Есмінець HMS Diamond готується до повернення в Червоне море

HMS Diamond у причалів “Скали”

Відпливши з Портсмута 17 листопада і протягом виконання двох місячної інтенсивної операції подолавши понад 20 000 миль, 10 лютого Даймонд повернувся до Гібралтару. Не дивно, що у HMS Diamond з'явилися деякі технічні проблеми, які вимагали уваги водолазів та інженерів. Корабель має певну історію значних технічних дефектів, але останнім часом він показував хороші результати.

HMS Diamond повертається в Гібралтар, помітні сліди захоплення пу від бойови стрільб Sea Viper

Персонал в Гібралтарі звик до підтримки кораблів Королівського Флоту на шляху до і з операційних театрів, і "Скала" знову доводить свою цінність як передова база для британських військово-морських сил. Крім того, Гібралтар знаходиться всього за кілька годин польоту літаком від Великої Британії, що полегшує постачання допоміжного персоналу і потенційно дозволяє деяким членам корабельної команди мати коротку перерву на батьківщині.

“Бойові” відмітки HMS Diamond

Ракети вертикального базування можна завантажувати лише в порту за допомогою кранів і кваліфікованого персоналу. Попри зусилля кількох флотів, спрямовані на пошук рішень, поки що не існує життєздатного варіанту перезарядження блоків VLS в морі. Інформація про те, чи розгортався HMS Diamond з повністю спорядженими пусковими установками Silver A50 (48 x Aster 15/30s), засекречена, але майже напевно він не повернувся до Гібралтару повністю без ракет. З тієї обмеженої інформації, що є в наявності, принаймні один безпілотник був збитий з гармати, отже, було випущено максимум 8 ракет. Вважається, що це перший випадок, коли Sea Viper були завантаженні на Type 45, перебуваючи не на території метрополії.

Процес перезарядження ракет Aster 15/30

HMS Richmond був розгорнутий для надання допомоги HMS Diamond, він вийшов з Гібралтару 10 січня і попрямував до затоки Суда, острів Крит, нібито для проведення калібрування зброї та датчиків на об'єкті FORACS. Це звичайна процедура для військових кораблів, які готуються до розгортання на схід від Суеца. Він пройшов через канал 1 лютого і розпочав патрулювання, продовживши роботу там, де зупинився HMS Diamond в рамках операції Prosperity Guardian. Хоча зенітно-ракетний комплекс Sea ceptor що стоїть на HMS Richmond, в першу чергу розроблявся для протиповітряної оборони ближнього-середнього радіуса, та не має можливостей протиповітряної оборони великої дальності, як у ЗРК Sea Viper що стоїть на Type 45, вона добре підходить для захисту торговельних суден, що стоять поблизу, а також є набагато дешевшою ракетою, ніж Aster 15/30. Повідомлень про успіхи HMS Richmond було небагато, але, схоже, він ще не застосовував зброю, а в середині лютого відвідав Салалу, Оман.

HMS Richmond прибув до Червоного моря

HMS Diamond незабаром відпливе, щоб відновити операції в Червоному морі, оскільки робота ще не завершена. Хоча кількість нападів хуситів на торговельні судна значно зменшилась після їх піка наприкінці грудня, їм все ще вдається час від часу завдавати ударів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
British Armed Forces
British Armed Forces@BritishArmedForces

193Прочитань
3Автори
10Читачі
На Друкарні з 12 вересня

Більше від автора

  • Операції "Чорний олень" - Operation Black Buck

    Рейдові операції “Black Buck” (Чорний олень) охоплювали серію з п'яти атак на Фолклендські острови бомбардувальниками RAF Avro Vulcan B2 з 44-ї ескадрильї, організованих з аеродрому на острові Вознесіння.

    Теми цього довгочиту:

    Black Buck
  • Білий прапор та “Юніон Джек” майорять над Південною Джорджією

    Провівши підготовку до повернення Південної Джорджії, Королівський Флот планував її провести найближчим часом, але в їх плани втрутився аргентинський підводний човен ARA Santa Fe...

    Теми цього довгочиту:

    Фолклендський Конфлікт
  • Двох годинна битва за Грютвікен

    Поки на Фолклендських островах та Буенос-Айресі святкували свою перемогу, на острові Південна Джорджія розвернулась своя невелика, але славна битва.

    Теми цього довгочиту:

    Фолклендська Війна

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається