Лучшие кримперы 2024 года

Крімпери (щипці/кліщі) – це вузькоспеціалізовані інструменти, призначені для обтиску проводів. Важливо, щоб скористатися подібними пристроями було просто, а деталі були виготовлені з якісних матеріалів, і служили довго. Ми розглянемо найкращі крімпери 2024 року з погляду ціна/якість як для пересічних користувачів, так і професіоналів. Відповідно, нас цікавлять обтискні щипці різних класів, які відрізняються як щодо ціни, так і сфери експлуатації. Складаючи добірку, ми враховували як особистий досвід експлуатації таких товарів, а й відгуки інших покупців.

Топ-5 кращих крімперів 2024

При виборі обтискання, перш за все, необхідно визначитися з типом кліщів: вони бувають ножичними та висувними:

  1. Ножкові крімпери – працюють за типом преса, тому коштують дешевше, але потребують точності в роботі (важливо правильно підігнати деталі);

  2. Висувні крімпери – дорожчі пристрої, але всі контакти закладають з однаковим зусиллям, тому дотримується рівномірне навантаження, і інструменти набагато ефективніше стискають кабелі.

Sigma 4372491

Sigma 4372491

Відкриває наш Топ-5 крімперів модель початкового рівня Sigma 4372491 із досить якісним та міцним корпусом. Пристрій від відомого виробника відмінно підходить для опресування конекторів різних типів з перерізом від 0,5 до 6 мм². Зручність в експлуатації можна пояснити наявністю механізму, завдяки якому досягається ефективний зворотний хід ручок. Також відзначимо наявність якісної ріжучої кромки, яка гарантує рівномірне обрізання кабелів. Елемент для зйомки ізоляції підходить для проводів із перетином від 0,6 до 1.3 мм². Сама конструкція при цьому має жорстку основу, суцільнометалеву. Рукоятка додатково отримала нековзне покриття ПВХ. Для комфортного зберігання передбачено зручний фіксатор.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • покриття ручок;

  • сфера застосування;

  • є фіксатор;

  • висока міцність.

Мінуси:

  • мало у продажу.

ATCOM 8097

ATCOM 8097

Якщо ще не вирішили, який вибрати крімпер для обтиску роз’ємів типу RJ-45, RJ-12 і RJ11 AT, також рекомендуємо звернути увагу на модель серії ATCOM 8097. Незважаючи на скромний цінник, цей інструмент має широку сферу застосування, адже підходить для обрізання та зачищення кабелів крім обтиску. Можливо, бренд не найвідоміший, але основа створена із міцних матеріалів, конструкція жодних питань не викликає. Крім іншого, в мережі можна виявити велику кількість позитивних відгуків, присвячених зручності цього легкого винаходу.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • зручна конструкція;

  • хороші відгуки;

  • підходить для обрізки;

  • доступна вартість.

Мінуси:

  • не найпопулярніший виробник.

Stanley STHT0-75414

Stanley STHT0-75414

Рейтинг крімперів поповнює модель Stanley STHT0-75414, виконана у зручному форм-факторі. Відомий виробник подбав про наявність якісних та легких матеріалів, доповнених антикорозійним покриттям. Також неможливо причепитися до зручності рукояток. Прилад підходить для обтиску, різання дроту та зняття ізоляції з різних кабелів. Зазначимо, що тайванський виробник приділив належну увагу підставі, створеній із довговічної сталі. Виходячи з коментарів та репутації бренду, сумніватися у тривалому терміні експлуатації цього крімпера – не варто.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • досвідчений бренд;

  • зручна модель;

  • надійна основа;

  • багато хороших відгуків.

Мінуси:

  • не знайдено.

TOPEX 32D409

TOPEX 32D409

Екс-лідером нашої добірки є крімпер серії TOPEX 32D409, створений досить відомим виробником. При цьому пристрій приваблює лояльною вартістю та максимально зручною конструкцією. Інструмент підходить для обтискання кабелів, різання дротів, видалення ізоляції з кабелів різного діаметру. Існують пази для різного типу обтиску, що видно навіть за зображенням. При цьому відгуки вказують на високу точність та зручність у роботі. Тішить, що довговічна конструкція має відносно невелику вагу та ергономічні розміри. Додатково реалізовано антикорозійне покриття.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • зручна конструкція;

  • добрий бренд;

  • доступна ціна;

  • сфера використання.

Мінуси:

  • не виявлено.

Power Plant 2008R

Power Plant 2008R

Найкращий крімпер 2024 року – це професійна модель серії Power Plant 2008R, яка підходить для зняття ізоляції, різання та обтиску кабелів. Зокрема, для таких конекторів як RJ-45, RJ-12 та RJ-11. Висока вартість обумовлена наявністю продуманої до дрібниць конструкції, яка гарантує максимально точний паралельний обжим. У цьому є вбудований замок (самостійного випускання). Важіль перемикання гарантує оптимальну передачу сили користувача. Різак при цьому підходить для стрічкових дротів, довжина яких може становити 6 та 12 міліметрів. Додатково встановлено пристрої для круглих дротів. Основа цього інструменту зроблена з ванадієвої сталі. Важить пристрій популярної торгової марки трохи більше 500 грамів.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • продумана конструкція;

  • для різних завдань;

  • довговічна конструкція;

  • зручність у використанні.

Мінуси:

  • висока вартість.

Як вибрати хороші обтискні щипці?

Якщо Ви не знаєте, як вибрати крімпер для домашнього користування або здійснення професійних робіт, Вам однозначно варто враховувати низку основних характеристик:

  1. Вага кліщів – багато користувачів часто вибирають легкі пристрої, але вони рідко мають високу міцність, що важливо при роботі з відчутними навантаженнями та обсягами;

  2. Якість конструкції – важливо, щоб усі деталі були симетричними по відношенню одна до одної. Інакше це негативно позначиться на зручності, надійності та ефективності роботи;

  3. Блокіратор – наявність механізму тріскачки дозволяє довше працювати, адже рука менше втомлюватиметься;

  4. Тип конектора – сьогодні є моделі для опресування різних типів дротів. Вигідніше орієнтуватися на універсальні моделі, які підтримують багатопозиційне стискання з гніздами під наконечники різних типів.

  5. Зручність у використанні – від таких дрібниць як прогумована рукоятка, рельєфні ручки, вага, тріскачка та інше залежить комфорт в експлуатації кліщів. Не варто ігнорувати деталі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЦінаЯкість
ЦінаЯкість@Cina

Рейтинги товарів

27.7KПрочитань
1Автори
19Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається