Потрібна крута ігрова машина в яку можна грати коли нема електрохарчування? Презентую вам сімейство Nintendo DS!

Що це таке?

Nintendo DS – це консолі сьомого покоління від Nintendo. Це портативка, дуже маленька та компактна (не як свіч або стімдек). Фішкою консолі є 2 екрани, один з яких сенсорний, але не як зара на смартфонах, коли все тицяєш пальцем. Тут в комплекті іде стілус, котрим треба возити по сенсорному екранові.

Зазвичай на одному екрані сама гра, а на іншому – менюшка, мапа, або інша інфа. Але є багато ігр в яких дуже цікаво задіяні обидва екрани, та які вимагають від гравця керувати стілусом.

Це консолі з ВЕЛИЧЕЗНОЮ бібліотекою ігр та невеличкою ціною. Тож це топовий варіант для гри в дорозі чи за відсутності світла (та якщо нема грошей на 3DS).

Різновиди

Є 4 види Nintendo DS:

  • Nintendo DS – перша модель, сама галіма, зацікавить тіки колекціонерів. Важить десь 270 грамів.

  • Nintendo DS Lite – компактніша, з кращим акумом, набагато легша та з ліпшим дизайном. Важить десь 210 грамів.

Пузата оригінальна DS
Пузата оригінальна DS
  • Nintendo DSi – можна сказати що це "pro-версія". Така ж легка як DS Lite, але підтримує SD-картки та шиється, має камери, кращий акум та підтримує деякі ігри, в які неможна грати з DS і DS Lite. Також важить десь 210 грамів.

  • Nintendo DSi XL – сама топова модель, із найбільшим екраном та акумом ті всіма функціями DSi. Але зазвичай оверпрайснута. Важить 310 грамів, найважкіша!

Батарея та прошивка

Батареї на всіх NDS вистачить ТОЧНО на 5-8 годин. Якщо зменшити яскравість на мінімум та грати без саунду – то годин на 10. Багато залежить від стану консолі та її моделі, але навіть на базовій NDS 5 голин ви пограєте точно, якщо батарея не вбита зовсім. А нінтендо DSi XL може витримати і 12-15 годин!

З приводу прошивки у нас 2 варіки:

DS і DS Lite – потрібен спеціальний картридж R4. В нього вставляємо флешку та на флешку кидаємо ігри і граємо.

DSi і DSi XL – в цих консолях вже є рідний порт для флешки і вони повністю прошиваються, для них не потрібен картридж R4.

ДІСКЛЕЙМЕР: ГРАЙТЕ ЛИШЕ В ЛІЦЕНЗІЙНІ ІГРИ, ЗА ПРОШИВКИ ТА ЕМУЛЯТОРИ НІНТЕНДА ВАС ВІДСЛІДКУЄ ПО IP ТА БУДЕ КАТУВАТИ 100 РОКІВ)))

Ігри

Бібліотека – ГІГАНТСЬКА. Десь 1800 різних ігр вийшло на це покоління консолей англійською мовою. З японськими – більше 2000.

Причому сотні з цих ігр – це екзи, які ви не знайдете в стімі чи на інших консолях (шо з обличчам, соні?).

Можна стати майстром покемонів за невеликі гроші
Можна стати майстром покемонів за невеликі гроші

Від графону багато чекати не треба, це зрозуміло. Але є ігри з класним артстайлом які виглядають не гірше сучаних.

Так, майже 100% ігр на англійський мові і не мають навіть клятого русєка, тому якщо хочете грати в сюжетні ігри з діалогами і текстом – треба знати англ. Але є і купа казуальних ігр, де мова майже не потрібна, щоб грати.

Тут є сотні JRPG, є покемони, маріо та інші платформери, ритм-ігри, кастельванії, зельди, енімал кросінг, маріо карт і інші гоночки, файтинги… Грати-непереграти, на будь який смак!

Ціни

На OLX можна знайти приблизно такі середні ціни:

  • 1300-1700 грн за DS і DS Lite.

  • 1800-2100 грн за DSi.

  • від 3500 грн і вище за DSi XL.

На деякі лімітки (консолі з незвичними кольорами корпусу) ціни можуть бути в рази вище, тож враховуйте це.

Рекомендую уважно читати об'яви, бо є чимало варіантів "НА ЗАПЧАСТИНИ", "ЩОСЬ НЕПРАЦУЄ", "КАБЕЛЮ НЕМА". Якщо берете DS чи DS Lite то дуже бажано щоб в комплекті був картридж R4 (для запуску ігр з флешки), бо інакше придеться докупати окремо десь ще за 300-400 грн.

Так що брати?

Як на мене – оптимальний варік це Nintendo DSi. Вона така ж легка як і Lite, більш сучасна та з підтримкою SD-карти, та в той же час не оверпрайснута як DSi XL. Топ за свої гроші!

P.S. Якщо в наявності є втричі більша сума грошей – рекомендую 3DS. Огляд цієї лінійки буде пізніше на каналі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається