Головний біль. Основні засади. Відео

Головний біль є однією з найбільш частих причин зверненнь пацієнтів до лікаря. Не існує чарівної пігулки, яка рятує від усіх видів головного болю.

Головний біль, звичайно, є симптомом, а не діагнозом.

Я наведу можливі причини головного болю. Деякі з цих причин заслуговують на особливу згадку. Навмисно не стану називати, з якою частотою яка причина зустрічається. Неодноразово підкреслював своїм колегам та учням власну думку про те, що статистика може виявитися ворогом лікаря. Існує небезпека пропустити причину, яка в літературі зустрічається нечасто, а інколи — навіть не згадується. Наголошу, що лікувальна тактика неодмінно залежатиме від причини. Пропоную Вашій увазі свій ролік. Приємного перегляду!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UADoct
UADoct@UADoct

Лікар-невролог, остеопат

31Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 15 березня

Більше від автора

  • Про коректність запитів пацієнта, або чи повинний лікар йти на поводі у хворого

    Трапляється (й досить нерідко), коли пацієнт звертається до лікаря з готовим діагнозом та планом лікування: що саме, на його думку, лікар має зробити.

    Теми цього довгочиту:

    Невролог
  • Лікування інсульту не за протоколом. Клінічний випадок

    Пацієнтка, 86 років, усе життя пропрацювала вчителькою української літератури. В 2003 році перенесла ішемічний інсульт. Лікування у стаціонарі було вчасним, відновлення — практично повним. Від артеріальної гіпертензії для постійного прийому призначений Престаріум по 5 мг на добу.

    Теми цього довгочиту:

    Гіпертензія
  • Онлайн-консультації невролога для вихідців з України

    Пропоную вам консультативну неврологічну допомогу для дорослих, дітей та немовлят. Допомога включає збір та аналіз Ваших скарг, пройденого Вами обстеження, встановленого діагнозу, отриманого лікування та його ефективності. Після цього ми…

    Теми цього довгочиту:

    Невролог

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається