Увага!
Викладено від лиця розробника. А він пише прямо і по фактах. Насолоджуйтесь.

Вітаємо всіх! В цьому довгочиті я (розробник) хочу детальніше прокомунікувати з вами наше майбутнє. Хочу, щоб кожен краще розумів чого очікувати від нашої платформи та в якому напрямку ми рухаємося.

GTA San Andreas - Ah shit, here we go again. - YouTube

Над чим працюємо зараз

В нашій платформі є стрічка довгочитів, розділ з популярною темою та трендовими авторами. З цього ми задоволені тільки тим як працюють трендові автори. Досить успішна була спроба і ми навряд будемо змінювати цей алгоритм.

Але є дуже великі питання до того як працює стрічка. Стрічка досить мало звертає уваги на те, що подобається користувачу і віддає більше того контенту який просто є популярним. Задача стоїть зробити так, щоб читач отримував дійсно персоналізовану стрічку (залежну від підписок) з невеликою кількістю довгочитів, які можливо могли б сподобатись.

Друге, це популярна тема. Вона працює дуже передбачувано і деякі користувачі (які з нами з закритої бети) вже навчилися її аб’юзити та досить легко туди попадають. Цю історію я буду змінювати.

Щодо відображення стрічки, ми хочемо зробити її більш динамічною. На цей момент стрічка виглядає статичною оскільки перші 5 довгочитів досить рідко змінюються. Із за цього складається враження що нічого нового на платформі не відбувається (що не є правдою).

Третє, реєстрація та вхід на платформу через гугл і фейсбук. Зараз ми чекаємо на дозвіл від цих двох сервісів і одразу після цього впровадимо такий метод реєстрації. Також переробимо саме вікно реєстрації. Отримали багато скарг на нього, виправимось!

Очікуємо на дозвіл від команди Unsplash на використання в великих кількостях їх картинок у ваших довгочитах. Зараз ми знаходимось в режимі бета у них, тому пошук картинок не працює повнофункціонально.

Робимо схему наших довгочитів для Телеграм, щоб працював режим Instant View. Коли довгочит поширений в телеграмі можна буде прочитати не виходячи з телеграму. Знов таки, будемо ще чекати на дозвіл від команди Телеграм.

Оптимізація сайту для SEO. Попри те що, платформа вже вибиває гарні результати:

Оцінка сторінки з довгочитом через Lighthouse

та статті вже ранжуються в Гуглі:

Поле для оптимізації велике і ми хочемо, щоб ваші довгочити знаходили не тільки в стрічці Друкарні.

Четверте, зробити окремі інформаційні сторінки по редактору тексту з розбором всіх функцій та інші інфо сторінки.

Над чим будемо працювати далі

Це сповіщення. На сайті не вистачає сповіщень про лайки, коментарі та т.д.. Це дуже не зручно, тому що приходиться кожен раз перевіряти кожний довгочит на момент нових коментарів і т.д.. Звісно ми це виправимо і ви зможете досить зручно розуміти де і коли щось відбулося.

Також сповіщення про вихід нової статті від автора, або вихід нової статті на якусь тему.

І останнє, ми хочемо налаштувати сповіщення в бот (за бажанням), щоб читачам приходили топ довгочитів індивідуально раз на декілька днів. Ми вважаємо що це краще, ніж паблік умовний, тому що додає індивідуальності, а не всі довгочити для всіх. Бот, до речі, тут:

Наступний крок - гейміфікація.

Ми хочемо додати гейміфікацію процесу користування платформою.

Буде два види:

  • Для авторів. В нагороду будуть розблоковані речі, які допоможуть автору виділятися на платформі та бути аля крутим. Це не буде просто якийсь всратий бейджик — це будуть реальні плюшки, які потрібні. Вони будуть надаватися безплатно, але тільки за результатами гейміфікації (ака челенж).

  • Для читачів. В нагороду буде наданий функціонал, який зробить вас дещо помітнішим для автора статті та надасть більше можливостей керувати стрічкою. Про це далі напишу більше детально. Ми назвали це “Інтереси”.

Що ще?

Далі йдуть плани не в порядку виконання, а просто список того що ми хочемо зробити:

  • Інтереси. Ми хочемо дати можливість створювати інтереси. Щоб зрозуміти краще що це, наведу приклад:

    Ви створюєте інтерес — “Військова аналітика”. Туди можна додати теми або авторів. Тобто я додаю туди теми “Війна”, “Війська” і т.д. і авторів, наприклад “Василь” та “Назар”. Таким чином ви формуєте собі окрему стрічку, яка складається лише з цих авторів або з довгочитів в якій є теми “Війна” або “Війська”. В цій стрічці в порядку створення будуть знаходитись всі довгочити на ці теми або від цих авторів.
    Тобто тепер у вас буде 2 стрічки - одна просто рекомендації, де можна знайти нових авторів, або нові теми та ваша особиста, яку ви самі собі налаштували, як вам подобається.

  • Розвиток PWA (аля застосунок). До речі, пишу я це саме з нього. Ми хочемо зробити так, щоб довгочити які ви додали в закладки були доступні до прочитання навіть без інтернету.

  • Формат невеликих дописів. Багато хто хоче саме цього і ми теж хочемо це хоча б протестувати. Надати можливість автору ділитися зі своєю аудиторією невеликими дописами або картинкою, як тг паблік або твіттер. Ми ще точно не знаємо як це буде виглядати, але є бажання спробувати.

  • Плейлісти довгочитів. Їх можна буде об’єднувати в один плейліст. Тому коли людина зайде на ваш довгочит, який є, наприклад, 4-м з серії довгочиті, то читачу буде показано, що він читає 4-тий довгочит з 5 та додані посилання на інші довгочити в серії. Так можна публікувати якісь дуже великі гайди, курси або навіть книги.

  • Спілки авторів. Кожен автор буде мати можливість створити спілку авторів. На цю спілку можна буде підписатися, а інші автори можуть писати довгочити для спілки. Ми ще думаємо, як це правильно зробити, але це точно буде. Основна мета дати можливість створювати типу невеликі медія в середині Друкарні, які поєднують велику аудиторію, але зберігають незалежність автора від спілки. Пишучи для спілки, автор зможе отримати більше охоплення, а читач дізнатися про нового для себе автора, завдяки тому, що слідкує за цією спілкою.

  • Підписки. Нагадаю, що ми не заробляємо з реклами та не продаємо ваші інтереси/вподобання, тому буде створена добровільна підписка на сервіс, майже як донейт. Він буде іти нам на підтримку проєкту, а як подяку підписник буде отримувати бонуси такі ж самі як і від гейміфікації, але одразу і без челенжу.

  • Статистика довгочитів. Створити окрему сторінку статистики для автора, щоб він бачив результати своєї діяльності в часі. В цій статистиці будуть більш детальні цифри ніж ті, що є зараз в статистиці кожного окремого довгочиту.

  • Статистика читача. Хочемо надати статистику того скільки довгочитів ви прочитали та на які теми. Таку статистику можна додати в соц. мережі або в ваше резюме. Наприклад, якщо буде написано, що ви прочитали 1,500 довгочитів на тему “Дизайн” це явно накине вам додаткові бали на вакансії “Дизайнер”. Як мінімум покаже, що ви розвиваєтесь та цікавитесь своєю професією.

  • Темна тема сайту. Дизайн вже є, залишилось тільки зробити. Тому чекайте незабаром. Мене самого бісить її відсутність))

Монетизація авторського контенту

Ми плануємо надати автору можливість викладати закриті довгочити, з яких автор буде отримувати гроші за кожне прочитання. Це буде зроблено коли:

  1. Друкарня буде мати стабільну активність користувачів

  2. Ми будемо впевненні, що платформа стабільно працює і немає явних дефектів.

  3. Має достатню кількість функціонала, щоб утримувати користувачів. Ми не хочемо стати Патреоном, куди люди заходять тільки для того, щоб подивитися платний контент і виходять.

  4. Розберемося з юридичними питаннями цієї сторони.

Поки цього немає ми хочемо фінансово мотивувати авторів за допомогою конкурсів. Формат ми ще придумуємо. Нагороди будуть в формі сертифікатів на якісь українські сервіси типу Rozetka або Сільпо. В боті будемо робити опитування, що краще, перед кожним конкурсом. Сума сертифікатів буде визначатися від частоти проведення.


Як ви бачите ми маємо великі плани стосовно цієї платформи. Сподіваємось на вашу підтримку та активність на Друкарні 😍

Всіх обняв, пішов кодити.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Друкарня
Друкарня@drukarnia

Офіційний акаунт

2.7KПрочитань
27Автори
442Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (52)

Це звучить як ідеальна українська платформа 😭

Успіхів вам ✨✨✨✨

Вам також сподобається