Публікація містить рекламні матеріали.

Кращі газові пальники для туризму (ТОП-8) - який обрати пальник у 2024 році?

Зміст
Топ-8 лучших туристических газовых горелок – Рейтинг 2023 года
Кращі газові пальники для туризму

Газові пальники для походів стають все популярнішими, безпечнішими та ефективнішими. Останніми роками попит цей сегмент техніки змушує провідних виробників постійно вдосконалювати устаткування, пропонуючи покупцям дедалі більше різновидів товарів. З огляду на цю обставину наша редакція склала рейтинг кращих газових пальників 2024 року для туризму, відштовхуючись від ключових принципів вибору та оптимального співвідношення ціна/якість. Перед оглядом актуальних моделей, які є у продажу в Україні, а також інших країн Європи, розглянемо ключові питання, що виникають у звичайних користувачів:

Ще більше цікавих пропозицій, огляд акцій та знижок - ✅ТУТ

Відразу відповімо на кілька популярних питань:

  1. Який пальник кращий за газовий чи бензиновий? Безумовно, газ доцільніший при експлуатації невеликою групою туристів. Це оптимальний варіант для експлуатації в теплу пору року і на невеликих висотах. Разом з тим, бензинові пальники краще використовувати за низьких температур і на висоті, оскільки такі рішення надійніші, і їх легше ремонтувати у поході.

  2. Який пальник краще керамічний чи звичайний? Перший варіант відрізняється низкою додаткових переваг, включаючи п’єзопідпал. Такі похідні пальники коштують дорожче, але полум’я, зазвичай, не задувається вітром. Більш того, керамічні моделі стабільніше працюють навіть у холодну пору року, хоч і поступаються бензиновим аналогам.

Кращі недорогі газові пальники

Відразу варто сказати, що при покупці недорогого пальника для туризму дуже важко знайти збалансований продукт за всіма параметрами: від безпеки до функціоналу. Тому часто доводиться жертвувати п’єзоелементом у бік сталої конструкції та/або економічності.

Intertool GB-0020

Лучшие газовые горелки

Відкриває Топ-8 газових пальників модель початкового рівня серії Intertool GB-0020, що виділяється граничною простотою. При цьому в репутації виробника сумніватися не випадає, що не може не привертати увагу, враховуючи ще й вкрай демократичний цінник. Для обмеженого спектра завдань при цьому пальник цілком підходить. Зокрема для паяння та нагріву ряду речей. Гранична температура може становити 1300 градусів, а максимальна витрата палива в районі 80 грамів на годину. Зазначимо якісне цангове з’єднання, а також безліч позитивних відгуків від покупців.

Сервіс

Ціна: від 123 грн

E-katalog

Переглянути на сайті

Плюси:

  • невелика модель;

  • стійкий корпус;

  • низька вартість.

Мінуси:

  • гранично проста модель.

Fire-Maple FMS-126

Лучшие туристические газовые горелки 2022 года

Якщо не можете визначитися з тим, який купити пальник для туризму, радимо приділити належну увагу лінійці Fire-Maple FMS-126, теплова потужність якої досягає 2500 Вт. З такою ефективністю можна довести воду до кипіння приблизно за 4 хвилини. Важить цей винахід при цьому близько 150 г. До переваг даної лінійки пальників можна віднести вітрозахисну конструкцію та корпус із зносостійкої нержавіючої сталі. Ще одним бонусом є велика основа, завдяки якій можна експлуатувати посуд різного діаметру. Продумана збірка передбачає також екран захисту шланги від займання. Корпус повністю відповідає провідним європейським стандартам.

Сервіс

Ціна: від 702 грн

E-katalog

Переглянути на сайті

Плюси:

  • висока потужність;

  • міцний корпус;

  • широка основа для посуду;

  • безпечний пальник.

Мінуси:

  • швидка витрата газу.

BRS BRS-11

Лучшие газовые горелки

Ще один бюджетний газовий пальник для походів, що приваблює відмінною якістю конструкції. Зручний продукт серії BRS 11 відрізняється від інших недорогих аналогів підтримкою п’єзозапалювання та вітрозахисту. Разом з тим, виріб приваблює попереднім нагріванням та відмінним виносним нагріванням. Як Ви можете зрозуміти за зображенням, пристрій має одну конфорку і має невелику вагу. Пальник важить до 380 грамів. Також відзначимо наявність міцного та довговічного корпусу, який має тривалий термін експлуатації та стійку основу. Ці обумовлена досить широка сфера експлуатації пальника. У пальника багато хороших відгуків.

Магазини

Ціни та посилання

ЦИФРА

Купити за 753 грн

МОЙО

Купити за 880 грн

Плюси:

  • висока потужність;

  • невелика вага;

  • є п’єзопідпал;

  • голландський картридж Cadac.

Мінуси:

  • не знайдено.

Kovea KB-0808

Лучшие туристические газовые горелки 2022 года

Найкращим бюджетним газовим пальником для туристів у 2024 році, на нашу думку, є модель Kovea KB-0808, вага якої не досягає навіть 100 грам. Природно, п’єзоелемента немає, але потужність становить близько 2000 Вт, що є гідним показником. Разом з тим, виріб позиціонується як оптимальне рішення для 1-2 користувачів. Виробник рекомендує підключати до цього пальника балони компанії стандарту Epigas. Як варіант, можна використовувати спеціальний адаптер під назвою KA-0103 Cobra Adapter, якщо хочете підключити цанговий балон, наприклад. Високий рівень безпеки прилад можна пояснити наявністю міцного корпусу з нержавіючої сталі та алюмінію. Діаметр конфорки становить 120 міліметрів, тому можна використовувати досить різноманітний посуд.

Магазини

Ціни та посилання

МОЙО

Купити за 1459 грн

Плюси:

  • сталеві добірки;

  • топовий бренд;

  • міцний корпус;

  • дуже невелика вага.

Мінуси:

  • ні.

Кращі газові пальники для туризму

У цій категорії представлені найзручніші та найпотужніші пальники для походів, які мають високий рівень безпеки та надійності. При цьому ми приділили належну увагу відгукам реальних покупців, відповідність стандартам та середній ціні таких товарів на ринку. Деякі моделі коштують об’єктивно дорожче за норму, що аргументовано, як правило, гарною репутацією виробника.

Fire-Maple FMS-117T

Лучшие туристические газовые горелки 2022 года

Рейтинг газових пальників для туризму поповнює лінійка Fire-Maple FMS-117T, що приваблює насамперед високим рівнем надійності, адже цей продукт відповідає стандарту ISO 9001:2000. Комплектується винахід високоякісним шлангом FMS-117T BLADE. Максимальна потужність становить 2800 Вт. Тривалий термін експлуатації та високий рівень безпеки можна пояснити застосуванням титану у конструкції. Пальник не боїться вітру, оскільки має низьку посадку (що ближче до землі, то менше вітру). Навіть із шлангом винахід важить близько 100 грамів. Ще однією позитивною характеристикою є можливість регулювання потужності та полум’я відповідно.

Сервіс

Ціна: від 2215 грн

E-katalog

Переглянути на сайті

Плюси:

  • для різних погодних умов;

  • висока потужність;

  • стандарт безпеки;

  • невелика вага.

Мінуси:

  • швидко розкуповують.

Kovea KB-N0810

Лучшие туристические газовые горелки 2022 года

Ще один надійний туристичний пальник, який працює як від газу, так і від бензину. При цьому нове покоління пристроїв отримало широкий ряд видозмін, включаючи продуманий перемикач джерела живлення. Ще однією сильною стороною продукту є автоматична система очищення форсунки, яка запускається після збовтування пальника у вертикальному положенні (бажано кілька разів). Реалізовано ефективну систему придушення шуму, що є приємним бонусом та попереднє прогрівання палива. Тросик для прочищення каналу не змінився, але був уніфікований насос, за допомогою якого тепер виходить розширити сферу застосування пальника, не переживаючи через безпеку експлуатації навіть у холодну пору року.

Магазини

Ціни та посилання

MOYO

Купити за 10733 грн

Плюси:

  • надійний розробник;

  • автоочищення форсунки;

  • працює на газі та на паливі;

  • тиха модель.

Мінуси:

  • є більш просунута лінійка в рейтингу.

Jetboil MiniMo

Лучшие туристические газовые горелки 2022 года

Компактний прилад Jetboil MiniMo крім гідної ціни приваблює збалансованими параметрами, включаючи п’єзопідпал. Пристрій має гарну ергономіку і досить стильний дизайн, реалізований у вигляді казанка кружки. Виробник подбав не тільки про хорошу стійкість, а й оптимальну висоту. До того ж, реалізовано міцні металеві ручки та було оновлено клапан для швидкого регулювання сили вогню. Компактний пристрій отримав низьку чашу, сумісність із популярними аксесуарами, а також відносно високу потужність. Літр їжі розігрівається лише за 3,5-4 хвилини.

Магазини

Ціни та посилання

Y.ua

Купити за 7631 грн

Плюси:

  • економічна витрата;

  • анодований алюміній;

  • є котелок-кухоль у комплекті;

  • зручний пальник.

Мінуси:

  • немає балона в комплекті за таку ціну.

Kovea KB-0603

Лучшие туристические газовые горелки 2022 года

Кращим газовим пальником для походів у 2024 році з точки зору співвідношення ціни та якості, на нашу думку, є модель Kovea KB-0603, головною перевагою якої є мультипаливність, оскільки можна використовувати і газ, і бензин. Універсальний виріб відмінно підходить для експлуатації за низьких температур на бензині, його доцільно брати в походи влітку, застосовуючи газ. Водночас пальник вважається абсолютно безпечним, адже в його складі немає жодних пластикових елементів. Підключення здійснюється лише через шланг. Тішить висока потужність, і можливість використання, аж до 5 користувачів. Паливо у будь-якому вигляді витрачається економічно (в районі 242 грамів на годину).

Магазини

Ціни та посилання

MOYO

Купити за 9 335 грн

Плюси:

  • і для газу, і палива;

  • економічна витрата;

  • відмінне складання;

  • безпечна модель;

  • хороша потужність.

Мінуси:

  • не знайдено.

Як вибрати хороший туристичний пальник?

Крім основних параметрів, про які ми проговорили ще на початку публікації існують непрямі аспекти, які необхідно враховувати, якщо не знаєте, як вибрати газовий пальник. Зокрема це стосується безпосередньо ваших потреб. І так:

  1. Потужність – ця характеристика говорить про те, на яку продуктивність та ефективність полум’я Ви можете розраховувати під час приготування їжі. Разом з тим, чим вищий показник, тим більше необхідно палива;

  2. Час автономної роботи – цей показник залежить від потужності та технологій виробника, спрямованих на економію газу. Чим більше виріб може працювати без дозаправки, тим краще;

  3. Витрата газу – цей показник вимірюється у грамах на годину. Залежить показник від потужності, ємності балона та ефективності технологій тієї чи іншої марки;

  4. Вага – чим компактніший прилад, тим він зручніший у поході;

  5. Спосіб підключення – йдеться про метод підключення балона та паяльника. Найчастіше на сьогоднішній день використовується різьбове підключення, що гарантує високий рівень безпеки. Є більш дорогі аналоги за допомогою виносного кріплення (цангового). Останні рішення вважаються більш функціональними.

Який газовий пальник краще купити у 2024 році?

Резюмуючи викладену думку та інформацію, хотілося б додати, що така техніка не передбачає економії безпеки. Якщо не знаєте, який купити пальник для походів, перш за все, орієнтуйтесь на ГОСТи та репутацію виробника. Щодо висновків від редакції:

  1. Гарний пальник бюджетного рівня – Kovea KB-0808;

  2. Краща модель у співвідношенні ціна/якість – Kovea KB-0603;

  3. Найпотужніший газовий пальник у нашому ТОПі – APG CS10;

  4. Надійний похідний пальник зі шлангом FMS-117T BLADE – Fire-Maple FMS-117T.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

149.7KПрочитань
2Автори
32Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Кращі інфрачервоні обігрівачі (Топ-8) - Рейтинг 2024 року

    На тлі аналогів інфрачервоні моделі обігрівачів переваг, що приваблюють широким асортиментом: не нагрівають повітря (впливають тільки на об’єкти), захищають від опіків, пропонуються в різних форм-факторах.

    Теми цього довгочиту:

    Обігрівачі
  • Кращі налобні ліхтарі (ТОП-6) - Рейтинг 2024 році

    Масштаби виробництва лобових ліхтариків переоцінити неможливо, адже такі аксесуари стають незамінними помічниками для представників численних професій та активних видів відпочинку: від альпіністів до велосипедистів.

    Теми цього довгочиту:

    Кращі

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається