Топ-10 лучших 3D-ручек с горячей печатью – Рейтинг 2023 года

3D-ручки повільно, але чітко стають популярнішими. З їхньою допомогою вже багато рядових користувачів навчилися створювати цікаві об’ємні вироби не тільки для саморозвитку, а й під продаж. Не дивно, що асортимент таких рішень збільшується, як і створюються нові матеріали у плані розхідників, включаючи фотополімери. У нашому рейтингу найкращих 3D ручок 2024 року представлені моделі для різних потреб. Важливо враховувати, з якими матеріалами може працювати той чи інший девайс.

Багато користувачів перших 3Д ручок не знали, що для їх роботи можна використовувати ABS та PLA. При цьому перший варіант плавиться за 180 градусів, а другий за 215, як мінімум. Деякі дешеві пристрої не досягають необхідної температури для PLA, що призводить до додаткових витрат в рамках експлуатації.

Крім того, необхідно знати, що сьогодні існує два види 3Д-ручок:

  1. Гарячі 3D ручки – у таких пристроях пластик подається через сопло під впливом високої температури. Таких виробів більше у продажу, витратні матеріали дешевші, та їх більше;

  2. Холодні 3D ручки – не надто популярні вироби, тому що працюють виключно на базі фотополімерів, які застигають лише під впливом УФ-променів, але ймовірність отримання опіків відсутня.

Ми розглядаємо найпопулярніші 3Д-ручки – тобто з гарячою печаткою.

Топ-7 кращих 3D ручок 2024 року

Відразу відзначимо, що недорогі 3Д-ручки, як показує практика, працюють переважно з одним матеріалом, що нагріває, і це PCL-пластик, який коштує дорожче. Ми постаралися знайти моделі, які мають більш високе нагрівання і для ABS-пластику. Винятком є девайс від Polaroid, тому що гаджети компанії працюють на основі харчової пасти, але стрижні тішать економічністю.

Bambi 168-E

Лучшие 3D ручки

Розглядаючи недорогі та хороші 3Д ручки складно проігнорувати лінійку Bambi 168-E, яка має оптимальні технічні характеристики для творчості. Для вагомих обсягів робіт, звісно, не ідеальний вибір. Незважаючи на низьку вартість, цей гаджет має компактний рідкокристалічний екран, на якому виводиться інформація про температуру і стан приладу. Цього цілком вистачає для зручної експлуатації. До основних переваг необхідно віднести підтримку і ABS-, і PLA-пластика. Відповідно, можна регулювати температуру та швидкість роботи винаходу. Додатковий захист гарантує автоматичне вимкнення – пристрій переходить у режим очікування, якщо деякий час не експлуатується. Корпус має зменшену вагу – в районі 60-65 грамів.

Ціни на Motorola Moto G24

Плюси:

  • безперервна подача пластику;

  • невелика вага;

  • автоматичне вимкнення;

  • регулювання швидкості;

  • керування температурою.

Мінуси:

  • не найвідоміший бренд.

Dewang D12

Лучшие 3D ручки

Ще одна хороша бюджетна 3D ручка від компанії Dewang, що дозволяє швидко створювати яскраві малюнки від тварин до персонажів. Девайс радує високим рівнем зручності та невеликою вагою, і експлуатується багатьма дітьми під чуйним контролем їхніх батьків. Прилад запускається окремою кнопкою «Touch». Живлення здійснюється за допомогою AC/DC адаптера, можна заряджати від повербанку. Для друку використовуються різні види пластику, включаючи ABS, а також PCL з діаметром стрижня 1,75 мм. Важить виріб не більше 50 грамів, але діаметр сопла становить лише 1 міліметр, тому створити об’ємну іграшку важкувато. Приваблює, що на нагрівання потрібно близько 5 метрів.

Ціни на Motorola Moto G24

Плюси:

  • невелика вага;

  • зручний гаджет;

  • швидко заряджається;

  • підходить різний пластик.

Мінуси:

  • діаметр сопла.

Myriwell RP100B

Лучшие 3D ручки

Не знаєте яку вибрати 3D-ручку середньо-початкового рівня? Тоді пропонуємо звернути увагу на лінійку Myriwell RP100B, яка підходить для експлуатації ABS та PLA. До переваг цієї серії необхідно віднести велике сопло 0,7 міліметрів, тому можна створювати досить великі іграшки. Сам прилад важить менше 50 г, тому його легко тримати в руці навіть дитині. Контроль температури здійснюється за рахунок екрана, на якому відображаються відомості щодо нагріву, режиму та регулювань швидкості. Останнє здійснюється за допомогою перемикача на корпусі. Живлення цього виробу здійснюється від мережі, а не від акумулятора.

Ціни на Motorola Moto G24

Плюси:

  • велике сопло;

  • невелика вага;

  • є дисплей;

  • економічність.

Мінуси:

  • не знайдено.

3Doodler Start Plus

Топ-10 лучших 3D-ручек с горячей печатью – Рейтинг 2023 года

Рейтинг 3D ручок поповнює лінійка 3Doodler Start Plus, розрахована на креативних дітей та розвитку їх творчих задатків. Параметрів цілком вистачає для будь-яких фантазій. При цьому прилад має високий рівень безпеки. Шкідливих смол та клею у стрижні, необхідні для роботи, не виявлено. Необхідно також відзначити якісний стрижень-головку, яку можна очищати від рештки екологічного пластику. У преміальній версії було збільшено кількість стрижнів у наборі. Крім того, комплектація включає USB-шнур. Час автономної роботи може варіюватися в діапазоні від 45 до 60 хвилин.

Ціни на Motorola Moto G24

Плюси:

  • дуже зручний прилад;

  • швидка зарядка;

  • багато стрижнів у комплекті (72 штуки);

  • міцний виріб;

  • невелика вага.

Мінуси:

  • для дітей віком від 8 років;

  • тільки фірмові стрижні.

2E SL 900

Топ-10 лучших 3D-ручек с горячей печатью – Рейтинг 2023 года

Якщо Вас цікавить професійний інструмент, тоді варто звернути увагу на серію 2E SL 900. Оновлений девайс підходить для робіт будь-яких масштабів, хоча і коштує значно дешевше за аналоги. Для створення виробів можна використовувати пластик PCL (1,75±0,02 міліметрів). Температура може становити +60 градусів, що вважається вкрай низьким показником. Важливо, що доступні два режими або швидкість роботи. За коментарями (їх знайшли небагато), ручка має непогану автономність, що з використанням батареї, ємність якої досягає 500 мАг.

Ціни на Motorola Moto G24

Плюси:

  • доступна вартість;

  • зручна ручка;

  • для об’ємних робіт;

  • якість збірки.

Мінуси:

  • трохи відгуків.

Polaroid PLAY+

Лучшие 3D ручки

Екс-лідером у сегменті напівпрофесійних 3Д-ручок, на наш погляд, є модель Polaroid PLAY+, яка працює лише на базі PLA-ниток. Власне, цим і аргументовано позицію продукту в нашій добірці. На такі витратні матеріали доведеться витрачати більше коштів, і не завжди вдається знайти у продажу за вигідним цінником. Проте інструмент дійсно заслуговує на увагу хоча б з тієї причини, що його виробництвом займається один з лідерів ринку – компанія Polaroid. Зазначимо, що пристрій підтримує 3 швидкості друку, а діаметр нитки становить 1,75 міліметрів. Заряджання здійснюється за допомогою USB-шнура з постійним струмом 2А. Приваблює і те що, що розробники подбали про наявність спеціального настільного власника для тривалих сеансів.

Ціни на Motorola Moto G24

Плюси:

  • фірма Polaroid;

  • заряджання від USB 1,5 метра;

  • настільний власник;

  • продумана конструкція;

  • добре сопло.

Мінуси:

  • один тип пластику.

Myriwell RP100C

Лучшие 3D ручки

Найкраща 3D-ручка з гарячим друком – це лінійка Myriwell RP100C, яка виготовляється з алюмінієвого сплаву і позиціонується як професійне рішення. Девайс має невеликий розмір і вага менше 60 грамів, незважаючи на ґрунтовне виконання корпусу. До того ж, виробник подбав про використання LCD-екрана, за допомогою якого легко стежити за температурою та режимом. Зазначимо, що цей винахід підтримує кілька видів пластику, включаючи PLA, ABS і навіть PCL. Температура нагрівання контролюється в діапазоні від 60 до 235 градусів. Режими змінюються за допомогою одного дотику. Цей пристрій може працювати від розетки і повербанка, так як є USB-роз’єм. До додаткових переваг слід зарахувати роботу у двох напрямах, що не притаманно звичайних аналогів.

Ціни на Motorola Moto G24

Плюси:

  • автовідключення через 3 хвилини;

  • регулювання температури;

  • три види пластику;

  • робота у двох напрямках;

  • є LCD-екран.

Мінуси:

  • не знайдено.

Як вибрати хорошу 3Д-ручку?

На сьогоднішній день ринок таких товарів тільки розвивається, але вже виникають певні складнощі з вибором відповідного гаджета. Якщо не знаєте, як правильно вибрати 3D ручку, рекомендуємо приділити належну увагу таким параметрам як:

  1. Витратні матеріали – на ранніх етапах, мало хто думає про витрати, але це важливо. Так, наприклад, ручки компанії Polaroid, що працюють на базі PLA-ниток по 15 грамів, здатні безперервно функціонувати по 30 хвилин. Такі витратні матеріали включають набір із 20 ниток діаметром по 1,75 міліметрів. Це безперечно один з найбільш економічних і різноманітних варіантів;

  2. Охолодження – ще один важливий аспект, який прямо вказує на термін експлуатації виробу. У зв’язку з автоматичним вимкненням досягається ще й високий рівень безпеки. Для професійного та регулярного користування ця опція важлива, але не багато брендів її реалізовують;

  3. Індикатор нагрівання та дисплей – ці опції відповідають за зручність користування. На щастя, сьогодні навіть недорогі 3Д-ручки мають екран, який самостійно переходить у режим сну;

  4. Керування – найзручніші моделі мають кілька кнопок керування та позиційний перемикач для контролю швидкості роботи гаджета. Добре, якщо пристрій додатково оснащений функцією повернення пластику;

  5. Температура – як уже зазначалося, цей аспект відповідає за те, з якими матеріалами може працювати виріб, адже для різних типів пластику потрібне різне нагрівання. Якщо купуєте багатофункціональне рішення, важливо, щоб було реалізовано можливість швидкого та простого регулювання температури.

Висновки про 3D-ручки

По добірці можна зробити висновок про те, що сьогодні достатньо рішень для різних потреб: від пустощів і створення смачних виробів до професійного моделювання (хоч це і складно назвати таким на тлі можливостей 3D-принтерів) для фахівців. Якщо Ви не знаєте, яку купити 3Д ручку в Україні, визначся з інтересами та виберіть потрібний варіант:

  1. Недорога ручка з підтримкою ABS та PLA – Myriwell RP100B

  2. Найзручніша модель – Polaroid PLAY+;

  3. Професійна 3Д ручка – Myriwell RP100C;

  4. Гарна 3Д-ручка на харчовій пасті – Polaroid Candy Pen;

  5. Краща преміальна 3D-ручка – 3Doodler Create.

Список є далеко не остаточним, є багато рішень на Аліекспрес, тому підписуйтесь на наш телеграм канал, де ми розповідатимемо про них.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

7.6KПрочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається