Криптовалюти та майбутнє: погляди гендиректора Circle

Джеремі Аллер, CEO Circle, керує компанією, що стоїть за стейблкоїном USDC, вже 11 років. Нещодавно він заявив, що наразі є найбільш оптимістично налаштованим щодо майбутнього криптовалют. З яких причин саме зараз? Про це він розповів у своєму пості в X. 

Оптимізм Аллера щодо криптовалют

Як розповідає Джеремі Аллер, його погляд на крипторинок ґрунтується на знаннях і досвіді 35-річного вивчення життєвих циклів впровадження інтернет-технологій.

“Ми стали свідками невпинної хвилі розвитку відкритих мереж, протоколів та програмного забезпечення, коли в інтернеті з'являються нові рівні інфраструктури, що поглиблюють його корисність для суспільства та економіки.“ - каже він. 

Аллер зазначає, що раніше Інтернету бракувало довіри, що обмежувало його здатність робити свій внесок у світ. Неможливість повністю довіряти даним, транзакціям чи обчисленням призвела до зростання залежності від гіперцентралізованих структур, як урядових, так і корпоративних. Але з часом стало зрозуміло, що Інтернет може виконувати все більш важливу функцію в організації суспільства та економіки.

Він стверджує, що з появою біткоїна розробники почали ретельніше думати про те, як можна розширити основи криптовалют, щоб створити більш універсальну інтернет-інфраструктуру, яка могла б бути важливою як для економіки, так і для суспільства. 

Аллер розцінює нинішній стан криптовалют як новий рівень інтернет-інфраструктури, який додає важливий компонент довіри, якого раніше не було. На його думку, це дозволяє індустрії та технології, що стоїть за нею, суттєво впливати на соціальні та економічні функції.

“Саме це мене привернуло до цієї сфери.” - зазначає Аллер.

Що чекає криптоіндустрію в майбутньому?

Аллер зазначив, що він особливо зацікавлений у проривах у технології ZK в сучасній індустрії.Він стверджує, що в майбутньому криптографічні обчислення стануть невід'ємною частиною важливих додатків у багатьох сферах. За останні кілька років ця технологія все частіше розглядається як необхідний компонент для вирішення трилеми блокчейну, оскільки вона забезпечує масштабованість та інтероперабельність без шкоди для конфіденційності. 

Серед найпопулярніших проєктів Layer 2 ZK у 2024 році - StarkNet, Loopring та zkSync. Щодо останнього, то він набув популярності завдяки своїм технічним перевагам, які допомагають забезпечити швидкість, ефективність та конфіденційність для користувачів Ethereum. Наразі zkSync доступний для торгівлі на багатьох криптовалютних біржах, серед яких Gate.io, OKX, WhiteBIT та інші.

Він також вказав на зростаюче визнання цифрових активів у світовій фінансовій системі, а також на той факт, що в усьому світі з'являються чіткі регуляторні рамки. 

"Біткойн став одним з найбільших і найважливіших альтернативних інвестиційних активів на планеті". - каже Аллер.

Він зауважив, що найбільші компанії з управління активами сьогодні пропонують продукти та послуги на основі блокчейну, в тому числі прямий регульований доступ до біткоїна через спотові та ф'ючерсні біржові продукти по всьому світу.

Аллер також підкреслив широке розповсюдження стейблкоїнів, які він вважає "додатком-вбивцею" криптовалют. Він спрогнозував, що до кінця 2025 року стейблкоїни будуть юридично визнані цифровими валютами майже у всіх основних юрисдикціях, що потенційно трансформує ринок.

Підсумок

Джеремі Аллер вважає, що поточний момент є найважливішим для криптовалютних технологій та їхньої майбутньої ролі в суспільстві та економіці. Його багаторічне спостереження за розвитком інтернет-технологій дозволяє йому розглядати криптовалюти як новий етап інтернет-інфраструктури, що має необхідний елемент довіри для розширення свого впливу на світові фінанси та технологічний прогрес. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

718Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається