Історія про користь рефлексії у боротьбі з синдромом самозванця

Ця історія допоможе усім поточним джунам, мідлам та навіть сіньйорам, що дуже переживають про те, як шукати роботу та чи дійсно вони мають поточні скіли (та варті своєї ЗП чи посади).

Історія

Не так давно я почав менторити одного автомейшен інженера. Він вже більш ніж шість років в IT та працював в декількох компаніях. Зараз він закінчує роботу на поточному проєкті та починає пошук нового місця роботи (в Європі або в Україні).

На першій сессії із ним, коли я попросив описати його цілі та мотивацію в менторингу, я почув наступні речі:

“Я не почуваюся сіньйором (хоча маю такий тайтл).” “Я не відчуваю, що маю достатні скіли та знання.” “Уся робота, що я виконую - не унікальна. Таку роботу виконують усі. Тут нічого нового та цікавого. Нічого розповісти навіть”.

Тобто найперше, що ми тут бачимо - це може бути один з проявів синдрому самозванця.

Що ми зробили

По-перше ми почали з аналізу його CV. Резюме хоча й містило актуальні місця роботи, але складалося просто зі списку робіт разом із скопійованими типовими задачами на кожній з них:

  • тестував тести

  • писав автотести

  • працював з Дженкінсом

  • фіксив тести

Подивившись на резюме, ми почали детально розмовляти про кожне місце роботи. Особливо ми звертали увагу на те, що було зроблено на кожній роботі. Що було змінено чи покращено. Або можливо, якась активність чи підхід не був успішним.

Після детального розгляду місць роботи, ми дійшли висновку, що цей інженер зробив дуже багато крутих речей (про які він навіть не задумувався до цього):

  • на одному місці роботи він з нуля довів покриття UI та API тестами до 85% - 90%;

  • на іншому місці за допомогою автотестів йому вдалося прискорити час на регрессію з чотирьох днів до двух годин (з тим же самим покриттям);

  • ще на іншому місці він зробив аналіз поточного автомейшн солюшену на Cypress, порівняв з Playwright, запропонував план переходу (та бенефіти від цього - в тому числі грошові) та ще й був драйвером цієї автоматизації;

  • крім того, він розбирався та інтегрував різні інструменти для accessibility тестування у CICD пайплайн;

  • він навіть успішно шукав баги у сторонньому софті - кодеках для відео;

  • ще багато крутих речей

Наступним кроком, він переписав своє CV. При цьому, він зробив акцент саме на змінах, що впливають на процеси та бізнес. (Та позбавився копі-пасти у визначеннях).

До того ж - як ще один результат нашого огляду досвіду - він підготував набір кейсів (за методологією STAR), які зможе розповісти на наступних інтерв’ю - в залежності від контексту та компанії.

Все це допомогло побачити наскільки цікавим та унікальним є саме його досвід. Думаю, що на сьогодні його віра у свої навички зросла.

Висновки

  • шукайте зворотнього зв’язку від надійних людей (думку яких ви цінуєте) та аналізуйте роботу, яку ви виконуєте кожного дня. Я впевнений, що кожна людина робить крути речі на роботі.

  • у будь-яких покращеннях (тестування, інструментів, процесів) думайте про вплив, який вони мають на саме бізнес. Чим більше вплив - тим більший пріорітет такі задачі повинні мати.

  • рефлексуйте про те, чого ви навчались за тиждень або навіть за день. Так з часом, у вас буде великий лист цікавих речей, які ви знаєте та вмієте (чи хоча б раз використовували на роботі).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Test Engineering Notes
Test Engineering Notes@TestEngineering

Про складні речі в тестуванні

1.2KПрочитань
4Автори
14Читачі
На Друкарні з 27 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Чудовий текст! Це дійсно дуже важлива тема та, в деяких випадках, складне для усвідомлення та вирішення завдання для свого професіонального росту. Дякую, що поділилися цим кейсом 😌

Вам також сподобається