словами, ми встановимо додаткові конверторні обігрівачі, які будуть обігрівати будинок, використовуючи електрику від сонячних батарей.

У чому полягає бізнес

Відмінним малим бізнесом може стати надання послуг із встановлення під ключ сонячних батарей з метою подальшого опалення приміщення від електрики, що виробляється ними. Даний вид бізнесу набуває популярності в Україні і відмінно підійде не тільки для використання в житлових приміщеннях (для фізичних осіб), але й для використання з метою опалення промислових об'єктів, що значно розширює коло потенційних клієнтів.

Сонячні батареї для опалення приміщень правильно називаються - сонячні колектори, які призначені для нагрівання води в приладах, що обігрівають, працюють від цієї електрики.

Таким чином суть роботи компанії, яка встановлюватиме сонячні колектори, полягатиме в придбанні їх у оптового постачальника та встановлення під ключ у замовника. Вартість своїх послуг встановлює кожна компанія виходячи з ринкових цін на подібні роботи у своєму регіоні, якщо ніхто ще не надає подібні послуги, то можна дізнатися ціни в сусідніх регіонах.

Існують більш дорогі сонячні колектори, які можуть вирішити одночасно безліч завдань, пов'язаних з використанням гарячої води, а саме:

  • Опалювальні прилади;

  • Гаряча вода для побутових приладів;

  • Тепла підлога;

  • Гаряче водопостачання.

Для комплексного монтажу гарячого водопостачання будинку потрібно придбати наступне обладнання:

  • Сонячний колектор – 10 000 гривень. Основне обладнання системи, останні види колекторів забезпечують максимальний КПД.

  • Бак теплообмінник – 20 000 гривень. Даний пристрій служить для нагрівання води з метою її подальшого розподілу по системі, включаючи опалення, водопостачання, теплі підлоги і т.д.

  • Робоча станція – 15 000 гривень. Забезпечує роботу всієї системи, розподіл температурних режимів та циркуляцію теплоносія.

Таким чином мінімальна собівартість подібної системи становитиме 45 000 гривень і включатиме не тільки опалення, а й повне водопостачання будинку гарячою водою. Звичайно в залежності від потреб можливо доведеться придбати кілька сонячних колекторів.

Складнощів з монтажем таких систем немає і досвідчена бригада монтажників подолає це завдання. Від націнки на дані роботи та кількість об'єктів, що виконуються на місяць, залежатиме підсумковий прибуток.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

749.3KПрочитань
11Автори
565Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається