Чому важлива оцінка ризиків при інвестуванні?

💁Після того, як ви зробили перший крок на шляху до інвестування, як ми описували у попередньому дописі, ви можете переходити до наступного:

Визначення ризик-профілю

📍Окрилені можливістю отримати +500% і збільшити свою інвестицію в рази більше, ви можете взятися за інструменти, які вам не підходять. Розглянемо з прикладу, що це значить.

💡Припустимо, ви вирішите інвестувати $5000 в акції, які вважаються високоризикованими активами.

📉І тут за традицією економічного циклу настає період спаду (це норма економіки). І ви бачите, що отримали не +500% і навіть не +10%, а -20% (тобто фактично з $5000 у вас залишилося $4000).

💸Вирішивши, що на цьому кінець, ви фіксуєте збитки (тобто продаєте свої акції) і виводите $4000 з брокерського рахунку.

Що тут важливо розуміти:

📊Економічні цикли на те й цикли, що у них є етапи зростання та спаду, тому після кризового стану економіка завжди відновлюється, а добрі активи разом із нею.

🤔А психологічно у такому випадку особа не думає про майбутнє, хвилюється лише за теперішнє і боїться «мінусів» на рахунку.

Чому так сталося?

📌Відсутність ризик-профілю, тобто того ризик, на який ви готові були б йти, купуючи акції. На початку всі ми говоримо, що готові терпіти -10% і навіть -30% просідання, але насправді, коли ви бачите, як випаровуються ваші гроші, психіка може «взяти своє».

❗️Щоб не робити таких самих помилок, необхідно заздалегідь зрозуміти свою «межу ризику» і підібрати відповідні інструменти.

Залишайте свої реакції під цим дописом, якщо бажаєте дізнатись і про подальші кроки, які будуть корисними на шляху до початку інвестування!

💰єІнвест - дбаємо про вашу фінансову грамотність!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

3.6KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається