День Мого Факультету: Злиття знань та творчості в ДонНУ

Вперше за чотири роки Донецький національний університет імені Василя Стуса зміг відсвяткувати «День мого факультету» (ДМФ). 15 та 16 травня студенти, викладачі та випускники університету мали можливість відвідати «день народження» факультету інформаційних і прикладних технологій.

Серію заходів розпочала урочиста хода. Студенти зібралися разом і, несучи прапор, пройшли містом, демонструючи згуртованість.

Фото: Фейсбук сторінка ДонНУ

 Після, була онлайн-зустріч з деканом факультету Артемом Баєвим. Наразі, він несе службу в лавах ЗСУ й не зміг бути присутнім на святі наживо, але це не заважає йому цікавитися справами факультету й перейматися за долі студентів.

Наступним кроком святкування стала лекція доцента кафедри журналістики Костянтина Родигіна. Гості прослухали історію про Роджера Фентона та його участь у Кримській війні.

Фото: Фейсбук сторінка ДонНУ 

Після перерви, найактивніші учасники взяли участь в інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?». Наша команда «Журналістокотики» посіла друге місце, поступившись команді викладачів з розривом в 1 бал. Один із учасників гри надав нам такі коментарі:

Запитання були цікаві, змушували підключити весь багаж знань, а також, вмикати логічне мислення. Не зважаючи на те, що наша команда не посіла призове місце, всі учасники отримали величезну дозу задоволення, гарний настрій й розуміння того, що потрібно й надалі вдосконалюватись.
Фото: Фейсбук сторінка ДонНУ 

Далі був «легендарний» концерт на відкриття ДМФ. Антон Верховий, ведучий шоу й організатор всього свята, розпочав з хвилини пам’яті про загиблих у російсько-українській війні. Далі, присутні віддали шану вже не існуючим Фізико-технічному та Математичному факультетам. Нарешті, концерт розпочався. Легендарні місця університету, не менш легендарні факультети, танці, художні замальовки, власний фільм – все це було присутнє на виставі.

Фото: Фейсбук сторінка ДонНУ 
«Концерт неперевершений. Сподобалася велика кількість мемів і відсилок. Було дуже смішно, особливо фільм. Дякую організаторам за чудовий настрій, дякую ЗСУ за можливість провести це свято сьогодні. Слава Україні!», - так свої враження описав студент Олександр.

Ось і  закінчився перший день свята, але найцікавіше було ще попереду.

Другий день почався з повітряної тривоги, яка завадила вчасно провести ток-шоу «На Рівні» із запрошеним гостем Андрієм Лавренюком, Senior Software Engineer EXADEL. Після відбою, усі зібралися в коворкінгу ДонНУ й розпочали бесіду. Разом з ведучим Антоном Верховим пан Андрій розказав про працевлаштування, підводні камені та плюси у сфері IT. Також, однією з ключових тем був розвиток штучного інтелекту: його плюси й мінуси. Після завершення подкасту, учасники, що поставили найцікавіші запитання, отримали подарунки від компанії “Exadel”.

Далі на учасників чекало чергове засідання Книжкового Клубу ДонНУ. Магістри клубу Олег Вєтров, Станіслав Нужний та запрошений гість Анатолій Загнітко  поспілкувалися про «Володаря мух» Вільяма Ґолдінґа. Думки, що це «найгірший роман ХХ століття» до завершення засідання змінились на «це непоганий роман, просто треба зрозуміти». Після, всі охочі мали змогу переглянути однойменний фільм.

Фото: Фейсбук сторінка ДонНУ 

Заключною подією свята було відкриття зони РетроГеймінгу. Учасники грали у старі відеогри на консолях Sega Mega Drive, PlayStation 1 та PlayStation 2.

«Незабутній досвід. Нарешті я розумію свого батька, який із захватом розповідав про перші відеоігри в які вони з друзями грали цілими ночами. Насправді, дуже захоплююче заняття. Потрібно спробувати пограти на пару з батьком і відчувати ці емоції. Дякую організаторам за таку неординарну ідею і можливість відчути смак 2000х років», - своїми думками з нами поділився студент Андрій.

Протягом заходу кожен міг придбати товари від спонсорів: аніме-магазину “Dragon`s Cave”, «Сімейної пекарні» та «Кава Центру».

Таким був «День Мого Факультету 2023». Стомлені організатори й задоволені гості – усі чекають наступного року, щоб ще раз відчути ці емоції й подякувати своєму університету.

 

 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ОК
Олег Колеснік@Exxxho

26Прочитань
1Автори
2Читачі
На Друкарні з 27 травня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

🌻🌾👨🏻‍🎓 Вітаю

Вам також сподобається