Чому жалюзі вікон повинні бути відкриті для зльоту та посадки?

Чому жалюзі вікон повинні бути відкриті для зльоту та посадки?

Ви віддаєте перевагу, щоб віконна шторка в літаку була відкритою, закритою чи наполовину? Це просте запитання для бортпровідників. Вони люблять, щоб жалюзі були відкриті, особливо при зльоті та посадці. Насправді під час зльоту і посадки жалюзі повинні бути відкриті. І ви точно про це почуєте, якщо залишите їх закритими! Причина?

Автор: Johan Van Wambeke. Опубліковано на Unsplash

Ваша безпека!

Не хвилюйтеся, не тільки вам доводиться мати справу з бортпровідниками, які турбуються про жалюзі. Під час зльоту та посадки штори на вікнах будь-якого літака завжди повинні бути відкриті, незалежно від того, надворі темно чи сліпуче сонячне світло. Це для вашої власної безпеки. Якщо щось трапиться під час зльоту та посадки — найризикованіших етапів кожного польоту — ваші очі вже звикнуть до темряви чи світла на вулиці, і ви зможете швидше реагувати. Це також причина, чому під час зльоту та посадки світло в кабіні приглушено. 

Автор: Josue Isai Ramos Figueroa. Опубліковано на Unsplash

На допомогу

Інша причина полягає в тому, що екіпаж хоче мати можливість бачити під час зльоту та посадки. Якщо щось піде не так, вони зможуть побачити, чи є проблема з двигунами чи крилами. І якщо літак потрібно евакуювати, ви можете побачити, з якого боку безпечно висаджуватися. Цю інформацію також можна передати пілотам у кабіні та службам екстреної допомоги ззовні. Екстрені служби також віддають перевагу відкритим жалюзі, щоб пожежна служба могла негайно побачити, чи є на борту дим або вогонь. 

Автор: Norbert Braun. Опубліковано на Unsplash

Тримайте жалюзі відкритими

Тепер ви знаєте, завжди добре тримати жалюзі відкритими. Крім того, це може зробити вашу подорож цікавішою, оскільки ви отримаєте чудовий вид на аеропорт та решту крахни. Хіба що на вулиці темно чи занадто хмарно. У такому випадку ви не зможете багато чого побачити, і ви можете закрити очі, щоб заслужено подрімати, поки літак не почне знижуватися. Тоді настав час відкрити очі і, звичайно, віконну шторку.

Interesting facts

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
More Viter
More Viter@MoreViter

12.1KПрочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 1 червня

Більше від автора

  • Цікаві факти про Статую Свободи

    4 липня 1884 року Франція подарувала Сполученим Штатам неймовірний подарунок до дня народження: Статую Свободи! Без постаменту вона така ж висока, як 15-поверховий будинок. Вона представляє Сполучені Штати.

    Теми цього довгочиту:

    Статуя Свободи
  • 6 нестандартних способів як вивчити алфавіт німецької мови

    Вивчення алфавіту німецької мови може бути цікавим і творчим процесом, якщо підійти до цього нестандартно. Існують різні методи, які використовували люди, щоб зробити процес вивчення мови більш захоплюючим і ефективним.

    Теми цього довгочиту:

    Німецька Мова
  • 10 причин, чому варто вивчати і говорити іспанською

    Іспанська мова є яскравою та широко поширеною мовою, яка пропонує багато переваг. Незалежно від того, чи є ви завзятим мандрівником, бізнесменом чи просто бажаєте збагатити свій культурний досвід, вивчення іспанської мови може відкрити вам двері у світ можливостей.

    Теми цього довгочиту:

    Іспанська Мова

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається