Колекційна Монета 5 грн. - Воєнна розвідка України - найкраща інвестиція📈

Монета 5 грн. - Воєнна розвідка України

7 вересня Україна святкує День Воєнної розвідки, це свято було започатковане уже під час повномасштабного вторгнення в 2022 році. І до першої річниці Дня Воєнної розвідки України, Національний Банк випустив колекційну монету присвячену Воєнній розвідці України.

Ця монета без тамподруку (не кольорова), має достатньо стандартний дизайн, який повторює емблему Головного управління розвідки та старе лого Воєнної розвідки.

Монета Воєнна розвідка України - інфографіка позначень

Інвестиційна привабливість монети Воєнна розвідка України

Стартова ціна на монету у банку була 98 грн.

На аукціонах ціна на цю монету відразу стартувала від 400 грн., що достатньо високо. Ну а зараз, за 2 тижні - ціна дійшла до 700 грн. Тобто в 7 раз перевищила стартову ціну.

Скріншот ціни на монету Воєнна розвідка України станом на 21.9.23

І така ціна на монету, не зважаючи на те, що у монети достатньо великий тираж у 75 000. Стандарні тиражі українських колеційних монет від 30 000 до 50 000 на особливо популярні монети.

Чому так сильно взлетіла ціна? Перше, це звичайно тематика, ні для кого не секрет, як в Україні люблять Воєнну розвідку, та всю ту бавовну яку вони роблять. До того ж тут іще старий логотип із совою, яка проштрикує мечем рФ. Но новому лого сова уже просто з мечем, без натяків на рФ.

Нове лого Воєнної розвідки України

Друге чому така велика ціна, були чутки, що багато монет із тиражу роздадуть воєнним розвідникам. Але яка це частина тиражу, і чи це дійсно так — невідомо.

Наскільки ще може вирости ще ціна? Тут два варіанта, або ціна відкатиться до 500 грн. (мій прогноз - менше ніж 500 грн ціна не буде), або піде вгору десь до 800 - 900 грн. Таку ціну прогнозую відштовхуючись від двох схожих монет:

800 грн. зараз коштує монета 2021 року “Національна академія внутрішніх справ“ - із загальним тиражем 30 000, і де велику частину тиражу роздали службівцям, і тому ціна на цю звичайну монету без бекграунду взлетіла до 800 грн.
Монета Національна академія внутрішніх справ
900 - 950 грн. коштує монета “30 років Незалежності“ - із тамподруком (кольорова). Тираж у неї 50 000, і ця монета взяла гран-прі у світовому конкурсі найкращої монети року COTY. Тобто тут і бекграунд, і краса, бо ця монета дійсно дуже гарна.
Монета 30 років Незалежності

Отже як інвестиція це чудова монета, якщо ви купите її по банківській ціні 98 грн. Вона як раз почала з’являтись у банках, нагадаю, що НБУ продає монети через ПриватБанк, ТАСС, та УкрГаз Банк. Можете відвідати відділення у вашому місті, та спробувати купити дану монету, якщо вона в них ще є.

Також застереження щодо “підробок”. Ще до виходу офіційної монети присвяченої Воєнній розвідці України, в інтернеті вже продавали жетони, та сувенірні монети. Зазвичай ці “монети” кольорові, і коштують набагато дешевше, хоча дизайн у них багато в чому схожий:

Свенірні монети та жетони - Воєнна розвідка України

Основні характеристики монети Воєнна розвідка України

Номінал: 5 грн

Дата введення в обіг: 05.09.2023

Матеріал: нейзильбер

Художник: Дизайн - Балута Тетяна

Скульптор: Дем`яненко Володимир

Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 75000/50000

Маса, г: 16.54

Діаметр, мм: 35

Категорія якості карбування: спеціальний анциркулейтед

Гурт: рифлений

Присвячена воєнній розвідці України – високотехнологічній та високоінтелектуальній складовій сил безпеки і оборони України, яка надійно стоїть на захисті національних інтересів нашої держави.

На аверсі монети розміщено: у центрі на матовому тлі – емблема Головного управління розвідки Міністерства оборони України, ліворуч від неї – малий Державний Герб України; праворуч – номінал 5 та графічний символ гривні; написи: УКРАЇНА (півколом угорі), 2023/ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ РОЗВІДКИ (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч від емблеми).

Аверс монети Воєнна розвідка України

На реверсі монети розміщено: по колу написи: ВОЄННА РОЗВІДКА УКРАЇНИ та гасло воєнних розвідників латиницею SAPIENS DOMINABITUR ASTRIS (“Мудрий пануватиме над зірками”); у центрі – стилізовану композицію: на тлі поверхні земної кулі зображена сова, яка тримає меч (на його ефесі зображено малий Державний Герб України), що пронизує абриси території країни-агресора.

Реверс монети Воєнна розвідка України

Друзі, пишіть у коментарях, чи вас цікавлять українські колекційні та пам’ятні монети, і чи продовжувати цю тему?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

673Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається