Коли і за яких умов варто починати інвестувати?

Зміст

Існує стара приказка, яка говорить, що час на ринку важливіший, ніж вибір часу для ринку

Як розпізнати момент для того, щоб почати інвестувати? Можливо, ви вже готові вкласти свої гроші та розпочати отримувати пасивний дохід.

Щодня з’являються безліч нових інвестиційних пропозицій. Питанню інвестуванню присвячуються все більше статей, вебінарів і дискусій.

Чи має інвестування стати важливою складовою вашого життєвого плану? Як з’ясувати, коли саме варто розпочати інвестувати? Можливо, момент для здійснення інвестицій вже настав?

 Давайте розглянемо деякі сигнали, які свідчать, що ви вже готові прийняти рішення і почати інвестувати.

НЕОБХІДНІСТЬ СТВОРЕННЯ ЗАОЩАДЖЕНЬ НА ЕКСТРЕНІ ВИТРАТИ

Чи коли-небудь ви опинялися в фінансовій кризі? Можливо, це були несподівані витрати на медичне обслуговування чи автомобільний ремонт, або навіть втрата роботи — а у вас не було достатньо екстрених заощаджень, щоб впоратися з цим? Якщо так, ви не самотні: майже кожна четверта людина не має фінансового резерву для непередбачених обставин.

Мати фінансовий резерв на випадок непередбачуваних ситуацій – це важливо. Ідеальною ситуацією є наявність надзвичайного фонду, що покриває принаймні тримісячні витрати. Це забезпечить стабільність, яка може стати в нагоді при різних обставинах. Надзвичайний фонд дозволить вам мати запас в разі несподіваних обставин.

Такий фонд, крім іншого, дозволить уникнути необхідність витрачати гроші, призначені на досягнення довгострокових цілей (освіта дітей, відпустка, придбання житла). Як тільки ви побудуєте ефективну систему управління таким фондом, ви зможете балансувати між інвестиціями та накопиченнями, розподіляючи фінансові ресурси між обома напрямками.

Головне – дотримуватися цього, щоб відкладені гроші могли працювати на вас.

У ВАС Є МОЖЛИВІСТЬ ЩОМІСЯЦЯ ВІДКЛАДАТИ ПЕВНУ СУМУ ГРОШЕЙ

У вас достатньо заробітку, щоб відкладати певну суму грошей після оплати всіх поточних витрат місяця?

Це не повинно бути багато. Інвестиції — це починати з малого та збільшувати ці гроші з часом. Головне – дотримуватися цього, щоб вкладені гроші могли працювати на вас.

Статистика показує, що більше половини людей у ​​віці 20-25 років стикаються з факторами імпульсивних витрат і браку заощаджень.

Емпіричне правило 50/30/20 для розподілу зарплати виглядає наступним чином:

  • 50% доходу на найнеобхідніше: продукти, рахунки, орендна плату або іпотека, виплата боргу

  • 30%  – витрати на розваги і подорожі

  • 20% – особисті заощадження та інвестиційні цілі

Фінансове планування насправді більше стосується поведінки, ніж цифр. Налаштуйте свої пріоритети так, щоб економія була на першому місці, а витрати – на другому.

У ВАС Є ОДНА ЧИ ДЕКІЛЬКА ФІНАНСОВИХ ЦІЛЕЙ, ЩОБ ПОЧАТИ ІНВЕСТУВАТИ

Інвестування — це подорож, яка буде успішнішою, якщо ви знаєте, куди прямуєте. Наявність цілей дають вам напрямок і зосередженість.

Почніть із короткострокових цілей, як-от заощадження на велику відпустку чи весілля, чи навіть перший внесок на житло. Коли ви доведете собі, що можете досягти короткострокової мети, довгострокові цілі, як-от заощадження на життя в достатку в пенсіонному віці, стають доступнішими.

Важко ставити фінансові цілі, якщо ви не подумали про те, якого життя ви хочете зараз — і через п’ять, 10 чи 20 років. Зробивши це, ви можете подумати про те, як гроші допомагають вам досягти цих надій і мрій, навіть якщо ці плани зміняться.

Фінансові цілі не обов’язково фіксувати на камені. Насправді ви переглядатимете їх протягом усього життя.

ВИ ПОЧАЛИ ВИВЧАТИ ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОПОЗИЦІЇ

Інвестиційні можливості для українців різноманітні та досить непогані, попри те, що світову економіку продовжує лихоманити.

Якщо ви початківець і не знаєте як вкласти гроші, варто самостійно розібратись, куди та як інвестувати. Адже дохідність, ризики, довгостроковість можуть суттєво відрізнятись.

Серед інвестиційних інструментів, які доступні українцям, можна виділити такі:

  • Банківські депозити

  • Інвестиції в ОВДП

  • Інвестиції в нерухомість, землю

  • Інвестиції в дорогоцінні метали

  • Акції іноземних компаній

  • Інвестиції в діючий бізнес. Наприклад, проєкт «Сімейні молочні ферми».

  • Криптовалюта

  • Венчурні інвестиції

  • Інші фінансові інструменти

Неабиякий вплив на вибір інструментів є тип інвестора, до якого ви належите. Щоб дізнатись, до якого типу інвестора ви належите, пройдіть тест «ЯКИЙ ВИ ТИП ІНВЕСТОРА?».

У кожної людини є можливості збільшити навіть невелику суму без значних зусиль. Головне – знайти надійний спосіб інвестування та обдумано оцінити можливі ризики.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Молочні Інвестиції
Молочні Інвестиції@SMF_Invest

Інвестиційний проєкт

364Прочитань
5Автори
0Читачі
На Друкарні з 16 серпня

Більше від автора

  • Краудфандинг vs Краудінвестинг

    На ринку України спостерігається цікавий тренд зростання популярності різних форм залучення фінансування, не лише від інвестиційних фондів чи приватних венчурних інвесторів, але й від звичайних людей.

    Теми цього довгочиту:

    Краудінвестинг
  • Магія інвестування. Як видатні інвестори заробляють мільярди

    Видатні інвестори популярні у світі фінансів не менше ніж рок-зірки. Познайомтесь з найбільш знаменитими інвесторами, з коротким описом принципів інвестування, які використовували кожен з них.

    Теми цього довгочиту:

    Інвестиції
  • Який ти тип інвестора?

    Інвестори бувають різними.  Пройди тест, щоб дізнатись до якого типу інвестора належиш ти.

    Теми цього довгочиту:

    Інвестор

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається