Експерт Костянтин Кривопуст розкритикував ідею цифрового долара

Костянтин Кривопуст

Так, відомий юрист в області міжнародного фінансового права Костянтин Кривопуст висловив сумнів, щодо доцільності запровадження цифрового долара – CBDC. Одним із наведених аргументів є можливість влади контролювати нову потенційну валюту, що нівелює первинний принцип і мету створення подібних інструментів.

Аналогічної думки дотримується і автор бестселера «Багатий тато, бідний тато» та підприємець Роберт Кійосакі, який порівняв CBDC у США з персонажем роману Джорджа Оруелла «1984» і закликав інвестувати у першу криптовалюту.

“У своїй книзі “1984” Джордж Оруелл попереджав: “Великий брат спостерігає”. CBDC [президента США Джо] Байдена – це “Великий брат”», – написав Кійосакі.

Він закликав купувати «більше золота, срібла та біткоїнів».

Крім того, ідея запуску цифрового долара викликає критику і з боку політиків. У лютому конгресмен Том Еммер представив  законопроект про захист фінансової приватності  при використанні цифрової валюти центробанку.

Пізніше він заявив, що технологія CBDC ображає американські цінності і може сприяти фінансовому контролю над громадянами. 

У квітні сенатор-республіканець від штату Техас Тед Круз назвав запуск цифрового долара «вкрай небезпечним» для суспільства, оскільки уряд отримає доступ до кожної транзакції. При цьому він похвалив біткоїн і розповів про свої інвестиції в актив.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

892Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається