Ґеї, лесбійки та бісексуали

Хто це? Пояснюємо в цьому довгочиті.

Ґеї

Це гомосексуальні чоловіки. Коли чоловік кохає чоловіка або нонвумен кохає нонвумен. В англійській мові слово «ґей» може також асоціюватися з квірами, або з гомосексуалами як з чоловіками так і з жінками. Дуже довго ґеїв усі ненавидили в суспільстві, наприклад, в СРСР(кв: рашка) їх переслідували, а потім могли покарати відправленням в табір або в тюрьму. Та і зараз, ситуація в багатьох країнах не стала кращою (Також, на сьогодні ґеї терплять більше ненависті від суспільства, ніж лесбійки, бо жінок-сексуалізують, а чоловікам говорять шо це дуже бридко).

Прапор ґеїв.

Лесбійки

Це гомосексуальні жінки, жінка кохає жінку, або нонмен кохає нонмен. Термінологія «Лесбійство» походить від назви грецького острову Лесбос, на якому проживала поетка Сапфо, яка писала про кохання між жінками, і від неї пішов термін «Сапфік». Нажаль існує таке явище як «Лесбійське стирання» це тенденція на фальсифікацію світової історії стираючи всі згадки жіночої гомосексуальності, тому, швидше за все ми ніколи не дізнаємося про відомих жінок-лесбійок в історії, а ось ґеї не зазнали такої ж участі в такому ж масштабі, тому згадок про ґеїв в історії значно більше, ніж про лесбійок. На даний момент гомосексуальні жінки все ще відстоюють свої права та свою значимість, і в багатьох країнах світу в них вдається отримати права на опікунство, шлюб, тощо.

Прапор лесбійок.

Бісексуали

В абревіатурі ЛГБТКІА+ буква Б означає бісексуалів. Це люди які відчувають сексуальний або романтичний потяг до більше ніж однієї ґендерної ідентичності. Не слід плутати їх з пансексуалами, тому що в бісексуалів є вподобання стосовно ґендеру. Бісексуали не є геями/лесбійками чи гетеро, вони є серединою. У більшості бісексуальних людей при обранні партнера/партнерки головну роль відіграють особисті та фізичні особливості, не пов‘язані з статтю або гендером, а також стиль спілкування. Також, бісексуалів часто називають суперсексуалами, адже їм доступні стосунки з людьми любого ґендеру. Тому вони найкраще знають різницю між такими стосунками.

Прапор бісексуалів.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
квіри п'ють чай
квіри п'ють чай@queersdrinktea

3.9KПрочитань
3Автори
51Читачі
На Друкарні з 11 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (20)

Япііі

Вам також сподобається