Друкарні приходить кінець

Платформа помирає? Потрібний розголос.

Ну що ж.

Друкарня (@drukarniaua) / X

Ідея для цього посту у мене була ще давно, але я завжди її відкладав у довгий ящик, бо гадав, що мені тільки здається, і це тимчасово.

Але йшли дні, тижні, місяці, а ситуація не тільки не змінювалася на краще, а тільки погіршувалася: Друкарня перетворилася на клондайк тємок і відвертого скаму. І модерам на це глибоко начхати.

Я підіймав цю тему давніше на Х. Навіть тегнув Друкарню, але мене культурно проігнорували. Ситуація тоді не набула резонансу, бо власне я не маю аудиторії, яка б могла зробити деякого галасу. Та й признаємо чесно: Друкарня відома тільки у дуже вузьких колах. Тому тоді мої адекватні претензії чемно закрили очі.

Не знаю, чи модери не знесуть цей пост. Якщо існує демократія та свобода слова, то, можливо, пощадять. Але якщо видалять - я не здивуюся.

Перейдемо до діла, але перед цим трішки познайомимося.

Я автор, який рік без одного місяця генерує контент для платформи. Сюди ж я і привертав своїх друзів та знайомих. Як не важко здогадатися, я зробив значний вклад у популяризацію даної платформи та складав значний пласт контенту на ній. Також, як говорить сама платформа, я входжу до 9% авторів, які мають найбільші успіхи на ресурсі. Мій вклад об’єктивно можна оцінити нижче.

А ось і пруфи.

Акт 1: Колонізатори

Як не важко здогадатися, інша частина з тих 9% здебільшого складається з копірайтерів та "тємщіків", які взагалі не генерують унікальний контент. Але про них трішки пізніше.

Оскільки я активний користувач платформи, мені добре знайомі популярні автори та їхній контент. Багато з тих, хто залишився на платформі, досі генерують цікавий контент на різні теми і мають тисячі переглядів на своїх профілях. Більшість з них мають значно більші показники, ніж у мене, і це дуже круто, адже мотивує покращувати свій контент.

Але це меншість з того, що є на платформі. Більшість - це профілі, які так чи інакше рекламують та популяризують скам. І не має різниці, чи це крипта, чи "секрет секрету", як стати мільйонером, інвестувавши тільки пачку майонезу.

Зрозуміло, що такі профілі мають на меті тільки заробити та перевести трафік на свої телеграм-канали, де вони в подальшому будуть прогрівати аудиторію, яка хоче легкого заробітку. У кращому випадку це буде лише реклама. У гіршому - сумнівні інвестиції в нікчемні проекти.

І проблема в тому, що платформа просуває це. Через свої недолугі алгоритми, які базуються тільки на кількості переглядів, ці "довгочити" постійно висять у топах сайту.

І це триває вже буквально кілька місяців. У теці “ тиждень” та “ місяць” ситуація така ж сама

Акт 2: Рекомендації

І якщо ще на початку весни я спокійно міг тримати кілька днів позиції у “популярних довгочитах”, то тепер туди буквально нереально потрапити, бо ці “автори” окупували сайт.

Замість того, щоб просувати реально цікаві довгочити, платформа безкоштовно рекламує всіх тємщіків району, генеруючи їм трафік.

Я розумію мотивацію платформи. Через Google пошук на їхній сайт переходить велика кількість користувачів, яких зацікавили гучні заголовки про успішний успіх, але цим самим вони вбивають платформу.

Коротко про мою стрічку, в якій я вказував теги “ігри”, “книги”, “аніме”.

Сайт потонув у цьому контенті, і подальша його доля незавидна. Вже зараз ці "тємкі" витісняють інший контент, який за тегами має просуватися на головній, але через криві алгоритми чи через те, що іншого контенту стало менше, маємо те, що маємо.

Пригадую літо 2023 року, коли було безліч довгочитів на різні теми, де можна було випадково наткнутися на цікаву, незвідану тему. Тепер же сайт перепрофілювався на крипто-біржу.

Зроблю уточнення. Мені байдуже на авторів цього контенту. Проти них я нічого не маю. У мене більше питання до платформи, яка своїми діями зробила все можливе, щоб випадковий відвідувач наткнувся саме на такі довгочити.

Акт 3: Смерть Короля

Ви вбиваєте інтерес до платформи у авторів, які не можуть у достатній кількості набрати перегляди, бо Друкарня їх не просуває. І читачів, які тонуть у нецікавому їм контенті.

Зайшовши зараз на Друкарню, здається, що я відвідав жовту пресу, в якій то тут, то там з’являється спливаюча реклама казино та інших сумнівних ресурсів.

Вже зовсім скоро цей контент повністю витіснить всіх на Друкарні, от побачите. Не вірите? От і мені не вірилося, коли буквально кілька місяців тому їх було декілька, а тепер десяток.

Якщо цей контент цікавить якийсь пласт користувачів, питань немає - нехай його споживають. Проте потрібно дати кисень і іншим авторам, яких буквально не видно через ці алгоритми.

Якщо не змінити систему рекомендацій та “популярних довгочитів”, все більше авторів будуть покидати платформу, а з ними і читачі, які були зацікавлені в їхньому контенті.

Мені дуже подобається цей ресурс. Сюди я написав кілька десятків унікальних довгочитів, тому так, мені важлива доля цієї платформи.

Надіюся на ваше розуміння та підтримку. Якщо погоджуєтеся з моїми тезами, то підтримайте довгочит вподобайкою. Не люблю таке писати, а тим більше просити лайки, але це один з інструментів, щоб вибитися в рекомендації та вийти на ширшу аудиторію.

Сподіваюся, цей пост набере трохи шуму і розробники помітять його та зроблять висновки, але хто його знає.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Storm
Storm@ratel

Письменник.

3.1KПрочитань
1Автори
20Читачі
На Друкарні з 28 червня

Більше від автора

  • Що могло замінити Call of Duty? 2.

    Продовжую розповідати про ігри, які хотіли у свій час повторити успіх всім відомої Call of Duty.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Total War Warhammer - половина гри одразу, половина в DLC

    На свій жаль помітив, що в нашому сегменті не має жодного висвітлення про гру Total War Warhammer ( 2016 ), тому вирішив це виправити і зробити огляд на цю фентезі стратегію.

    Теми цього довгочиту:

    Warhammer

Вам також сподобається

Коментарі (43)

Дуже доцільний довгочит. Платформа повинна вирішити, що робити: підтримувати творчість і провістництво чи перетворитись на смітник за участь у якому стане соромно.

Вам також сподобається