Хто і навіщо робить BLUM?


Мета цього матеріалу не захейтити проект чи розкрити якийсь «секрет Полішинеля». Повна інформація про проект може вплинути на рішення чи заходити вам до нього. Для цього тут і зібрано всю інформацію доступну на момент написання.

Зараз багато пишуть про BLUM сором'язливо не вказуючи імена засновників проекту, просто відзначаючи, що вони топ менеджери Binance по країнах СНД (читайте росії та азіатських країн колишнього СРСР). Кофаундери проекту - Володимир Смеркіс, Гліб Костарєв, Володимир Масляков, Ігор Лугачевський і всі вони росіяни. Загалом у команді на даний момент працює близько 15 осіб. Binance вони залишили тому, що він припинив працювати з країнами, які потрапили під санкції.

Суть ідеї створення крипто біржі в телеграм полягає у наданні можливості торгувати на біржі громадянам країн, які не можуть працювати з біржами на кшталт Binance. Звичайно, торгувати там зможуть люди з усього світу, але початковий поштовх ідеї був саме в цьому.

Основна концепція BLUM.

Зараз створюється величезна кількість додатків і багато хто з них випускає свої токени. Для того, щоб усі ці криптовалюти існували у світі користувачам потрібно мати можливість їх купувати і продавати.

І тому є кілька основних способів. Це централізовані біржі (CEX), такі як Binance, OKX, ByBit і т.д. де користувачі проходять верифікацію KYC (підтвердження особи користувача з наданням паспорта). Там кошти користувачів зберігаються на рахунках біржі, як у банку.
І децентралізовані біржі (DEX), наприклад Uniswap, Curve Finance, PancakeSwap, які не вимагають верифікації і найчастіше у них немає доступу до рахунків користувачів.

Всі ці біржі існують на різних блокчейнах (одному або кількох) та платформах і це позбавляє користувачів можливості обмінювати криптовалюти в одному місці.

Загалом все це дуже громіздко і заплутано для великої кількості звичайних людей. Розбиратися у всіх біржах, термінах, шукати де що на що можна обміняти і т.д. З метою спрощення цієї ситуації та залучення більшої кількості людей у ​​криптовалюти і задуманий BLUM. Для того, щоб користувачі могли купити або продати величезну кількість монет швидко та зручно в одному місці.

Як працюватиме BLUM.

BLUM напряму не працюватиме з фіатними валютами, ці функції виконуватимуть сторонні підрядники. Також BLUM не зберігатимемо кошти користувачів і не матиме до них доступу. BLUM не планує верифікацію KYC. Швидше за все, біржа не працюватиме в тих країнах, де її спробують регулювати, таких як США. Основна аудиторія для якої розробляється біржа так звані країни глобального півдня.

Що відбувається з BLUM зараз.

На даний момент самої біржі ще немає і проект пішов шляхом формування спільноти, щоб на момент запуску біржі в неї вже була сформована аудиторія. Зараз BLUM це міні-додаток в телеграм де користувачі можуть фармити блум поінти. Згодом можуть з'явитися і сторонні проекти, і можна буде фармити поінти чи токени цих проектів.

Сам BLUM зараз нічого не обіцяє з приводу того, як і на що будуть обміняні їх блум поінти. Схема така ж як було з ноткоїном – можливо нічого. Все інше, що пишуть у мережі – це просто припущення спільноти.

Проект знаходиться на стадії бета і має обмеження щодо входу до нього лише за реферальними посиланнями або через лист очікування. Спочатку така система була задіяна, щоб стримати лавинний приплив користувачів і налагодити додаток. Але зрештою це спрацювало як маркетингова стратегія, всім хочеться потрапити туди, де закрито.

Зараз команда впроваджує у додаток механізми, які боротимуться у промисловими фермами ботів і мають намір тримати свою спільноту вільними від них.

Що і як буде з проектом далі – покаже час.

На чергуванні
редактор спільноти Ukraine On Duty

https://t.me/UkraineOnDuty

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ukraine On Duty
Ukraine On Duty@UkraineOnDuty

Слідкуємо за крипто проектами

29.5KПрочитань
0Автори
21Читачі
На Друкарні з 25 травня

Більше від автора

  • Лістингів не буде?

    Або чому буксують крипто проекти в телеграм

    Теми цього довгочиту:

    Тапалка
  • Blum повернув не туди?

    Або як українцям рекламують росіян.

    Теми цього довгочиту:

    Blum
  • Catizen. Spin & scam

    Експеримент із новою механікою spin у грі Catizen.

    Теми цього довгочиту:

    Catizen

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається