Mojo - дороблений Python

Недавно на просторах інтернету побачив нову мову програмування яка з великим шансом замінить python у продакшені якщо буде така як її обіцяють зробити.

Знайомтеся Mojo

Mojo - це нова мова програмування для штучного інтелекту. Але що в ній особливого а особливе в ній те що вона по завіреню розробників у 35000х швидше ніж Python. Розробники Mojo це компанія Modular її зробив Кріс Латтнер це той чувак який зробив Swft та компілятор LLVM.

Короче розробники просто поєднали простоту Python і швидкість C.

Трохи фактів та фіч

Mojo - створений як наднабір Python це те саме як TypeScript є наднабіром JavaScript.

Також у Mojo вбудована паралельна обробка на кількох ядрах що робить його дуже швидшим від Python.

Ще Mojo сумісний з екосистемою Python це означає що на Mojo ви зможете використовувати довільні бібліотеки як-от Numpy і Matplotlib

Також у Mojo працює на Відеокарті що є кращим для розробки ШІ

Mojo побудовано на основі технологій компілятора наступного покоління, які забезпечують суттєвий приріст продуктивності, коли ви додаєте типи до своїх програм, дає змогу визначати безкоштовні абстракції, отримувати вигоду від захисту пам’яті, як у Rust, і забезпечує унікальне автоналаштування та компіляцію. можливості метапрограмування часу
Джеремі Говард співзасновник Fast.ai сказав: Mojo може стати найбільшим прогресом мови програмування за десятиліття.
Mojo ще не закінчено, але те, що там є, вже вражає, і це було створено дуже невеликою командою за дуже короткий час — сказав Говард через Twitter.
«Це демонструє переваги використання ретельно розроблених основ, заснованих на багаторічному досвіді [Латтнера] з ​​Clang, LLVM і Swift».

Чи вб'є воно Python?

Думаю тут все буде як з TypeScript наче мова краще допиленіша але всі далі сидять на старій може через років 5-10 всі перейдуть на Mojo але не думаю що буде одразу прорив.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лоу Енд User
Лоу Енд User@lowenuser

58Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається