Microsoft відкриває доступ до коду MS-DOS 4.0

Нас чекає ще один несподіваний крок від Microsoft у сфері відкритого коду, адже нещодавно компанія відкрила доступ до коду MS-DOS 4.0.

Цей код було додано до вже існуючого репозиторію MS-DOS на GitHub, який раніше містив версії MS-DOS 1.25 та 2.0. Тепер він розширено та включає MS-DOS 4.0, розроблену спільно IBM та Microsoft. Весь код доступний під ліцензією MIT, що дозволяє вільне його використання.

Ось цитата з репозиторію:

Файли MS-DOS версій 1.25 та 2.0 були вперше опубліковані в Музеї історії комп'ютерів 25 березня 2014 року. Їх повторно опубліковано в цьому репозиторії для зручності пошуку, посилань на них в інших роботах та досліджень, а також для експериментів усіма, хто цікавиться ранніми операційними системами для персональних комп'ютерів.

Відкриття коду здійснюється "з метою збереження історичної цінності, і надалі він залишатиметься незмінним". Це означає, що компанія не прийматиме запити на внесення змін до коду, проте ніхто не забороняє створювати його форки та використовувати їх на власний розсуд, адже тепер він повністю ліцензований під MIT. Це чудова новина для збереження програмного забезпечення.

Цікаво буде спостерігати, чи Microsoft планує додавати пізніші версії MS-DOS, а можливо, навіть відкриє код ранніх версій Windows. Ось це було б справжньою подією, чи не так?

У дописі блогу Microsoft на цю тему є цікава деталь: код було знайдено на старих флопі-дисках.

Підтримати автора можна зареєструвавшись на сайті Whitebit за реферальним посиланням https://whitebit.com/referral/6f7c7706-ec7d-4a60-8021-adf88b3a9559

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Crypto blogger
Crypto blogger@crypto_blogger

540Прочитань
4Автори
6Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається