Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Якщо Ви плануєте робити заготівлі з дров у домашніх умовах, ймовірно, вже немає жодної необхідності у використанні бензинового інструменту, який потребує більшої уваги у плані догляду, сильно шумить та виділяє шкідливі речовини в атмосферу. Для обслуговування дачі або саду цілком вистачає акумулятори та електричних пилок, які, як показують тести, трохи потужніші, хоча й не мають явних переваг через свою залежність від розетки. Тим не менш, сьогодні ми обговоримо кращі ланцюгові електричні пилки 2024 року з точки зору співвідношення ціна/якість.

Топ-7 кращих електричних ланцюгових пилок 2024 року

Сьогодні вибір електроінструменту дуже різноманітний, тому нам довелося створити певні рамки (враховуючи крок ланцюга), виходячи з яких ми підбирали ланцюгові пилки. У нашому випадку йдеться про побутові інструменти, за допомогою яких можна створювати заготовки, розпилювати невеликі стовбури дерев, робити дрова, використовувати техніку як кущорізи, застосовувати в приміщеннях для ремонтних робіт.

Grunhelm GES17-35B

Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Відкриває наш топ електричних ланцюгових пилок модель Grunhelm GES17-35B, яка насамперед приваблює своєю доступністю. Цей невеликий інструмент відмінно підходить для заготівлі дров для дому, розпилу маленьких колод, крокв, чагарників. Модель має горизонтальне розташування двигуна, потужність якого дорівнює 1700 Вт. При цьому двигун працює відчутніше, ніж у випадку з бензиновими агрегатами. Пристрій отримав багато позитивних відгуків через свою зручність і невелику вагу. У цьому є антивібраційна система. Реалізовано автоматичне змащування ланцюга, корпус жодних питань не викликає. Крок ланцюга становить 3/8″, а швидкість – 13 метрів за секунду, що є високим показником для бюджетного сегменту.

Дивитись ціни в різних магазинах

Плюси:

  • надійна 14-дюймова шина;

  • швидкість руху ланцюга;

  • система подачі масла;

  • простість у використанні.

Мінуси:

  • витрата мастила.

Bosch UniversalChain 35

Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Якщо шукаєте зручну ланцюгову електропилу для дачі, рекомендуємо звернути увагу на лінійку Bosch UniversalChain 35 з безключовою заміною полотна та натягом ланцюга. Традиційно бренд подбав про наявність надійних деталей, що стосується як тихого двигуна, так і шини з ланцюгом від Oregon. Потужності в 1800 Вт та швидкості 12 метрів за секунду цілком вистачає для садових робіт: розпилу дров, колод та брусів з товщиною до 30 сантиметрів. Довжина самої шини при цьому позначена в назві і становить 35 сантиметрів. Є автоматичне мастило, але багато користувачів незадоволені її реалізацією та витратою олії. Важить конструкція трохи більше 4 кілограмів, але завдяки зручній ергономіці, вони майже не відчуваються.

Дивитись ціни в різних магазинах

Плюси:

  • непогана потужність;

  • хороша шина та ланцюг;

  • простота в управлінні;

  • надійний бренд.

Мінуси:

  • подача та витрата олії.

STIHL MSE 190 C-Q 35

Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Рейтинг електричних ланцюгових пилок поповнює ще одна зручна, портативна модель STIHL MSE 190 C-Q із шириною 35 сантиметрів. Потужність цього інструменту складає 1900 Вт, чого вистачить для виробництва дров та інших садових робіт. Традиційно, як ріжучі елементи STIHL сумніватися не доводиться. До того ж бренд подбав про наявність високоефективної системи безпеки QuickStop Super. Серед іншого необхідно відзначити гарний контроль олії, запатентовану кришку масляного бака. Ще однією перевагою цієї електронної пилки є електронний захист роботи двигуна.

Дивитись ціни в різних магазинах

Плюси:

  • гальмо ланцюга QuickStop Super;

  • рівень надійності та бренд;

  • висока продуктивність;

  • якість конструкції.

Мінуси:

  • вартість бренду.

Iron Angel ECS 2400

Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Йдеться про одну з найпотужніших електричних пилок у цій ціновій категорії. Продуктивність лінійки Iron Angel ECS 2400 складає 15 метрів за секунду при потужності 2400 Вт. Простота використання обумовлена підтримкою безключового натягу ланцюга і заміни полотна. Двигун із поперечним розташуванням виділяється тихою роботою (рівень шуму відчутно нижчий, ніж у бензинових моторах). Розмір шини при цьому становить 40 сантиметрів, а крок ланцюга 3/8″. Разом з тим, пили має вагу в районі 4,6 кілограмів, що більше, ніж у багатьох аналогів, хоча конструкція ергономічна і продумана до дрібниць. Об’єм масляного бака саме цієї моделі складає 150 міліметрів.

Дивитись ціни в різних магазинах

Плюси:

  • дуже висока потужність;

  • простість у використанні;

  • багато тестів на цю модель;

  • сфера експлуатації.

Мінуси:

  • вага та розміри.

AL-KO EKI 2200

Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Ця відносно недорога пилка оснащується тепловим захистом. Внизу знаходиться маленька кнопочка, яка спрацює, якщо двигун перегріється, що призведе до зупинки роботи техніки. Лінійка AL-KO EKI 2200 має якісні деталі, включаючи шину та ланцюг від Oregon. При потужності 2000 Вт, реальна продуктивність цієї лінійки становить 13 метрів в секунду. У зв’язці з 14 дюймовою шиною і чіпкою на 52 ланки при кроці 0,375″ досягається оптимальна ефективність для будь-яких садово-дачних робіт. При цьому реалізована автоматична подача масла, і відгуки покупців підтверджують її ефективність і невисоку витрату. ергономіці вага не відчувається.

Дивитись ціни в різних магазинах

Плюси:

  • зручна конструкція;

  • добрий двигун;

  • реальна продуктивність;

  • відмінні відгуки покупців.

Мінуси:

  • не знайдено.

Makita UC4041A

Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Однією з рідкісних особливостей цієї пилки є регулятор подачі олії. При цьому, якщо вірити тестам, які ми виявили, швидкість роботи моделі Makita UC4041A не нижче, ніж у Iron Angel ECS 2400. Ця компактна модель важить менше 5 кілограмів при ширині шини в 40 сантиметрів. Є автоматичне мастило, а також інерційне гальмо, яке спрацьовуватимуть при фіксації зворотного удару. Потужність дорівнює 1800 Вт, а швидкість обертання ланцюга 14 метрів за секунду. Додатковий комфорт експлуатації обумовлений підтримкою безключового натягу. Відгуки користувачів, які вже встигли протестувати пилку, підтверджують її високий рівень надійності та простоти.

Дивитись ціни в різних магазинах

Плюси:

  • швидкість обертання;

  • зручність техніки;

  • надійний бренд;

  • ширина шини.

Мінуси:

  • ні.

AL-KO EKS 2400

Топ-7 лучших электропил – Рейтинг 2023 года

Краща електропилка 2024 року для дому, на нашу думку, це AL-KO EKS 2400, попередня модель, яку ми вже розглядали в нашій добірці. Є два варіанти виконання цього інструменту: одна з версій має один ланцюг у комплекті, а друга – дві. При цьому ланцюгова пилка вирізняється високою продуктивністю та відмінною якістю виконання, чого й варто було очікувати від німецького бренду. При цьому довговічний двигун приваблює низькою шумовою роботою. Важливо, що цей інструмент має пильний ланцюг Oregon 91PJ056X: крок 0,375″, 56 ланок, довжина хвостовика 1,3 мм. Швидкість ланцюга дорівнює 14 метрів на секунду, чого достатньо для дров та інших побутових умов. Масло подається автоматично за допомогою насоса, можна регулювати витрату. Виробник приділив належну увагу захисту: є щиток та автоматичне гальмо.

Дивитись ціни в різних магазинах

Плюси:

  • продуктивність пили;

  • добрий ланцюг;

  • автоматичне гальмо;

  • витрата олії;

  • сфера застосування.

Мінуси:

  • не знайдено.

Як вибрати хорошу електропилу?

Ми представили в нашій добірці найпопулярніші моделі, які отримали багато відгуків. Вони брали участь у різних тестах, які ми бачили. Водночас зазначеної добірки може виявитися мало. Тому ми вирішили зібрати кілька корисних рекомендацій для тих покупців, які не знають, з чого починати при виборі першої електричної пили для дому:

  1. Оптимальна довжина шини. Вважають, що великий діаметр більше підходить для більших стовбурів деревини. Разом з тим потрібно враховувати той факт, що великі шини виділяються підвищеним рівнем опору. Отже, важливо, щоб довжина точно відповідала потужності силової установки. В іншому випадку потрібно буде витрачати більше сил та енергії для вирішення простих побутових завдань. Для дому зазвичай вистачає від 25 до 40 сантиметрів.

  2. Оптимальний крок ланцюга. Дуже важлива характеристика, яку часто ігнорують при покупці перших садових інструментів. Найчастіше для садових робіт вибирають крок 3/8”, так як цей стандарт вважається універсальним. Врахуйте, що надто великий крок більше застосуємо до чорнової роботи, адже краї деревини будуть розпатланими.

  3. Розташування двигуна – може бути поперечним і поздовжнім. Не вдаючись у подробиці зазначимо, що це «питання на любителя», хоча багато продавців та виробників маніпулюють цим параметром для більш ефективного продажу інструменту. Загалом у обох варіантів є свої переваги та недоліки.

  4. Продуктивність – рекомендуємо звертати увагу не лише на потужність, а й на швидкість протягу пиляльного ланцюга під час розпилу. На наш погляд, ця характеристика точніше характеризує реальну ефективність роботи ланцюгової пилки. Тому ми її вказували в описі кожного представленого інструменту.

  5. Спосіб натягу ланцюга може бути безключовим і ручним (за допомогою гайкових ключиків), і тут все залежить від ваших особистих переваг.

Список параметрів, представлених у цьому блоці рекомендацій, точно не є остаточним. Однак, на мій погляд, він є базовим та основним.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЦінаЯкість
ЦінаЯкість@Cina

Рейтинги товарів

6.6KПрочитань
1Автори
11Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Кращі смартфони до 15000 гривень 2024 року - ТОП-10

    Насамперед треба розуміти, що сьогодні уособлює сегмент смартфонів до 15 тисяч грн. Багато хто помилково вважає, що за таку вартість можна придбати флагман, але це не так. Помилковий образ про цінову категорію виник через такі бренди як Xiaomi.

    Теми цього довгочиту:

    Смартфони
  • Кращі зарядні пристрої для автомобільних акумуляторів 2024 року (ТОП-10)

    З настанням холодів питання купівлі хорошої зарядки для АКБ стає дуже актуальним. З’являється багато сумнівів та складнощів, що аргументовано зростанням виробників відповідної автотехніки.

    Теми цього довгочиту:

    Авто
  • Кращі петличні мікрофони (ТОП-7) - Рейтинг 2024 року

    Петличні мікрофони – вироби, які поступово витісняють навіть професійні конденсаторні моделі серед професійних блогерів та стримерів. Вони дозволяють розвантажити руки, гарантуючи при цьому звук різної якості.

    Теми цього довгочиту:

    Мікрофони

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається