Костянтин Кривопуст: “Канада скасувала розробку роздрібної CBDC після кількох років досліджень”

Костянтин Кривопуст

Банк Канади заявив, що припиняє свою роботу над роздрібною цифровою валютою центрального банку. Як повідомляє Finextra, можливість запуску CBDC у Канаді досліджували кілька років.

Фахівці Банку Канади працювали з комерційними кредиторами країни для створення CBDC на основі технології розподіленого реєстру (DLT) і вивчення наслідків для фінансової системи. Нещодавно доцільність CBDC у вирішенні незадоволених платіжних потреб у безготівковому середовищі була поставлена під сумнів у дискусійному документі Банку.

Наразі йдеться про згортання роботи та зміщення фокуса на дослідження платіжної системи. Представники Банку наголосили, що це не є остаточним рішенням: “Сукупність знань, накопичених за останні роки, буде неоціненною, якщо в якийсь момент у майбутньому канадці через своїх обраних представників вирішать, що вони хочуть або потребують цифрового канадського долара”.

Раніше у вересні стало відомо, що 98% центробанків у світі працюють над власними CBDC. Причому майже половина суттєво просунулися у своїх дослідженнях, а піонери, такі як Китай, Багамські Острови та Нігерія, відмічають зростання використання.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається