Чому інвестори бачать потенціал у Ripple: аналіз

“Кити” скуповують XRP, не дивлячись на його низхідну динаміку. Чи вказує це на майбутнє зростання Ripple?


У той час як Ripple (XRP) продовжує демонструвати мляві ринкові показники, він несподівано продемонстрував зростання активності «китів».

Чи зможе прихильність інвесторів до XRP змінити динаміку активу на краще? Занурюємося в аналіз Ripple далі в статті.

Суперечливість деривативних показників

Дані по деривативам Ripple (XRP) в режимі реального часу демонструють контроверсійну інформацію.

Незважаючи на сумнівний ціновий рух, XRP продемонстрував різке зростання ставки відкритого інтересу та стрибок обсягу торгів, що свідчить про підвищення інвестиційного інтересу до активу.

Дані деривативів Ripple (XRP). Джерело: Coinglass
Дані деривативів Ripple (XRP). Джерело: Coinglass

На противагу цьому, чисті притоки XRP демонстрували сильне падіння протягом останніх 4 місяців, що свідчить про їхню кореляцію з ціновими коливаннями Ripple.

Чистий грошовий рух XRP. Джерело: Coinglass
Чистий грошовий рух XRP. Джерело: Coinglass

Незважаючи на низхідну тенденцію Ripple, дані Whale Alert показали, що “кити” активно скуповують XRP, придбавши майже $300 млн XRP за останні 24 години.

Більше того, XRP продемонструвала різке зростання соціального домінування. Утім, зниження інтересу спільноти, що відображається у зниженні соціальних обсягів, може бути реакцією на поточні проблеми з ринковою продуктивністю активу.

Джерело: Santiment
Джерело: Santiment

Зниження соціального інтересу корелює з нещодавньою заявою Бреда Гарлінгхауза, у якій йшлося про те, що первинне публічне розміщення акцій (IPO) компанії Ripple, про яке раніше ходили чутки, є малоймовірним, зважаючи на юридичні суперечки компанії з Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC).

Генеральний директор Ripple зазначив, що реєстраційна заява S-1 для IPO вимагає схвалення SEC, але він сумнівається у позитивному результаті.

«Вихід на біржу в США для Ripple зараз не має жодного сенсу,» - продовжив він.

Надія на висхідну тенденцію

Показники чарту XRP виявилися не менш суперечливими за фундаментальні фактори.

Так, 1-денний графік підтверджує, що ціна XRP знаходиться в межах критичного діапазону, обмеженого ключовим опором на рівні $0,55 і критичною підтримкою на рівні $0,47, що призводить до тривалих бічних цінових дій.

Чарт XRP/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView
Чарт XRP/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView

Динаміка останніх місяців нагадує рух Ripple з серпня по листопад 2023 року – перед тим, як XRP дійшов опору $0,73, відновивши 100-денну і 200-денну ковзні середні (MA). Враховуючи, що XRP демонструє схожу динаміку на момент написання статті, довготривалий висхідний тренд може розвинутись, якщо покупці подолають критичну зону.

Проте, враховуючи фундаментальні фактори і слабкий тиск із боку биків, більш реалістичним варіантом у найближчій перспективі є безперервне відхилення.

4-годинний графік підтверджує таку тенденцію, відзначаючи низьку волатильність активу. Ціна XRP досягла вузького діапазону, обмеженого рівнем Фібоначчі 0,5 ($0,5310) і нижньою межею висхідного клину на рівні $0,51.

Чарт XRP/USDT, таймфрейм: 4 години. Джерело: WhiteBIT TradingView
Чарт XRP/USDT, таймфрейм: 4 години. Джерело: WhiteBIT TradingView

Прорив нижче нижньої лінії тренду може призвести до низхідного відкату до статичної підтримки на рівні $0,48.

І навпаки, якщо покупці проб'ють рівень 0,5 за Фібоначчі, наступною метою в короткостроковій перспективі стане рівень 0,618 ($0,5574).


Хоча Ripple (XRP) залишається дуже суперечливим активом з огляду на динаміку локального ринку, оптимізм китів може натякати на його потенційний прорив. Зокрема, прорив нижче рівнів підтримки може підтвердити ведмежу траєкторію для XRP, у той час як поштовх вище ковзних середніх сигналізуватиме про бичачі настрої. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Павло Осадчук
Павло Осадчук@paul_osadchuk

пишу про крипту та блокчейн

2.1KПрочитань
17Автори
23Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається