Костянтин Кривопуст:”центробанк Швеції погрожує банкам посиленням законодавства про захист доступу до готівки”

Костянтин Кривопуст

Шведський регулятор Riksbank погрожує банкам перспективою посилення регулювання, яке забезпечить доступ бізнесу до касових послуг. Як зазначив центробанк в офіційному листі, необхідно гарантувати, що оператори, які за законом зобов’язані приймати готівку, надають доступ до відповідних послуг щоденно, повідомляє експерт в області міжнародного фінансовго права Костянтин Кривопуст.

Банки Швеції, яка відома як перше в світі майже безготівкове суспільство, практично припинили надання готівкових послуг підприємствам. Натомість такі послуги наразі пропонуються майже виключно компанією Loomis AB, яка займається перевезенням готівки, і при цьому повністю на комерційній основі. На думку регулятора, банки повинні взяти на себе відповідальність за забезпечення доступу до коштів, особливо у разі збою цифрових платіжних систем.

Банки вирішили виконати регуляторні вимоги, встановивши депозитні машини з лімітами, які є занадто низькими для багатьох підприємств, каже центральний банк. Riksbank зазначає, що все більше і більше банків закривають свої касові сервіси, тож вважає доцільним посилення законодавчих вимог.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається