Дмитро Буряк: ізраїльська філія американської компанії Intel оголосила про третє за рік скорочення персоналу

Уточнюється, що це вже третє скорочення за рік і цього разу компанія збирається звільнити тисячі працівників, переважно у головному підрозділі, який займається виробництвом комп’ютерних чипів. Цьому сприяло падіння продажів персональних комп’ютерів у всьому світі та відстрочення у випуску нових продуктів компанія Intel.

Очікується, що через це компанія може скоротити близько 20% персоналу в усьому світі, зокрема Ізраїлю. Вже було виділено набагато менше фінансування на проекти як у США, так і в Ізраїлі: у центрі розробок в Орегоні закрили проекти на 700 млн доларів, а в Хайфі на 200 млн. У центрах розробок Intel у Хайфі, Єрусалимі та Петах-Тікві ще працюють тисячі ізраїльтян.

Проте тисячі людей вже втратили роботу у Каліфорнії, Орегоні та Ірландії. Гендиректор Intel навіть урізав собі зарплату на 25%, а решті провідних менеджерів на 5%. Тепер черга дійде і до Ізраїлю, де у компанії працюють близько 12 тисяч людей. На жаль, якщо масові звільнення відбудуться, це збільшить безробіття в ізраїльському секторі високих технологій.

У компанії Intel поки що ніяк не коментується ця інформація.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

889Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається