Кращі проточні водонагрівачі 2024 року (ТОП-8)

Зміст
Лучшие проточные водонагреватели 2023 года

Без гарячої води важко уявити комфортне життя сучасної людини. Неприємний той факт, що сьогодні досі не у всіх є можливість використовувати це благо цілий рік. Доводиться вдаватися до використання водонагрівачів, які умовно можна поділити на масивні накопичувальні та проточні різновиди. Кожен із варіантів може працювати на газу чи електриці. На цей раз представляємо вашій увазі рейтинг найкращих проточних водонагрівачів 2024 року, включаючи безнапірні та напірні рішення. Перші винаходи відрізняються невисокою потужністю (в районі 2-3 кВт), і частіше використовуються для крана, душу тощо. Напірні колонки можна використовувати для кількох точок водозабору відповідно.

Важливий нюанс! Одним із популярних питань, яке часто виникає під час огляду такого обладнання, є: який водонагрівач краще – проточний чи накопичувальний? Перший варіант на відміну від бойлера відрізняється компактними розмірами, а якщо йдеться про обслуговування однієї точки водозабору, вистачить місця в шафі або під раковиною. По-друге, обговорювана техніка приваблює економічністю та простотою монтажу. Тим не менш, бойлери, як показує практика, популярніші, коли немає бажання чекати нагріву води, адже вона постійно у необхідному стані знаходиться у баку.

Кращі електричні проточні водонагрівачі

Устаткування цього типу частіше застосовується у невеликих квартирах обслуговування однієї чи двох водозабірних точок. Умовно можна розділити електричні водонагрівачі проточного виду на компактні та повнорозмірні рішення. Перші обслуговують кран чи душ – включаються автоматично під час відкриття змішувача, зазвичай. Звичайно, вони мають не високу потужність, тому для набору ванни точно не підходять. Масивні рішення передбачають обслуговування одразу кількох об’єктів: ванної, умивальника, душу, кухні тощо.

Atlantic Ivory IV202 5.5 kW

Лучшие проточные водонагреватели

Ще один хороший бюджетний електричний водонагрівач проточного типу на кран або душ, що має якісний та довговічний ТЕН. Як і минула модель, цей агрегат відрізняється компактним корпусом, але потужність складає 5,5 кВт, що суттєво вище. Насправді, установка обмежується вибором водозабірної точки. Далі, ТЕН автоматично вмикається/вимикається після відкриття/закриття крана, відповідно. Очевидно, що такий формат передбачає певні переваги, якщо не потрібно багато води, наприклад для обслуговування кількох членів сім’ї або набору ванни. Ви можете розраховувати на моментальне нагрівання води після включення приладу. Є можливість повертати кран на 360 градусів. Варто доповнити кратний опис тим, що корпус моделі Atlantic Ivory IV202 5.5 kW виготовлений з якісних матеріалів.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • міцні деталі;

  • непогана потужність;

  • просте встановлення;

  • компактні розміри;

  • доступна вартість.

Мінуси:

  • не найпопулярніший виробник.

Clage MBH 4

Лучшие проточные водонагреватели

Дійсно хорошим проточним електричним водонагрівачем для квартири цього року потішила компанія Clage. Модель серії MBH 4 отримала не дуже багато відмінностей від попередника, але виглядає набагато солідніше. Втім, і функціонал тішить. Варто сказати, що цей нагрівач має дуже потужний ТЕН 4200 Вт, що відкриває досить широку сферу застосування. Можна заготовляти до 2,5 літрів гарячої води за 60 секунд, що є відмінним показником, але за невисокої максимальної температури, що варто розуміти при покупці будь-якого обладнання цього типу. Є вбудований терморегулятор, який дозволить швидко підібрати необхідний варіант. При цьому нарікань до зручності електронного керування ніхто не має. До складу конструкції входить якісний екран, що гарантує зручність використання.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • високий ККД;

  • продуктивність;

  • добрий корпус;

  • компактні розміри.

Мінуси:

  • не виявлено.

Clage CEX 9

Лучшие проточные водонагреватели

Кращий електричний проточний водонагрівач 2024 року – це модель Clage CEX 9, яка повністю відповідає вимогам сучасного користувача до бажаного рівня комфорту. Апарат має великий екран, який містить відомості щодо часу, енергоспоживання та режимів роботи. Корпус виконаний із дорогих матеріалів. Реалізовано захист від бризок, які потрапляють на корпус. Реалізовано повністю електронне керування, похибка якого може сягати 0,5 градусів. Як ви розумієте, реалізовано можливість підключення відразу кількох точок водозабору, адже потужність досягає 8800 Вт. Зазначимо, що продуктивність преміальної серії водонагрівачів цього бренду досягає 4,5 літрів води за хвилину при температурі 55 градусів.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • хороша продуктивність;

  • зручне управління;

  • кілька точок водозабору;

  • якість захисту корпусу;

  • надійний виробник.

Мінуси:

  • ні.

Кращі проточні газові водонагрівачі

Коли йдеться про газову колонку, навряд чи хтось хоче отримати досить дорогу техніку для забезпечення себе теплою водою в одній точці водозабору. Найчастіше для встановлення такого обладнання потрібен димохід, тому їх переважно експлуатують у приватному секторі. Втім, у нашому списку ви зможете знайти і бездимохідні водонагрівачі.

Bosch GWH 10-2COP

Лучшие проточные водонагреватели

Рейтинг проточних водонагрівачів поповнює газова колонка, яка потребує використання димоходу. Це досить потужний прилад з вертикальною установкою, у виробника якого сумніватися не доводиться. При цьому компактний агрегат з відкритою камерою згоряння радує високою зручністю експлуатації, що також обумовлено підтримкою п’єзоелектричного ручного розпалювання. Низька ціна аргументована скромними технічними характеристиками, оскільки максимальна температура сягає 25 градусів, хоч продуктивність дорівнює 10 літрів на хвилину. Для невеликих об’єктів нерухомості цілком підходить. Тішить, що вказана температура досягається вже через 15-20 секунд, і це дуже зручно. Є газ-контроль та ефективний захист від перегріву техніки.

Дивитись ціни та модифікації✅

Плюси:

  • надійний виробник;

  • демократичний цінник;

  • непогана продуктивність;

  • рівень захисту.

Мінуси:

  • для невеликих об’єктів.

BOSCH WR 10-2P3

Лучшие проточные водонагреватели 2022 года

Найкращий проточний водонагрівач 2024 року за ціною та якістю – це модель BOSCH WR 10-2P3, що працює на базі газу. Жодних сплавів олова чи свинцю в конструкції немає – теплообмінник зроблений з надійної та довговічної міді. До особливостей можна віднести справді продуману панель управління, а також гарне технічне оснащення. Є п’єзорозпал для швидкого включення, що знаходиться під конструкцією внизу. Потужність складає 17400 Вт за максимальної температури нагрівання близько 60 градусів. Витрата газу економічна – всього 2,1 кубічних метрів на годину. Продуктивність техніки при цьому становить близько 10 літрів на хвилину. Відведення газів атмосферне – потрібне підключення до димаря.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • добре складання;

  • висока потужність;

  • рівень надійності;

  • термін експлуатації;

  • панель керування.

Мінуси:

  • не виявлено.

Кращі проточні крани водонагрівачі

Крани нагріву поступово набувають популярності, і падають у ціні, тому ми вирішили доповнити наш рейтинг такими винаходами. Незважаючи на зростаючий тренд, такі рішення мають одну істотну проблему – підвищену витрату енергії. Тим не менш, плюси у вигляді миттєвого нагріву, відсутності стрибків температури та безпека беруть нагору. Крім того, такі винаходи відрізняються простотою установки і радують дійсно стильним дизайном.

Lidz NKS-95 00 060

Кращі проточні водонагрівачі 2024 року

Список надійних проточних водонагрівачів на кран відкриває модель від компанії Lidz серії NKS-95 00060. За відгуками зрозуміло, що це надійний винахід, корпус якого створений з нержавіючої сталі. Ефективний водонагрівач був представлений минулого року, і швидко набув своєї популярності за рахунок простоти установки. Він відмінно підходить для миття або раковини, і позиціонується як рішення середнього класу. Сьогодні його можна виявити на просторах багатьох офісів, майстерень та дач. Імовірно, варто відзначити, що ми тестували цей кран особисто, і зуміли оцінити якість виконання корпусу. При споживанні струму в 14А на кухні апарат гарантував швидке нагрівання до 55-60 градусів (не завжди стабільно), що аргументовано неможливістю дотримання рекомендацій. При цьому є гарний захист від перегріву, важіль працює чудово. Причепитися можна тільки до сітки, яка сильно розсіює струмінь.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • надійна модель;

  • добрий тиск;

  • захист корпусу від бризок;

  • лояльна вартість.

Мінуси:

  • не ідеальний аератор.

Thermex Yoga 3000

Лучшие проточные водонагреватели 2022 года

Досить популярним краном нагрівачем протягом тривалого часу залишається модель Thermex Yoga 3000, що пояснюється зручністю цього проточного водонагрівача. Справа в тому, що цей прилад створений з гофрованої труби, яка може згинатися/розгинатися в потрібну сторону користувача. Потужність даного приладу становить 3000 Вт при струмі 13А. Фактична продуктивність у своїй становить 1,2 літрів на хвилину, що оптимальним показником цієї цінової категорії. В основі конструкції знаходиться мокрий тен, створений із нержавіючої сталі. Органи управління грамотно розташовані збоку, що вказує на простоту експлуатації. Є терморегулятор, також надійний захист від перегріву.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • надійний захист;

  • зручна модель;

  • якість органів управління;

  • гофрована трубка.

Мінуси:

  • не ідеальна продуктивність.

Aquatica HZ-6B143W

Кращі проточні водонагрівачі 2024 року

Ще один довговічний нагрівач замість крана, що приваблює стильним дизайном та тривалим терміном роботи. У цій моделі всі органи управління спереду, що може сподобатися далеко не всім досвідченим користувачам. Тішить наявність насадок на кран і простота підключення. Потужність силової установки досягає 3000 Вт, що цілком вистачає для ефективної роботи мокрого тену. Судячи з коментарів користувачів, цей прилад відрізняється гарною міцністю та легким очищенням від забруднень. При цьому модель працює стабільно навіть із часом. З недоліків можна відзначити лише тиск на рівень нижчий, ніж преміальні рішення, але це можна пояснити доступним цінником. Слід зазначити, що у продажу є кілька модифікацій, одна з яких має хромований корпус.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • адекватна вартість;

  • просте підключення;

  • стильний дизайн;

  • зручне управління;

  • довговічна модель.

Мінуси:

  • кілька модифікацій із принциповими відмінностями.

Як вибрати хороший проточний водонагрівач?

Тепер, розглянемо ключові параметри такої техніки та кілька порад від редакції щодо того, як вибрати хороший проточний водонагрівач. Зокрема:

  1. Температурний режим. Багато виробників такої техніки пишуть у продуктивності кількість літрів води, які може обслуговувати прилад за одиницю часу, забуваючи згадати при цьому максимальну температуру. Врахуйте. Щодо максимального показника – зазвичай це 60 градусів.

  2. Тиск. Цей параметр прямо пов’язаний з ефективністю та безпекою, адже термін служби та стабільність роботи залежать від напору води.

  3. Потужність. Залежить від типу та сфери застосування. Для крана цілком вистачає 2-3,5 квт. Для кількох точок огорожі від 4,5 кВт та вище.

  4. Комплектація. Разом з таким обладнанням багато виробників готові запропонувати кран, душову насадку, елементи кріплення та інше.

  5. Безпека. Очевидно, що для газових моделей має бути продумано більше речей, і багато залежить від монтажників, а не виробника (нерідко потрібне підключення до димаря, якщо не продумана внутрішня вентиляція). Але й електричні моделі повинні оснащуватися захистом від перегріву, від роботи за відсутності води та інше.

Які проточні водонагрівачі вважаються найкращими?

Розібравшись з різновидами таких винаходів, має стати простіше зрозуміти, яку купити проточну колонку в конкретному випадку. Насамкінець хотілося б відзначити, що сьогодні навіть у бюджетному сегменті багато моделей з електронним управлінням, і це простіше. Купуючи дорожчий нагрівач, не завадить приділити увагу наявності спеціального обмежувача – що більше систем надійності, то краще. На завершення наш суб’єктивний висновок:

  1. Хороша недорога електрична колонка – Zanussi 3-logic;

  2. Недорога модель для душу чи крана – Atlantic Ivory IV202 5.5 kW;

  3. Бюджетний газовий водонагрівач – Zanussi GWH 10 Fonte Turbo;

  4. Надійна електрична колонка для квартири – Clage CEX 9;

  5. Найкраща газова модель для дому – Bosch WR 10-2P23.

Діліться своєю думкою – зворотний відгук дозволяє нам працювати старанніше.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

166.6KПрочитань
2Автори
33Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається