Чим хитання фінансових ринків загрожує індустрії ЛЛМ

Передмова: Я не фінансовий аналітик, не маю фінансової освіти і не роблю прогнозів на те коли все завалиться, але мій життєвий досвід підказує, що точно завалиться і питання лише в тому, коли. Тому цей пост хоча і має відсилки на фінансові питання, але все ж таки я пишу більше про технологію.

На даний момент виглядає так, що ринок всіх цих ЛЛМ стартапів дуже сильно перегрітий.

Там спочатку посипались акції коли вийшли фінансові звіти по цим компаніям, і виявилось що з фінансовою моделлю бізнесів все щось не дуже добре, бо тупо одні рахунки за електрісіті не можуть покрити ті 10 баксів підписки на копайлот щомісяця, а це ще не рахуючи витрати на топових штучних інженерів, і не топових інженерів які всі обслуговують цей банкет.

Плюс там в пʼятницю і сьогодні ще в Японії дуже різко посипались акції багатьох айті контор, то для мене виглядає це так, що це може не кінець, і не початок кінця, а кінець початку завалу всієї цієї дивної бульбашки яка намалювалася на ринку айті вцілому, і конкретно ЛЛМ стартапів.

Отже, коли це все радісно завалиться, а як я вже казав, я впевнений, що це точно станеться, лише не знаю коли, то буде дуже цікава ситуація.

По перше - всі технології вже залишаться з нами, неможливо відкатати ці всі стейбл діффюжн, лами і сотні тисяч інших моделей, які вже побудовані і працюють, тобто вцілому людство не програє.

По друге - інвестори точно втратять бабки, але кого хвилює доля тих інвесторів, що люблять покупати на хаях, щоб кататись на… ну ви зрозуміли.

По третє - чи призведе це до нової фінансової світової кризи - цілком можливо, хоча думаю тут ще будуть інші факторі, всі там проблеми ЄС + проблеми Китаю і так далі точно призведуть до якоїсь коррекції.

Четверте - коли пил опаде, а це десь стабільно пів року, на тілі старих кремезних ЛЛМ стартапів будуть розвиватись маленькі стартапчики які візьмуть ці технології і зроблять їх енергоефективними.

П’яте - здається що next big thing у цьому бізнесі буде саме енергоефективність, бо всіх багато а електрики чомусь на всіх не хватає, хоча ракетами раз’їбали енергетичну систему України, а масові відключення стаються чомусь у США. Тому думаю ті хто першими видумають як зробити так щоб ЛЛМ моделі не ЖЕРЛИ світло з розетки, точно захоплять велику частину ринку.

Шосте - якщо там встигнуть добудувати до 28го року перший реактор холодного ядерного синтезу і при цьому все не наїбнеться, пʼятий пункт не буде таким важливим, але в будь якому випадку вміння різати кости і правильно розподіляти фінанси ще жодному бізнесу не зашкодило.

Телеграм: https://t.me/uselessit/81

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Denys Bars
Denys Bars@denys_bars

370Прочитань
0Автори
9Читачі
На Друкарні з 1 листопада

Більше від автора

  • Бодішопи які творять дива(але не для вас)

    Мені недавно скинули тред з твітарду, який доводить, що в принципі БУДЬ ЯКИЙ бодішоп бізнес це рак, який може вбити взагалі що завгодно. Ось приклад того як він вбиває систему H-1B віз.

    Теми цього довгочиту:

    It
  • Еволюція ллмок 2024

    Коротше ото ж всі побігли рік тому терміново робити свої ллмки і бабки збирати під свої єбейші стартапи.

    Теми цього довгочиту:

    Llm

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається