Чи відновиться Solana після краху ринків 5 серпня?

Solana набрала обертів після ринкового шоку 5 серпня, але так і не повернулася до цінового діапазону в $170-190.


Solana (SOL) опинилась між двома протилежними настроями. З одного боку, це майбутній Solana ETF, успіх мемкоїнів та лістинг MEW на біржі WhiteBIT. З іншого – переважаючий страх на ринку.

За яким сценарієм піде Solana – намагаємося дізнатися нижче.

Solana до 5 серпня

На початку серпня Solana демонструвала здебільшого позитивний тренд.

Це було пов'язано з тим, що з'явилася ясність щодо схвалення Solana ETF. Зокрема, впевненість у реєстрації біржових фондів висловив Ерік Балчунас, аналітик Bloomberg. У своєму пості на X він заявив, що Solana ETF може бути схвалена в середині березня 2025 року.

«Але до цього часу найбільш неможлива дата – листопад», – додав Балчунас. «Якщо переможе Байден, це, швидше за все, неможливо. Якщо переможе Трамп, все можливо».»

Стрімка динаміка цін Solana також була забезпечена активністю мемкоїнів. Один із найбільш популярних із них – cat in a dog's world (MEW) – став доступним для торгівлі на біржі WhiteBIT 23 липня, після чого його вартість зросла на 130%.

Джерело: WhiteBIT/X
Джерело: WhiteBIT/X

Окрім того, біржа також запровадила криптолендинг MEW і Bounty-програму – різноманітні завдання, за виконання яких 250 переможців розділять між собою призовий фонд у розмірі 6 000 000 MEW-токенів. На тлі цих позитивних оновлень курс MEW досяг свого історичного максимуму в $0,0096.

Популярність мемкоїнів і особливо висхідний тренд MEW сприяли зростанню активності в мережі Solana. Зокрема, обсяг торгів у блокчейні та total value locked (TVL) помітно зросли, причому остання метрика досягла рівня у $5,436 млрд.

Solana: обсяг торгівлі в мережі та TVL. Джерело: DeFi Llama
Solana: обсяг торгівлі в мережі та TVL. Джерело: DeFi Llama

Відновлення Solana після падіння на 30%

На тлі краху світового ринку 5 серпня Solana продовжила значний рух вниз. З 29 липня – дня, коли позитивний тренд SOL розвернувся – монета впала на 30%, досягнувши локального мінімуму в $109,93.

Однак 7 серпня Solana різко змінила тренд на бичачий. На момент написання статті монета коштувала $139,87, показавши зростання на 26%.

Чарт SOL/USDT, таймфрейм: 1 день (станом на 13.08). Джерело: WhiteBIT TradingView
Чарт SOL/USDT, таймфрейм: 1 день (станом на 13.08). Джерело: WhiteBIT TradingView

Примітно, що ціна не змогла пробити психологічний рівень підтримки у $127. 4 місяці тому ринок оцінив його як нижню межу для Solana.

На противагу цьому, у серпні Solana показала свою найвищу щоденну активність в мережі.

Згідно з даними DeFiLlama, обсяг досяг піку в 27,11 млн SOL, що є другим найвищим показником за останні два роки і рекордом за останні 4 місяці.

Денний обсяг Solana. Джерело: DeFiLlama
Денний обсяг Solana. Джерело: DeFiLlama

Зростання ціни Solana можна пояснити стрімким активізацією покупців, оскільки трейдери побачили шанс скупити Solana за найнижчою ціною.

Total value locked у мережі Solana також свідчить про непогану стійкість активу. На тлі падіння ціни вона зменшилася лише на 4,76 млн. SOL.

Total value locked (TVL) у мережі Solana. Джерело: DeFiLlama
Total value locked (TVL) у мережі Solana. Джерело: DeFiLlama

Це свідчить про те, що Solana змогла досить достойно протриматися в ринковому шоці. Тим не менш, денний графік демонструє, що монета застрягла між критично важливими зонами підтримки та опору.

Чарт SOL/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView
Чарт SOL/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView

Якщо спадний тренд продовжиться, то перший рівень підтримки буде на рівні 23,60% корекції Фібоначчі на позначці $128,88. Якщо ця зона не буде зафіксована, ціна SOL може пробити її до рівня 50% корекції на позначці $116,79.

Проте, якщо SOL знайде підтримку на поточному рівні $145, це може стати сигналом до початку відновлення. Воно зможе бути підтверджено, якщо Solana проб'є рівні 50-денних і 200-денних ковзних середніх.

Зрештою, наступним важливим рівнем, за яким варто стежити, є 61,80% рівень корекції Фібоначчі на $162,60. Прорив вище цього рівня може сигналізувати про посилення бичачого імпульсу.


Ураховуючи поточні фундаментальні показники, динаміка ціни Solana застрягла у вирішальній фазі. Тим не менш, трейдерам слід пам'ятати про турбулентну геополітичну ситуацію, прийдешні вибори в США та вересневе засідання ФРС, які відіграють вирішальну роль у формуванні ринкових настроїв. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Павло Осадчук
Павло Осадчук@paul_osadchuk

пишу про крипту та блокчейн

2.6KПрочитань
17Автори
29Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається