Екологічний пральний порошок своїми руками

Роблячи пральний порошок своїми руками, ви можете не тільки зекономити гроші, але і зменшити кількість хімічних речовин, які потрапляють у водойми та забруднюють довкілля. Для виготовлення прального порошку в домашніх умовах вам знадобляться наступні інгредієнти: господарське мило, сода, сіль та ефірна олія.

Крок 1: Розтерти господарське мило

Перший крок – натерти господарське мило 300-500 гр на терці на середню чи велику стружку. Якщо мило милиться добре, робіть велику, якщо ж гірше – натирайте дрібніше.

Крок 2: Додати соду та сіль

Додайте стільки ж соди 1:1 та чайну ложку солі до розтертого мила. Ці інгредієнти допоможуть видалити плями та запахи з тканин. Також половину столової соди можна замінити кальцинованою. А замість солі може використовуватися бура, але у більшій за сіль кількості.

Крок 3: Додати ефірну олію

Для додавання аромату та властивостей підсилення ви можете додати декілька крапель ефірної олії до суміші. Найкраще використовувати ефірні олії з антибактеріальними властивостями, такі як лимон, чайне дерево, евкаліпт або розмарин.

Крок 4: Зберігання прального порошку

Зберігайте свій домашній пральний порошок у закритому контейнері з тісною кришкою. Він може зберігатися до 6 місяців.

Крок 5: Використання прального порошку

Додайте 1-2 столові ложки прального порошку до вашої пральної машини, залежно від розміру вашого навантаження. Періть тканини як зазвичай.

Порада: якщо стружка виявиться завеликою й погано милитиметься, перед пранням розведіть готовий порошок у воді.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Єлизавета Марцин
Єлизавета Марцин@yelyzaveta.martsyn

46Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 12 травня

Більше від автора

  • Участь на 68 сесії засідання ООН зі становища жінок

    У кінці 2023 року я заповнила заявку на посаду Global Advocacy Champion в World Association of Girl Guides and Girl Scouts. І за кілька днів я отримала бажане ТАК! Тож я поїхала на інший континент представляти нашу всесвітню та українську організації, а також саму Україну.

    Теми цього довгочиту:

    Адвокація

Вам також сподобається

Коментарі (2)

А як робити напалм з бензину та апельсинового соку?

Вам також сподобається