Криптоновини: ШІ реклама у TikTok, платформа лояльності від Solana, нові партнерства XLink

Соціальна мережа Ілона Маска X робить "недостатньо", для запобігання поширенню криптовалютного шахрайства на платформі. Саме такої думки дотримується співзасновник Binance I Хе, що днями поцікавився, як власник-мільярдер збирається боротися з цією проблемою. Втім, це не єдина гаряча новина тижня.

Бутерін підтримує TiTok AI 

Співзасновник Ethereum Віталік Бутерін підтримав проєкт TiTok AI за його потенційне застосування в блокчейні. Мова йде не про соціальну мережу TikTok, а про Token for Image Tokenizer - новий метод стиснення зображень, який робить їх більш практичними для зберігання в блокчейні.

У своєму акаунті в соціальній мережі Warpcast Бутерін назвав метод стиснення зображень новим способом "кодування фотографії профілю". Він також зауважив: "320 біт - це, по суті, хеш. Досить малий, щоб передавати по блокчейну кожному користувачеві".

Бутерін зацікавився методом після прочитання допису в X, опублікованого Ethan, дослідником Leonardo AI, платформи для обробки зображень на основі ШІ. Автор описав, яким чином технологія може допомогти тим, хто зацікавлений у переосмисленні високочастотних деталей зображень, успішно кодувати складні візуальні об'єкти у 32 токени. Зі свого боку, Бутерін висловив думку, наскільки це полегшить розробникам процес створення профільних зображень і невзаємозамінних токенів (NFT).

TiTok AI, розроблений спільно компанією ByteDance та Університетом Мюнхена, характеризується як інноваційний фреймворк одновимірної токенізації, значно відмінний від домінантних двовимірних методів, наявних у використанні. White Paper проєкту також описує проблеми, з якими стикалися попередні методи токенізації зображень, такі як VQGAN. TiTok, використовуючи штучний інтелект, планує подолати цю проблему за допомогою технологій, які ефективно перетворюють зображення в одновимірні приховані послідовності, щоб забезпечити "компактне приховане представлення" і усунути надлишковість ділянок.

ШІ відтепер у TikTok 

Соціальна мережа TikTok незабаром може наповнитися рекламою з "цифровими аватарами", створеними за допомогою штучного інтелекту. 17 червня платформа оголосила про розширення свого рекламного пакета Symphony "стоковими аватарами" та функцією "штучного дубляжу". 

Згідно з повідомленням TikTok, всі аватарки створені з відео реальних платних акторів, ліцензованих для комерційного використання. Крім того, користувачі зможуть скористатися "голосом і акцентом", для читання сценарію, озвученого на аватарці за допомогою штучного інтелекту. 

У доданому відео демонструється, як інструмент перетворює текст на озвучку і дублює акторів голосами декількома мовами. Сам сценарій також може бути згенерований за допомогою штучного інтелекту. Функція підтримує десять мов і діалектів, зокрема англійську, іспанську, японську та корейську. Інструмент визначає використовувану мову і дублює її цільовою мовою користувача.

Сьогодні технологія штучного інтелекту набуває все більшого поширення. Впливові компанії інтегрують у свою діяльність нейромережі для підвищення ефективності, оптимізації процесів та розробки інноваційних продуктів і послуг. Одним із прикладів є Microsoft, яка має багатомільярдне партнерство з OpenAI, компанією, що стоїть за розробкою відомого чат-бота ChatGPT. Їх партнерство спрямоване на розвиток і просування передових досліджень у цій галузі та демократизацію ШІ як нового інструменту для компаній і організацій у різних галузях.

Одна з найбільших криптобірж Європи WhiteBIT також використовує штучний інтелект у своїй діяльності. Зокрема, для аналізу великих даних, ринкових тенденцій, поведінки користувачів, обробки транзакцій тощо. Про це розповів генеральний директор WhiteBIT Володимир Носов в інтерв'ю dev.ua

Фінансова компанія JPMorgan Chase також заявила про впровадження потенціалу штучного інтелекту у свою роботу. Зокрема, вони використовують нейромережу для отримання інформації про потенційні інвестиції та прискорення прийняття рішень. Окрім того, керівниця департаменту управління активами та капіталом банку Мері Ердос нещодавно розповіла про впровадження інженерної підготовки нових співробітників для роботи зі штучним інтелектом. 

Нове партнерство XLink для запобігання злому

Після нещодавнього зламу системи безпеки, в результаті якого було викрадено $10 млн коштів користувачів, XLink, біткоїн-міст від Alex Lab, уклав партнерство з Fireblocks та Ancilia. За словами компанії, співпраця з Fireblocks дозволить впровадити технологію багатосторонніх обчислень (MPC) для управління гаманцем і смартконтрактами XLink. 

Чьєнте Хсу, CEO та співзасновник Alex, розповів Cointelegraph: "Партнерство з Fireblocks дозволить впровадити два з трьох багатосторонніх обчислювальних гаманців для зберігання всіх цих користувацьких активів: один ключ зберігається в мережі валідаторів Bitcoin Oracle (яка перевіряє події з'єднання XLink), інший - у Fireblocks, а останній - у Coincover, яка надає послуги з аварійного відновлення".

При цьому партнерство з Ancilia допоможе забезпечити безперервний моніторинг і виявлення загроз в режимі реального часу, пропонуючи миттєві сповіщення і проактивні заходи щодо запобігання зломів.

Хсу пояснив, що "джерелом злому" став витік приватного ключа з "доступом адміністратора" до смартконтракту, який зберігає активи користувачів. Він також додав, що співробітництво забезпечить максимальну безпеку активів користувачів, яку вони планували протягом деякого часу, але нещодавній інцидент прискорив цей процес.

Фінансування криптостартапів перевищило $100 мільярдів

Загальний обсяг фінансування криптостартапів перетнув позначку в $100 млрд. За даними DefiLlama, з кінця травня 2014 року криптопроєкти залучили $101,36 млрд у 5287 раундах залучення інвестицій. 

Помітний пік припав на жовтень 2021 року, тоді фінансування склало понад $7 млрд. Жоден інший місяць не наблизився до цього показника, хоча лютий 2022 року - $3,67 млрд - став другим за величиною в історії.

Дослідження за 2023 рік показує, що майже половина всього фінансування надходить від інвесторів зі США, за ними йдуть Велика Британія та Сінгапур.

Наприкінці 2023 року та в першій половині 2024 року відбулося кілька гучних раундів фінансування, які ще більше зміцнили довіру інвесторів. Зокрема, компанії Together.AI, Wormhole, Totter та Eigenlayer отримали значні інвестиції в розмірі понад $100 млн кожна.

Solana Labs презентує блокчейн-платформу лояльності 

Solana Labs оголосила про запуск Bond - платформи, призначеної для підвищення залученості клієнтів через пряму взаємодію з ними, цифрові колекційні товари тощо. У своїй публікації компанія зазначає, що Bond надасть брендам, в тому числі не криптовалютним, платформу "для створення персоналізованого, прозорого та цікавого цифрового досвіду, який поглиблює зв'язки з клієнтами та сприяє довгостроковій лояльності".

Крім того, технологія зможе усунути "критичні обмеження" сучасних програм лояльності, а саме втрату зв'язку з кінцевим користувачем, якщо продукт коли-небудь перепродається або дарується. В компанії обіцяють, що від брендів не вимагатимуть досвіду роботи з блокчейном, оскільки послуга буде доступна через єдиний інтерфейс програмування додатків.

Платформа використовує блокчейн Solana для створення колекційних "цифрових двійників" і лімітованих продуктів, доповнених їхніми реальними моделями, щоб "заохочувати повторні покупки й підвищувати загальну споживчу цінність".

За допомогою цифрової ідентифікації продукту клієнти зможуть перевірити автентичність товару, а бренди - відстежувати свої продукти, навіть якщо вони згодом будуть перепродані або подаровані.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

718Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається