Еннеаграму 1 ще називають «ідеаліст».

думки: світ недосконалий, а я живу тільки для того, щоб зробити його кращим.

страх: бути неправильним, поганим

мотивація: гнів, від легкого

роздратування до лютої ненависті

бажання: відповідати високим стандартам і моральним нормам, бути прийнятим в суспільстві, бути правильною людиною і заслуговувати на повагу

базова ілюзія: якщо б інші так ж сильно намагались покращити світ, як я, то він був би краще для всіх


Чек-ліст еннеаграми 1

Якщо більшість або всі наведені нижче риси характеру стосуються вас, то ви можете бути е1:

౨ৎ У вас є жорсткий внутрішній критик, який стежить за тим, що ви робите, і «ввімкнений» більшу частину часу; ви чутливі до критики з боку інших.

౨ৎ Ви сортуєте все на «добро чи зло», «правильно чи неправильно»; ви стараєтесь бути хорошими і йти «вірним» шляхом.

౨ৎ Коли ви дивитесь на будь-що, то автоматично бачите, як це можна покращити; легко помічаєте помилки і хочете їх виправити.

౨ৎ Ви дотримуєтеся правил весь час або більшу його частину і думаєте, що світ був би кращим, якби всі робили те саме.

౨ৎ Ви думаєте і говорите в термінах «повинні» і «зобов’язані»; більшість або весь час вважаєте, що обов’язок має стояти вище за задоволення.

౨ৎ Ви намагаєтесь бути хорошою, відповідальною та надійною людиною; у вас високі вимоги до себе та інших; ви прихильники самовдосконалення.

౨ৎ Надмірно контролюєте свої емоції, тому що вважаєте недоречним або непродуктивним виражати їх та діяти відповідно з ними.

౨ৎ Ви надмірно контролюєте свої потяги до веселощів і задоволення.

౨ৎ Ви вірите, що є один правильний спосіб зробити будь-що; у вас є своя чітка точка зору і ви легко її висловлюєте.

౨ৎ Ви цінуєте рідкісні випадки, коли щось, що ви робите або бачите, здається абсолютно ідеальним і це надихає вас продовжувати прагнути робити все настільки добре, наскільки це можливо.


Аналіз здорових і нездорових е1

ЗДОРОВІ Е1:

рівень 1 (мудрий реаліст). вони дозволяють усій своїй людяності проявлятися, не пригнічуючи своїх потреб і почуттів, окрім необхідного для здорового функціонування; знаходять баланс між різними аспектами своєї особистості, включаючи ті частини, які раніше вважали ірраціональними або хаотичними. це робить їх реалістичними та приймаючими як життя, так і самих себе, дозволяючи їм бути зрілими та добре збалансованими.

вони все ще прагнуть до ідеалів, але не вважають їх жорсткими наказами. вони не відчувають потреби робити все ідеально або ставати абсолютно досконалими, а замість цього бачать свої ідеали як щось, що приносить особисте задоволення; розуміють, що не існує універсального набору правил, які можна застосувати до всіх ситуацій, і тому дозволяють іншим людям відкривати істину своїм шляхом.

завдяки своїй реалістичності та мудрості - здатні зосередитися на найважливішому в будь-якій ситуації; визнають право інших на помилки і вірять, що істина завжди переможе, оскільки є природою реальності. це робить їх терпимими до відмінностей і здатними бачити глибші істини, що лежать в основі різних точок зору.

рівень 2 (розсудлива особа). на жаль, одиниці не завжди залишаються такими здоровими. Вони можуть піддатися страху бути незбалансованими, зіпсованими або "поганими" і компенсувати цей страх бажанням мати рацію у всьому; прагнуть мати повну цілісність і бути в гармонії з світом, іншими людьми та собою. їхнє відчуття себе ґрунтується на тому, щоб бути розумними і сумлінними завжди. ці одиниці є зразками раціонального здорового глузду і мають відмінне судження, яке дозволяє їм розрізняти важливі та менш важливі питання.

вони настільки об'єктивні, що можуть оцінити свої власні дії, ставлення та почуття. Вони не бояться визнавати свої помилки, як тільки вони їх усвідомлюють; прагнуть до правдивості та праведності; знають різницю між правильним і неправильним, добрим і поганим, оскільки мають здорову совість. ця совість спонукає їх робити те, що вони вважають правильним, і вони відчувають спокій, коли живуть відповідно до своїх принципів.

більше за все, ці одиниці прагнуть бути праведними, і вони досягають цього без самовпевненості або самоправедності. для них праведність означає не стільки релігійність, скільки прагнення бути чесними, відповідальними людьми, які живуть у відповідності з природним порядком і (для деяких) божим законом; розуміють цінність розуму, поміркованості та об'єктивності у своєму житті і не вважають, що їхні внутрішні обмеження їх обмежують. вони реалістично дивляться на життя і приймають його складнощі, не очікуючи, що життя буде легким.

рівень 3 (принциповий вчитель). ведуть надзвичайно моральне і кОрисне життя, оскільки вони не лише прагнуть мати рацію, але й хочуть робити те, що правильно; намагаються втілювати об'єктивні цінності в життя і не дозволяють своїм пристрастям відволікати їх від правильних вчинків; відчувають сильне прагнення до правди та справедливості і завжди готові боротися за свої моральні переконання, навіть якщо це означає страждати від несправедливості.

мають величезну цілісність і надзвичайно етичні: для них майже неможливо брехати або обманювати; дотримуються своїх особистих стандартів і приймають рішення на основі об'єктивних та раціональних підстав, діючи відповідно до своїх моральних принципів. їхня самодисципліна та здатність дивитися на довгострокові наслідки своїх дій роблять їх відповідальними та надійними людьми. вони прагнуть зробити позитивний внесок у світ і часто відчувають себе частиною важливої місії.

головною рисою цих одиниць є те, що їхня совість спрямована переважно на них самих; вони не накладають свої моральні обов'язки на весь світ. Вони навчають власним прикладом, а не проповідями іншим. Вони впевнені, що незалежно від того, слухають їх інші чи ні, правда зрештою буде почута, оскільки вона звертається до душі голосом, який неможливо ігнорувати.

СЕРЕДНІ Е1

рівень 4 (ідеалістичний реформатор). керовані своїм суперего, вони завжди відчувають провину і тривогу, коли відступають від своїх принципів. якщо починають відчувати, що інші байдужі до їхніх принципів, або що їхні зусилля не дають результатів - починають прагнути до ще вищих стандартів у всьому; стають ідеалістами, реформаторами та хрестовими воїнами, прагнучи до постійного вдосконалення себе та інших.

різниця між здоровими та середніми одиницями полягає в тому, що середні переконані, лише вони знають правильний шлях для всіх; вважають себе морально вищими, відчуваючи обов'язок виправляти світ і вказувати іншим, як слід чинити; не довіряють іншим, вважаючи, що без їхніх вказівок люди не зможуть зробити правильний вибір.

ці одиниці мають дуже чітку думку щодо всіх питань і люблять дебатувати, часто з великим самовпевненістю. вони відчувають себе зобов'язаними визначати, що є правильним, і застосовувати свої “правила”до інших; можуть бути залучені до високих цілей, таких як боротьба за права робітників або захист навколишнього середовища, але часто не помічають, що реальність і люди вже мають свою форму, і не завжди готові змінюватися за їхнім бажанням.

рівень 5 (санітар). прагнуть уникати будь-якої невідповідності між своїми приватними почуттями та офіційними ідеалістичними позиціями; прагнуть контролювати всі аспекти свого життя, особливо свої імпульси та емоції. їхня здорова самодисципліна перетворюється на сувору ефективність і впорядкованістьці одиниці бачать світ у чорно-білих тонах, розділяючи все на правильне і неправильне, добре і погане. вони намагаються організувати все навколо себе, надаючи великого значення чітким правилам і планам.

ці одиниці дотримуються суворих стандартів і очікують того ж від інших. вони віддають перевагу чітким і конкретним поясненням, можуть бути надмірно точними і методичними, намагаючись упорядкувати навіть найдрібніші деталі свого життя та навколишнього світу, це призводить до того, що вони стають критиками реальності, які прагнуть до ідеальної впорядкованості.

одиниці на цьому рівні часто напружені, відчувають потребу тримати під контролем свої емоції та імпульси. Вони рідко дозволяють собі спонтанність, навіть коли намагаються розслабитися. це створює відчуття жорсткості. бояться, що якщо дозволять своїм почуттям вирватися назовні, то їхні емоції вийдуть з-під контролю і приведуть до небажаних наслідків. ці одиниці прагнуть контролювати себе та оточення, щоб зберегти внутрішній і зовнішній порядок, і починають одержимо шукати будь-які прояви безладу.

рівень 6 (розсудливий перфекціоніст). чим більше одиниці намагаються контролювати свої імпульси, тим більше вони відчувають, що не можуть розслабитися; починають боятися, що інші зруйнують порядок і баланс, які вони так старанно створювали. їхній внутрішній голос стає критичним, і тепер їм недостатньо простої впорядкованості — їм потрібна досконалість; стають надзвичайно критичними до себе та інших, часто не усвідомлюючи свого гніву.

ці одиниці стають жорстокими критиками всього навколо, часто втручаючись у життя інших і вказуючи на їхні помилки; схильні до проповідей і настанов, переконані, що їхні думки є єдино правильними; відчувають відповідальність за виправлення недоліків у суспільстві, часто стаючи нав'язливими у своїх намаганнях контролювати все. ці одиниці стають “роботоголіками”, але їхній перфекціонізм часто заважає ефективності, оскільки вони зосереджуються на дрібницях.

у той же час, вони відчувають потребу у відпочинку від свого перфекціонізму, але роблять це непродуктивним способом. можуть вдаватися до потаємних задоволень, таких як алкоголь або інші "заборонені" насолоди, намагаючись зняти внутрішній тиск. ці одиниці відчувають роздратування через те, що інші мають свободу, яку вони собі не дозволяють, і можуть таємно заздрити цій свободі.

НЕЗДОРОВІ Е1:

рівень 7 (нетолерантний мізантроп). ці одиниці не можуть допустити, що вони не мають рацію, ні через об'єктивні факти, ні через кращі аргументи інших. вони абсолютно переконані в своїй правоті і стають жорсткими та непохитними у своїх ідеалах; бачать світ тільки в абсолютних категоріях — правильне чи неправильне, добре чи погане, врятовані чи засуджені, і відмовляються йти на компроміс із цими ідеалами.

ці люди стають настільки захопленими своїми ідеалами, що втрачають зв'язок з людяністю, виявляючи ненависть до інших людей, навіть якщо люблять людство в цілому. вони вважають, що їхня прихильність до досконалих ідеалів виправдовує їх, і відмовляються визнавати будь-які свої помилки. їхнє суперего стає токсичним і руйнівним, і щоб уникнути самознищення, вони спрямовують свою критику на інших, вважаючи їхні помилки більшими.

ці одиниці стають повністю нетолерантними до думок і поведінки інших, вважаючи всіх, хто не згоден з ними — аморальними і злими; нав'язують свої погляди іншим, використовуючи будь-які ідеали — релігію, справедливість, правду — щоб виправдати свою позицію; можуть вдаватися до крайніх заходів, таких як виправдання насильства або інших аморальних дій, щоб захистити свої переконання. це призводить до внутрішнього конфлікту, гніву та депресії, що може зруйнувати їхнє особисте і професійне життя.

рівень 8 (одержимий лицемір). ці одиниці стають одержимими тим, що викликає у них лють, але через потребу контролювати себе вони не можуть діяти прямо, це призводить до нав'язливих думок і дій, оскільки вони не можуть стримати свої ірраціональні імпульси. на цьому етапі виявляються дві дихотомії (розбиття цілого на дві частини): розрив між імпульсами та силами, необхідними для їх придушення, а також між необхідністю контролювати себе та моментами, коли цей контроль повністю руйнується.

одержимі думки стають загрозливими для їхніх свідомо утримуваних переконань, оскільки вони можуть бути непристойними або жорстокими. ці одиниці не можуть визнати, що їх насправді турбує їхня гірка образа і ненависть до інших. щоб відволіктися від реальних проблем, вони можуть стати одержимими чистотою або "очищенням" від того, що вони вважають нечистим. це може призвести до таких проявів, як анорексія, булімія або нав'язливе прибирання.

коли їхні пригнічені імпульси прориваються, вони можуть діяти всупереч своїм заявленим переконанням, наприклад, проповідувати “чистоту”, а самі піддаються нав'язливій сексуальній поведінці. такі дії можуть призвести до скандалів і зіпсувати їхню репутацію. парадоксально, але саме викривлення їхніх емоцій робить їх небезпечними, а не самі початкові імпульси.

рівень 9 (каральний месник). вони стикаються з настільки неприйнятними почуттями, що не можуть справитися з ними безпосередньо; вже не керуються ідеалами, а намагаються відновити самоконтроль, щоб їхні нав'язливі думки і дії не вийшли з-під контролю; "вирішують" свої невротичні конфлікти, спрямовуючи свій гнів на те, що вони вважають злом інших людей, хоча насправді це спосіб зберегти власну психіку.

не можуть визнати, що можуть бути неправими, і тому повинні виправдати себе, доводячи інших до крайності. стають безжальними і використовують будь-які засоби для покарання тих, кого вважають винними. ці одиниці вважають, що їхні дії виправдані, і можуть бути здатні на жорстокі вчинки, включаючи ув'язнення і тортури.

цей тип особистості, який колись дбав про справедливість, тепер стає винуватцем великих несправедливостей. вони втрачають будь-яку людяність і стають повністю безрозсудними, виправдовуючи свої дії "вищими" цілями.


Крило 9 (1w9) ідеаліст

У людей з цим підтипом ідеалізм одиниці посилюється та підкріплюється впливом крила дев'ятки. обидва компоненти мають тенденцію бути відстороненими: одиниця через зв'язок з ідеалами, а дев'ятка через ідеалізацію людей. це робить одиниць з крилом дев'ятки більш віддаленими та безособовими, порівняно з 1w2, основний тип(1) і крило(9) можуть конфліктувати, оскільки е9 уникають змін, тоді як е1 їх прагнуть. вони часто помилково приймаються за п’ятірки через свою видиму відстороненість і “логічну орієнтацію”.

здорові представники цього підтипу зазвичай дуже об'єктивні та помірковані в своїх судженнях і взаємодії з іншими. вони мають схильність до духовності та містицизму, виявляючи інтерес до природи, мистецтва та тварин. емоційний самовираз стриманий, але вони можуть бути щедрими і вірними друзями. як одиниці, вони намагаються бути прикладами своїх принципів, але крила дев'ятки додає їм м'якості та стриманості.

середні представники цього підтипу активно пропагують свої переконання, хоча можуть бути песимістичними щодо того, чи будуть люди слідувати їхнім порадам. вони більш ідеалістичні, ніж інші підтипи, але рідко беруть участь у політиці чи активній діяльності для досягнення реформ, в які вірять. через відстороненість вони можуть виглядати як елітисти, а їхній спосіб викладу абстрактний і віддалений від особистого.

нездорові представники цього підтипу майже повністю відчужені від своїх емоцій і протиріч. вони не сприймають те, що не вписується в їхню картину світу, і можуть бути емоційно та інтелектуально недоступними, ховаючись за своїми впертими думками; можуть буквально віддалятися від інших, живучи як відлюдники. їхній гнів часто прихований і виражається через жорсткість, нетерпіння, пасивну агресію або сарказм.

Крило 2 (1w2) адвокат

риси е1 та е2 підтримують одна одну багатьма способами. обидва типи прагнуть відповідати вимогам суперего, бути "добрим" відповідно до своїх внутрішніх цінностей. одиниці хочуть бути праведними та збалансованими, тоді як двійки прагнуть бути безкорисливими та люблячими, хоча е1 є основним типом, наявність крила двійки додає теплоти та зосередженості в міжособистісних відносинах, що компенсує контроль одиниці над емоціями. люди цього підтипу, як правило, більш енергійні та орієнтовані на дії, ніж 1w9, вони прагнуть безпосередньо втручатися в процеси змін.

в здорових типах крило двійки пом'якшує схильність одиниці бути надто суворою і осудливою. вони намагаються поєднати об'єктивність з емпатією, проявляючи толерантність і любов до ближнього. представники цього підтипу можуть бути щедрими, доброзичливими і відзначаються гумором, що допомагає пом'якшити більш жорстку поведінку одиниць. часто займаються допоміжними професіями, такими як викладання, служіння або медицина, оскільки їхній ідеалізм зосереджений на міжособистісних відносинах.

середні представники цього підтипу мають добрі наміри і прагнуть навчати інших, відчуваючи ідеалістичний обов'язок і бажання впливати на людей. вони часто беруть участь у суспільних акціях та реформах з почуття відповідальності за інших, однак можуть бути схильні до перфекціонізму і самовдоволення своїми власними чеснотами, а також схильні до гніву та образи, коли інші не слідують їхнім "рекомендаціям".

нездорові 1w2 можуть бути дуже нетерпимими та зверхніми до тих, хто не згоден з ними. вони можуть маніпулювати іншими емоційно, змушуючи їх відчувати провину за те, що ті не досконалі; обманювати себе щодо своїх мотивів і проявляти самоправедність, коли їхні дії піддаються сумніву. у таких людей може бути багато прихованої агресії, що поєднує в собі придушену агресію одиниці та непряму агресію двійки. це може призводити до фізичних проблем, нав'язливих звичок або нервових зривів через суперечності в їхньому внутрішньому світі.


Перехід одиниць до інших еннеа

е1 → е4 (при стресі)

починаючи з рівня 4 при підвищеному стресі та тривозі одиниці починають проявляти риси середніх або нездорових четвірок. е1, які зазвичай є дуже строгими та самоконтрольованими, відчувають приховане бажання звільнитися від тягаря своїх обов'язків. вони можуть почати фантазувати про інше життя, шукаючи краси та естетичного задоволення як втечі від тиску своєї роботи; можуть розвинути "естетичний елітизм" і захоплюватися романтичними мріями про недосяжних людей, хоча їхнє суперего швидко атакує такі бажання.

на п'ятому рівні одиниці починають втомлюватися від постійного тиску досягати своїх ідеалів і стають настроєвими та емоційними. вони можуть відчувати меланхолію і відчуття, що ніхто не розуміє, як важко вони працюють. це може призвести до більш емоційно реактивної поведінки та сумнівів у собі. у цій фазі вони можуть стати більш самозаглибленими, що може спричинити соціальні незручності.

на шостому рівні, під сильним тиском, одиниці можуть почати дозволяти собі порушувати власні правила, шукаючи способи втечі від жорстокого суперего. це може включати вживання алкоголю, непристойні дії або інші форми втечі, які суперечать їхнім ідеалам. їхня боротьба з внутрішнім тиском призводить до пошуку крайніх задоволень.

на сьомому рівні, коли одиниці вже не можуть підтримувати свою жорстку нетерпимість і гнів, вони впадають у депресію, яка може бути важкою та тривалою. деякі одиниці, які виросли в дисфункціональних сім'ях, можуть помилково вважати себе четвірками через постійний стрес і депресію.

на дев'ятому рівні глибоко невротичні одиниці повністю втрачають контроль. вони можуть бути охоплені жахом від своїх власних дій і ставлень, усвідомлюючи, що вчинили багато зла; можуть відчувати глибоке відчуття провини, самоненависті і емоційного болю, що призводить до серйозних розладів або навіть самогубства.

е1 → е7 (зростання)

як ми вже знаємо, одиниці надмірно контролюють свої почуття та імпульси,суть переходу до сімки полягає в тому, що ці одиниці розслабляються і вчаться насолоджуватися життям. вони починають довіряти собі та реальності, стаючи більш життєствердними, а не контрольованими та обмеженими; відкривають для себе, що життя не завжди є похмурим і серйозним: щастя є законною відповіддю на існування. можна отримувати задоволення, не занурюючись у безодню чуттєвості; люди можуть радувати себе та виконувати свої бажання, не стаючи безвідповідальними чи егоїстичними.

ці одиниці більше не відчувають необхідності робити все ідеальним. таким чином, вони переходять від обов'язку до ентузіазму, від обмежень до свободи дій. вони стають більш розслабленими і продуктивними, здатними спонтанно висловлювати свої почуття, стають більш відкритими до світу, більш грайливими і набагато щасливішими.

вони відчувають, що великий тягар — тягар непотрібної досконалості — знято з їхніх плечей, усвідомлюють, що можуть насолоджуватися класним у житті, не відчуваючи постійного обов'язку покращувати його, особливо в тих сферах, де досконалість не є важливою. речі не повинні бути ідеальними, щоб бути класними. вони розуміють, що багато чого в житті вже є дуже класним, навіть чудовим. ці одиниці захоплюються природою, красою мистецтва або надзвичайними досягненнями інших, які, як і вони, недосконалі, але змогли зробити цінний внесок.

більше того, вони відкривають, що часто можуть бути гнучкими, не компрометуючи справжні цінності. старе прислів'я "Добре не є ворогом кращого" набуває значення. вони перестають проповідувати абстракції та починають переживати життя таким, яким воно є. ці одиниці сходять з Олімпу, щоб приєднатися до людства.


Рекомендації для особистісного зростання

౨ৎ Навчіться розслаблятися. виділіть час для себе, не відчуваючи, що все залежить від вас або що, якщо ви не зробите щось, це призведе до хаосу і катастрофи. пам'ятайте, що спасіння світу не залежить тільки від вас, навіть якщо вам іноді так здається.

౨ৎ Будьте терплячими до інших. ви можете багато чому навчити інших і, ймовірно, є хорошим учителем. але не очікуйте, що інші зміняться відразу. що є очевидним для вас, може бути не таким очевидним для них, особливо якщо вони не звикли бути такими ж самодисциплінованими і об'єктивними щодо себе, як ви. навіть якщо інші не змінюються одразу, ваші слова і приклад можуть мати вплив на них у майбутньому.

౨ৎ Заспокойте свій гнів.  ви можете легко роздратуватися через помилки інших. однак ваше роздратування не допоможе їм побачити інший спосіб життя. також будьте обережні з постійною критикою себе за власні "недоліки". вона може зробити вас напруженим, нервовим і сумнівним у собі. навчіться розпізнавати “атаки” свого суперего і як вони підривають вас, а не допомагають.

౨ৎ Знайомтеся зі своїми почуттями. важливо розвивати контакт зі своїми емоціями, особливо з несвідомими імпульсами. ви можете відчувати дискомфорт від своїх емоцій і сексуальних чи агресивних імпульсів. ведення щоденника або участь у груповій терапії може допомогти вам розвинути свої емоції і зрозуміти, що інші не будуть вас засуджувати за людські потреби і обмеження.

౨ৎ Контролюйте своє самоправедне обурення. ваш гнів часто виникає через відмову інших робити правильні речі, як ви їх визначили. спробуйте побачити, що ваш гнів відштовхує людей, і вони не можуть почути багато з того, що ви маєте сказати. крім того, ваш пригнічений гнів може спричинити проблеми зі здоров'ям, такі як виразка або високий кров'яний тиск, і є передвісником ще гірших наслідків.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
облівіон
облівіон@oblivion

11Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 30 липня

Вам також сподобається

  • Типологія особистості: MOTIVES

    Теорія особистості MOTIVES - це вдосконалений гібрид попередніх уявлень про особистість (Велика п'ятірка, Юнг, Фройд), який стверджує, що весь спектр особистості можна пояснити сімома незалежними, змінними та емпірично доведеними мотивами/стратегіями особистості.

    Теми цього довгочиту:

    Типології
  • П’ять темпераментів

    Теорія п'яти темпераментів - відносно нова теорія психометрії, яка розширює "Чотири темпераменти", запропоновані в стародавній медичній теорії.

    Теми цього довгочиту:

    Типології
  • ЕНЕАҐРАМА | ВСТУП

    Ознайомлення із поняттям Енеаґрами, як типології особистості

    Теми цього довгочиту:

    Енеаґрама

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Типологія особистості: MOTIVES

    Теорія особистості MOTIVES - це вдосконалений гібрид попередніх уявлень про особистість (Велика п'ятірка, Юнг, Фройд), який стверджує, що весь спектр особистості можна пояснити сімома незалежними, змінними та емпірично доведеними мотивами/стратегіями особистості.

    Теми цього довгочиту:

    Типології
  • П’ять темпераментів

    Теорія п'яти темпераментів - відносно нова теорія психометрії, яка розширює "Чотири темпераменти", запропоновані в стародавній медичній теорії.

    Теми цього довгочиту:

    Типології
  • ЕНЕАҐРАМА | ВСТУП

    Ознайомлення із поняттям Енеаґрами, як типології особистості

    Теми цього довгочиту:

    Енеаґрама